ох, това с навиците за спане и въобще с възпитаването (ако това е правилната дума, щото тука ползват една, която означава по-скоро трениране) на бебетата на каквото и да е е много голяма тема. аз за себе си съм решила да правя така, както изглежда е добре за мен и за детето, като под добре имам предвид - доставя удоволствие, идва ни естествено , не ни натоварва времето, отношенията и тн. зная за тази идея да ги слагаме преди да са заспали, ади понякога си заспива, но не и вечер. напоследък, както вече писах нощем се буди през 2 часа и прочетох, че това е нормално към 4-5-6 месец да се случва, така че се примирих, ще си реорганизирам работата през деня да има време за почивка и така. както пишеше в една статия и да имате и да нямате режим за спане, няма никакво значение в този период, наричат ги периоди на регресия на съня.
а по повод захранването, в момента започнах да чета една книга, казва се "отбиване, водено от бебето"Baby led weanning и ми се струва страшно интересна - идеята е, че децата няма нужда да се хранят пасивно с лъжица, а могат да ядат храна, която сами да си слагат в устата. звучи почти като ерес, ще ми е интересн да чуя мнения и особено на д-р Бърди, например защо даваме пюре от плод, а не малки парченца, съобразени с избягването на риска от задавяне? благодаря предварително.
и още един въпрос към вас, докторе. попитах за витам д, да започна да давам, защото живея в лондон и през есента и зимата слънцето е доста оскъдно, да не кажем, че го няма. в аптеката ми предложиха комбинация от вит е, с, б1,б3 иб6 и д. дали това може да се дава на бебета, самият препарат е за бебета, но мен ме притеснява въвеждането на другите витамини, които не мисля, че са наложителни. та дали е ок или да си взема от бг вигантол и толкоз. благодаря отново.