0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ha прага на 36. Графиката на pianoto
« -: Август 27, 2011, 19:36:45 pm »
Здравейте!

Имам нужда от помощ с моята първа таблица. Как ви се струва? Мерих с дигитален термометър, орално. Не стига, че съм неопитна ами и термометъра се развали в началото.

С половинката сме от 11 г. заедно, но преди няколко месеца се "сетихме", че искаме деца. До сега не съм забременявала, нямам аборти и никакви оплаквания. От както започнахме опитите, МЦ се промени ( винаги е бил 24-25 дни, но сега кървенето стана по-слабо и от преди). Д-р Александров от Щерев ми изписа Мервелон( да пия 3 месеца), за да може "да замразим яйчниците за малко",за  да забременея по-бързо". За сега правим опити без изписаните лекарства,но се чудя дали да не пристипя към плана на доктора? След няколко месеца ставам на 36 и усещам, че времето лети.

Ех, момичета...пожелавам на всички ви успехи!
Re: Ha прага на 36. Графиката на pianoto
« Отговор #1 -: Август 27, 2011, 21:32:09 pm »
Здрасти piano!Добре дошла :) като начало купи си нов термометър и мери температурата ректално.По-точно е.Тези "Марвелон",не са ли противозачатъчни?Не разбирам защо се налага да "замразявате"яйчнците",нали нямаш някакви установени проблеми,които да ги налагат да ги пиеш :ask:
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

Вярвайте в Бог!Там,където свършват човешките сили,идва място за чудото!
« Отговор #2 -: Август 27, 2011, 23:00:56 pm »
 :welcome3: Честита темичка, Пиано! Може би е добре да се консултираш и с друг лекар за противозачатъчните... Когато пих, хормоните ми така се сбъркаха, че ми трябваха 2 цикъла, докато се оправя (а взех само веднъж едно хапче ескапеле и то само за успокоение на милото, което преди няколко години не искаше още деца, като се има предвид, че даже нямаше нужда, защото беше вън). Но може тези, които ти е изписъл доктора, да са от полза при теб. Аз бих направила консултация и с друг (просто за успокоение)...Успех!  :hello:
*
« Отговор #3 -: Август 27, 2011, 23:14:57 pm »
Здравей пиано и дано не се задържаш тук дълго време.След като си била при Щерев,той не пусна ли някакви изследвания или спермограма?
И отколко точно време пробвате,защото сте се обърнали към клиника за репрдутивни проблеми.
По каква причина изписа Марвелон,не каза ли?Стъпи ли на някакви изследвания?
Май много въпроси станаха... :oops:
Стискам ти палци много скоро да видиш  :bfp:

« Отговор #4 -: Август 28, 2011, 10:20:53 am »
Здравейте момичета,

Правим опити от 5 месеца,но при Щерев отидох в самото начало, защото ми препоръчаха доктора и защото МЦ съвсем се скъси и имам оскъдно кръвотечение, понякога само 1 ден.
Не са ми правени изследвания а само първичен геникологичен преглед. Първите думи на доктора бяха, че е крайно време да помисля за деца и да побързам, защото имам хормонални проблеми свързани с възрастта и с намаляването на фертилността. Обясни ми, че всичко се отразява на жената ( а аз последните 3 години смених 3 държави) и тогава ми препоръча да пия 3 месеца хапчетата, които ще помогнат на яйчниците да си отпочинат и по-бързо да успеем с опитите. Също така ми каза, че на 36 репродуктивността намалява още а така и шансовете за бързо забременяване и първа безпроблемна бременост.

Това е всичко. Благодаря ви, че намирате време и за мен. Задължително ще поискаме спермограма и ще посетим лекар и тук, защото времето лети мнооого бързо.

Купих си 20 бр. овулациони тестове и съм решила този месец да я хвана за ушите . Вчера ми дойде, и вече меря БТ анално с нов термометър по 5 мин. :D
Успех на всички!

*
« Отговор #5 -: Август 28, 2011, 11:05:56 am »
Здравей миличка,
тоест да разбирам,че сега не си в БГ?
Ако си в БГ , отиди в някоя лаборатория и изследвай между 3-5 ден от цикъла FSH,LH,Estradiol,Prolactin,TSH.
А седмица след доказана овулация трябва да пуснеш и изследване на Прогестерон..
Разбира се,5 месец опити не са много,но определено е хубаво да излседваш хормоните,а мъжо спермограма..
Много успех ти желая миличка !

« Отговор #6 -: Август 28, 2011, 18:37:12 pm »
Здравей, jolie16

да, в чужбина съм и съвсем скоро ще отидем на доктор. Благодаря ти за съветите, имам нужда. От скоро сме тук, но вече прочетох във форума информация за страната и дори научих,че на 100 км от нас има специализирана клиника. Дано никога не ми се налага да я посещавам, но някак информацията, че я има, ми подейства успокояващо.

