0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #960 -: Ноември 29, 2011, 21:23:21 pm »
Това е полезна информация. Благодаря Ви, докторе!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #961 -: Ноември 29, 2011, 21:46:04 pm »
Nadine не се опитвам да я плаша, а точно като мъжа и смятам, че трябва да се уточни всичко предварително броя го за пропуск от моя страна.
Нормално ли е гръдната обиколка да намаля или нещо се е объркала сестрата и ми ги е записала грешно?
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 22:02:37 pm от м-и »
« Отговор #962 -: Ноември 29, 2011, 22:42:03 pm »
Благодаря много за бързия отговор д-р Бърди,бих искала да Ви попитам още-Значи ли това че мога да започна да я захранвам с всичко,защото имайки предвид прекараните инфекции още не съм и давала повечето зеленчуци и плодове,както и бобените храни,незнам как ще ги приеме,страхувах се да не направи пак някоя диария???Предполагам,че захранването трябва да стане постепенно,нали?Забелязавам,че малко я дразни ябълката,има ли алергични деца към ябълка???
Благодаря предварително!!!
*
« Отговор #963 -: Ноември 30, 2011, 07:33:56 am »
Момичета, водили ли сте децата на преглед при офталмолог? Кога е най-добре да се заведе на преглед едно дете за първи път?
Силно притеснена съм за това, че Илияна продължава да си криви очите, според лекарката и нямало проблем, защото "то до няколко години (2-3) нищо не може да се направи".
Докторе, ще се радвам ако имате възможност да дадете и своето мнение.

*
« Отговор #964 -: Ноември 30, 2011, 08:24:24 am »
aditoo мисля, че до годината има един преглед по ЗК, а това за кривенето до 6м сякаш беше нормално.
*
« Отговор #965 -: Ноември 30, 2011, 08:31:40 am »
М-и, Благодаря за отговора, детето е на 10 месеца, отказва ми се преглед, защото както писах в предния пост, според педиатърката до няколко години било нормално. Аз съм с ужасно много проблеми с очите, а до няколкото години на лекарката трябвало да се надявам да няма проблем 8O, за това питам...

*
« Отговор #966 -: Ноември 30, 2011, 08:58:10 am »
Ади, какво значи - отказва ти се. Темата е коментирана многократно, като пуснеш една търсачка и ще намериш координати да достатъчно добри офталмолози. Избираш един, записваш си час и водиш детето.
*
« Отговор #967 -: Ноември 30, 2011, 09:50:26 am »
Направих едно откритие-педиатър може да се смени по всяко време на годината, не само 2 пъти като ЛЛ и смятам да се възползвам.
Ади кажи че ти се полага и настояваш за собствено успокоение да ви види специалист. Какво ги правят тия направления, задължителните ми е мисълта?
« Отговор #968 -: Ноември 30, 2011, 10:41:42 am »
Момичета, водили ли сте децата на преглед при офталмолог? Кога е най-добре да се заведе на преглед едно дете за първи път?
Силно притеснена съм за това, че Илияна продължава да си криви очите, според лекарката и нямало проблем, защото "то до няколко години (2-3) нищо не може да се направи".
Докторе, ще се радвам ако имате възможност да дадете и своето мнение.

Педиатърката ти е права.
Първо очите още не са коригирани и е нормално да се кривят.
Второ и да има доказано кривогледство до 3г. възраст не ги оперират, освен ако не е нещо много належащо.
Дъщеричката на кръстницата ми беше с такъв проблем. Започна да и се криви лявото око след 1г и половина и с годините прогресивно. Като направи 3г. и оперираха двете очички и сега ОК.
А по въпроса за направленията, ако педиатъра прецени че има проблем ще ви даде направление, няма такова нещо като "полагащ се преглед през първата година".
По принцип първите прегледи се правят към 2-3г за да може да съдейства на прегледа. Моята по-голяма дъщеря я заведох когато станаха на 3г., а баткото освен на 3г. и когато стана първи клас.
Надявам се да съм била полезна с опита си.
*
« Отговор #969 -: Ноември 30, 2011, 11:09:41 am »
Момичета аспиратора за нос Бейби вак за става ли за стари модели прахосмукачки? И от къде може да се закупи?

