...
На Хриси 3-тото пръстче на лявото краче е леко завито под другите, предполагам е генетично, защото баща и има същото само, че на другия крак. Педиатърката в клиниката, която родих ни посъветва да го повдигам с парченце плат, опитвах да го правя но пръстчето повдигнато ставаше бяло на цвят и се притесних да не би да се наруши кръвообращението. Консултирах се с ортопеда, д-р Хазбун, (този, чиято статия беше качена в темата) той каза да не го правим нищо пръстчето.
Ще се радвам ако д-р Birdie се включи с мнение.
...
Ако се касае за едно пръстче, това се нарича "яздене" и е обусловено от намалено разстояние между яздещото и съседното. Не препоръчват да правите нещо. Нито да слагате плат под пръстчето... не знам откъде ги четат тези неща... .
Обикновено това се счита за "минорна" аномалия, и за това се пише заедно с клинодактилиите.
Докторе, благодаря за мнението. Какво да кажа и аз много се зачудих на този похват с повдигането на пръстчето.
При Хриси само едното пръстче изглежда по този начин.
Силве, явно е период, ще отмине.
Добре, че не плаче, Хриси беше през първия месец беше така но се оказа, че от глад, кърмата очевидно не и стигаше и се будеше много често с плач, кърмя я и след малко отново се повтаря картинката. На втората консултация разбрахме какъв е проблема.
Имам следното питане.От три дни ми прави впечатление, че се появиха ситни обривчета около устата и, които вечерта стават червени. Свързвам го със захранването и най-вече със цапането около устата докато приключим с храненето. Стартирах захранването с био тиква на Hipp, до сега съм добавила само картоф отново на Hipp. Днес смених пюрето, купих на Bebivita тиква с картоф, тази вечер отново се появи обрива. Два дни го мажа с
много добре се повлиява
http://www.lavur.bg/product/BIODERMA%20ATODERM%20PO%20ZINC%20KREM%20100%20ML-3426.aspxНо ми се струва ненормално така да се обрива областта около устата, както и да мажа всяка вечер с този крем. Чудя се дали може да е някаква реакция към лъжицата, с която я храня. Принципно използвам две, едната на NUK, която може да се стерилизира но е със силиконов накрайник и се огъва, което я прави неудобна, другата е на Nuby, тя не се стерилизира но я измивам добре и поливам с вряла вода преди хранене.
Имали ли сте такъв проблем и как се справихте?