0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, знам, че в доста случаи се предписват един месец противозачатъчни преди започване на стимулация за ин-витро. В други случаи пък се започва направо стимулацията.
Доц.Конова скоро ми каза по телефона пък, че в Америка практикували даже 3 месеца на противозачатъчни преди стимулацията?

Също съм чувала, че противозачатъчните действат различно при различните жени - някои забременяват веднага, щом ги спрат, на други им трябват месеци, докато им се регулира цикъла след това - това има ли някаква връзка според вас с изхода от стимулацията?

Питам ви, защото ние малко форсирахме нещата заради имуновенина и искаме да правим стимулация веднага, без противозачатъчни. Досега не съм имала кисти/задържани фоликули или нещо друго нередно, не знам има ли значение.

Благодаря! :D
Благодаря ти, Бени!

*
А3 мисля, че при всеки опит и всяка жена е ра3лично. Правила сьм и с противо3ачатьчни и бе3.Противо3ачатьчни преди стимулация сьм в3емала 3аради кисти. А етьрва ми е винаги с кисти и винаги пие противо3.преди стимулация.Още не е 3абременяла.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Фреши, при първото ми икси пиех противозачатъчни, за да сме сигурни, че започваме на "чисто" стимулацията. При мен се наложи и втори месец, защото направих фоликул въпреки хаповете и можеше да стане киста заради Диферелина. Док ми дигна дозата леко, за да изчистим всичко.
Но сим мисля, че при теб ако няма никакви задържани фоликули, би могло да започнете веднага?! Незнам, питай си лекаря.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Аз съм правила Ин Витро с противозачатъчни, една процедура и други две без противозачатъчни.

При първата стимулацията беше доста трудна. ( Не градя доктрина, че причината е в противозачатъчните  :!:  )

При другите две стимулации, без противозачатъчни,
сменихме стимулиращите хормони и, като че ли нещата вървяха по-добре.

Мисля, че различните клиники имат различен подход.

Въпрос на предпочитание на лек. лекар.
Док. Стаменов ми е споделял, че не предпочита да се пият противозачатъчни. :idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Благодаря ви Мацки :D

Моята лекарка преди време беше споменала за противозачатъчни, а сега ме вика да ме погледне на УЗ ОК ли съм и не казва нищо за противозачатъчни, направо стимулация.
Благодаря ти, Бени!

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Мили дами,а има ли зна4ение АРТ процедурата,за използването на противиза4атъ4ните?
За6тото,аз имам една неуспе6на инсеминация, и се 4удех възможно ли е,използването им преди стимулацията?Знам ,4е първо трябва да се консултирам с лекар,но ми стана доста интересна тази тема,ако знаете не6то по въпроса,споделете.
Аз в продължение на 5 години съм приемала противоза4атъ4ни за регулиране на цикъла и предпазване от бременност.И то4но когато ги спрях да по4ивам за 1 месец и забременях,но не бе6е за дълго.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