*
« Отговор #970 -: Ноември 30, 2011, 12:32:31 pm »
малко по друга тема - преди време ми изписаха Gaviscon infant за рефлукса но ади. тъй като той си отмина с възрастта, а и тя отказваше шише не го е пила. та има ли някой, но който може да му свърши работа ще съм си в бг между 19-27 декември и мога да го донеса?
*
« Отговор #971 -: Ноември 30, 2011, 14:25:01 pm »
Ivanita, аспиратора го има в аптеки Ремедиум или си го поръчваш по нета. Ако решиш от аптеката първо се обади дали го имат в наличност че понякога го нямат. Незнам дали става за стари модели прахосмукачки.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #972 -: Ноември 30, 2011, 16:53:50 pm »
Мишле, аз също се интересувам от темата педиатри.
Живея в Мотописта и така и не мога да избера, ако някой ми препоръча в района добър педиатър ще се радвам. Това, че не работи със ЗК проблем ли е за болничните или за ваксините?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #973 -: Ноември 30, 2011, 17:11:13 pm »
Момичета, трябва ми съвет как да обърна режима на малкия със спането.Като се събуди за храненето в 4, яде до 5 и после до 7 няма спане, върти нервно ръце, мрънка, едва заспи и в 8 пак става за хранене, яде до 9 и до 11 пак няма спане.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #974 -: Ноември 30, 2011, 18:13:50 pm »
Момичета, трябва ми съвет как да обърна режима на малкия със спането.Като се събуди за храненето в 4, яде до 5 и после до 7 няма спане, върти нервно ръце, мрънка, едва заспи и в 8 пак става за хранене, яде до 9 и до 11 пак няма спане.
А ти какво правиш като той не спи и мрънка - люлееш, гушкаш? Нашия понякога така се събужда по нощите - първо се правя че не го чувам и ако започне да се сърди или да ме дърпа за носа го гушкам и се опитвам да го приспя до около час успявам.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #975 -: Ноември 30, 2011, 19:25:36 pm »
Ами гушкам го, люлея го, пея, шъшкам  :) , позадреме уж за 10 минути, и още преди да тръгна да го оставям, и се ококорва.Пак почва с ръчички да маха, изпуска си залъгалката, търси я, дъвчи нервно, това вече трета седмица, след 5. до 11. почти няма спане.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #976 -: Ноември 30, 2011, 22:05:03 pm »
Пробвай ако искаш да го гушкаш 1-2 дни да спи с теб и може да свикне че по това време се спи, нашия така се научи да спи с нас, но това е друга тема.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #977 -: Ноември 30, 2011, 22:28:18 pm »
...
На Хриси 3-тото пръстче на лявото краче е леко завито под другите, предполагам е генетично, защото баща и има същото само, че на  другия крак. Педиатърката в клиниката, която родих ни посъветва да го повдигам с парченце плат, опитвах да го правя но пръстчето повдигнато ставаше бяло на цвят и се притесних да не би да се наруши кръвообращението. Консултирах се с ортопеда, д-р Хазбун, (този, чиято статия беше качена в темата) той каза да не го правим нищо пръстчето.
Ще се радвам ако д-р Birdie  се включи с мнение.  
...

Ако се касае за едно пръстче, това се нарича "яздене" и е обусловено от намалено разстояние между яздещото и съседното. Не препоръчват да правите нещо. Нито да слагате плат под пръстчето... не знам откъде ги четат тези неща... .  8O 8O 8O

Обикновено това се счита за "минорна" аномалия, и за това се пише заедно с клинодактилиите.

Докторе, благодаря за мнението. Какво да кажа и аз много се зачудих на този похват с повдигането на пръстчето.  :? При Хриси само едното пръстче изглежда по този начин.

Силве, явно е период, ще отмине.
Добре, че не плаче, Хриси беше през първия месец беше така но се оказа, че от глад, кърмата очевидно не и стигаше и се будеше много често с плач, кърмя я и след малко отново се повтаря картинката. На втората консултация разбрахме какъв е проблема.

Имам следното питане.От три дни ми прави впечатление, че се появиха ситни обривчета около устата и, които вечерта стават червени. Свързвам го със захранването и най-вече със цапането около устата докато приключим с храненето. Стартирах захранването с био тиква на Hipp, до сега съм добавила само картоф отново на Hipp. Днес смених пюрето, купих на Bebivita тиква с картоф, тази вечер отново се появи обрива. Два дни го мажа с много добре се повлиява http://www.lavur.bg/product/BIODERMA%20ATODERM%20PO%20ZINC%20KREM%20100%20ML-3426.aspx
Но ми се струва ненормално така да се обрива областта около устата, както и да мажа всяка вечер с този крем. Чудя се дали може да е някаква реакция към лъжицата, с която я храня. Принципно използвам две, едната на NUK, която може да се стерилизира  но е със силиконов накрайник и се огъва, което я прави неудобна, другата е на Nuby, тя не се стерилизира но я измивам добре и поливам с вряла вода преди хранене.
Имали ли сте такъв проблем и как се справихте?
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 22:45:48 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #978 -: Ноември 30, 2011, 22:43:34 pm »
Мишле, аз също се интересувам от темата педиатри.
Живея в Мотописта и така и не мога да избера, ако някой ми препоръча в района добър педиатър ще се радвам. Това, че не работи със ЗК проблем ли е за болничните или за ваксините?
Ами днес споделих с една приятелка ( с 2 год.дете) и се оказа май че ще е  проблем. Тя е при педиатър по ЗК, не плаща прегледите си, както и задължителните ваксини. А ние ако не сме при лекар по ЗК ще трябва да си ги купуваме  :(
Направо не знам какво да правя. Нейния педиатър е до Мола на Стамболийски и ми е малко далече на мен от Павлово.

*
« Отговор #979 -: Ноември 30, 2011, 22:55:30 pm »
Варианта е да с запишеш на две места едно по ЗК, едно където ти харесва и ваксините да си ги правите по ЗК.