Днес се чувствам малко по-уверена и започвам да попълвам календара с нова надежда. Научих, че една приятелка чака бебе след 7 години опити. Така, че момичета...успех на всички и през септември да направим много бебета!

« Отговор #7 -: Август 28, 2011, 18:52:08 pm »
 Здравей Piano :balk_64: . Добре дошла и от мен мила. Пожелавам ти от все сърце съвсем скоро да напуснеш тази темичка и да отидеш при бъдещите майчета preggo. Аз съм на 40 и единственното,което мога да те посъветвам ,е да не отлагаш ,защото с възрастта става все по-трудно ,както е при мен. Много късмет ти желая  :crossfingers: :bighug:.
*
« Отговор #8 -: Август 28, 2011, 19:01:55 pm »
pianoto, понеже пишеш, че имате вече 4-5 месеца опити, не отлагайте дълго основните изследвания. Над 35-годишна възраст след 6-тия месец е редно да направите детайлна спермограма на партньора ти и проверка на проходимостта на тръбите, нивото на хормоните и потвърждение на овулацията при теб.

Права си да се притесняваш, че времето лети. Дори да нямате проблеми, уверете се отрано, че действително е така. А и здравните системи в чужбина често отнемат време за придвижване на пациенти от личен лекар/гинеколог до специалисти по репродуктивна медицина - вземи и този фактор предвид.

Успех!
« Отговор #9 -: Август 29, 2011, 13:58:19 pm »
цигу, благодаря ти и на теб. Съвсем скоро ще посетим доктора.

Тъй като не сме много редовни в правенето на секс, да ви питам какви хитрини прилагате? Този месец ще пробваме през ден до О. и после 3 поредни дни, един почивка и после още един ден секс :D

Втори ден меря БТ анално и засичам 5 минути.Това достатъчно ли е?
« Отговор #10 -: Август 29, 2011, 20:49:24 pm »
Ако термометъра ти е живачен-задържай го около 10 минути,ако е дигитален 5 минути след сигнала :wink: Защо правиш ову тестове от сега?Започни ги след като свърши кървенето.Иначе графика е добър :D Успех!
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

Вярвайте в Бог!Там,където свършват човешките сили,идва място за чудото!
« Отговор #11 -: Август 29, 2011, 23:40:33 pm »
Честита темичка  :welcome3: .
*
« Отговор #12 -: Август 30, 2011, 00:44:42 am »
Честита темичка и дано не се налага да обсъждаме дълго графиката ти.Не опитвате от дълго време ,но както са казали момичетата е нужно предвид възрастта да се направят нужните изследвания по рано, така че е хубаво че си се поинтересувала и от клиники и от други неща.Това не значи обаче да се шашкаш и притесняваш, успокой се за да може бебчето да стане по лесно.Успех от мен и дано в най скоро време видиш  :bfp:.А за тестове за О е раничко.
« Отговор #13 -: Август 30, 2011, 13:04:16 pm »
Mеря с дигитален термометьр  точно 5 мин, независимо от сигнала. Дали да увелича времето и дали това няма да обьрка нещата? А тестовете ги започнах от рано, защото прочетох, че има жени с О. и по време на цикьла. Този пьт ми дойде и продьлжи повече от 1 ден. Така бях преди да почнем с опитите. Изобщо, чувствам се по- нормално и ме обвзе голяма надежда за този месец. Дано той да е специален за всички. Благодаря ви, за помоща момичета!
« Отговор #14 -: Август 31, 2011, 06:46:18 am »
Хе, хе, хе... Нов рунд, нов късмет! Не се притеснявай, и да задържиш термометъра след 5тата минута няма да е от голямо значение -  той, термометърът, измерва най-високата температура и няма как температурата да спадне, колкото повече го задържаш, толкова повече шансът да измери по-висъка температура се увеличава.
Успех в измерването и лова! :pleasantry: :goodluck: :bighug:
*
« Отговор #15 -: Септември 03, 2011, 08:25:02 am »
Късмет този месец!! :bighug:

« Отговор #16 -: Септември 03, 2011, 15:26:04 pm »
 Много късмет и от мен pianoto . :crossfingers: :bighug: :goodluck:
« Отговор #17 -: Септември 03, 2011, 16:14:51 pm »
Благодаря за пожеланията и да ви се връща тъпкано :flower:
« Отговор #18 -: Септември 05, 2011, 09:40:43 am »
 Виждам,че си около овуто наблизо миличка. Успешен улов ти желая :pleasantry: :bighug:.
« Отговор #19 -: Септември 05, 2011, 09:47:17 am »
Даа, наближава а половинката е адски преуморен от работа. Снощи направо заспиваше милия и толкова  мъчно ми стана за него.Ама какво да се прави...сърчица трябват за бебечетата:)