0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #700 -: Ноември 19, 2011, 22:59:28 pm »
......./не ми се смейте обаче/......
Моя мъник ......ми се хили насреща.......

Топси, как да не се смеем, то детето чак ти се смее на фантазията  :wink:

*
« Отговор #701 -: Ноември 20, 2011, 01:21:53 am »
топси, аутизмът е разстройство на развитието, като един от основните му белези е отказ от комуникация, отдръпване в собствен фантазен (често налуден свят), а не "провал" да направи боц. така, че ако няма други неща, които те притесняват, може би е време да потърсиш друга диагноза :)). аз минах през мозъчен кръвоизлив, така че съм сигурна, че ще намериш нещо подходящо :)). май притесненията никога няма да спрат, нали?
*
« Отговор #702 -: Ноември 20, 2011, 09:40:26 am »
Ами да :D седя и си измислям за какво да се тревожа.
Просто все се страхувам,че това щастие ще се развали,никога не ми е вървяло в нещо и сегааа...май трябва да отида на лекар,да ми изпишат нещо :D

лек и успешен ден на всички
« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 09:42:14 am от topsi »

*
« Отговор #703 -: Ноември 20, 2011, 12:04:20 pm »
...май трябва да отида на лекар,да ми изпишат нещо :D

ОПРЕДЕЛЕНО!  :lol: :lol: :lol:
Внимавайте да не превърнете децата в хипохондрици...

Подобен тип притеснения биха ми минали през главата единствено, ако примерно детето е по-голямо и се държи наистина странно, не комуникативно, доста различно от връстниците си или имаме родствена обремененост.
В противен случай бих цитирала д-р Бърди, Оставете децата на спокойствие
*
« Отговор #704 -: Ноември 20, 2011, 18:13:45 pm »
Ние вече седмица сме хремави. Сополките (доколкото успявам да ги издърпам) са прозрачни. Пръскам му физиологичен р-р и изотоничен р-р(то май е същото). Смятате ли че трябва да се обърна към педиатъра. През нощта доста хърка и това му пречи да спи спокойно. А при опитите за издърпване имам чувството че бебчо ги смърка още по-навътре.  :(

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #705 -: Ноември 20, 2011, 22:27:22 pm »
Как се справяте с хълцането?

След всяко оригване при хранене, малкия започва да хълца, давам вода, слагам на гърда да се затопли, не помага.Да не би позата на оригването да не е добре?
А вие как държите бебчетата, на рамо ли?

С коликите как се справяте, освен с капки, какво правите?какви капки и на всяко хранене ли?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #706 -: Ноември 20, 2011, 23:26:03 pm »
Ние вече седмица сме хремави. Сополките (доколкото успявам да ги издърпам) са прозрачни. Пръскам му физиологичен р-р и изотоничен р-р(то май е същото). Смятате ли че трябва да се обърна към педиатъра. През нощта доста хърка и това му пречи да спи спокойно. А при опитите за издърпване имам чувството че бебчо ги смърка още по-навътре.  :(
Консултирай се с педиатъра ви!
На Хриси педиатърката  изписа капки виброцил 3х2 и ампула вит. С 2мл. за 3 дни нещата се успокоиха. Пръсках 3 пъти Низита и издръпвах с помпичка секрета. Моят аспиратор е http://www.toyway.ru/catalog/toys/294/aspirator_for_nose_chicco_67869_50/ Хриси нямаше  течащи сополи но сутрин усещах как и се запушваше нослето. При прегледа педиатърката каза, че гърлото е леко зачервено.

Как се справяте с хълцането?

След всяко оригване при хранене, малкия започва да хълца, давам вода, слагам на гърда да се затопли, не помага.Да не би позата на оригването да не е добре?
А вие как държите бебчетата, на рамо ли?

При нас водата вършеше работа. Освен на рамо съм я слага да полегне по коремче върху мен а аз сядах на дивана и лекичко потупвах или масажирах гръбчето. И Хриси често започваше да хълца след оригването.

С коликите как се справяте, освен с капки, какво правите?какви капки и на всяко хранене ли?

До колкото зная се дават капки 20 мин. преди всяко харене. Повечето майки предпочитат инфакол но не мога да кажа до каква степен имат ефект. Виждала съм, че слагат капките в АМ ( ако е на АМ, разбира се )но не зная дали е редно.
« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 23:28:47 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #707 -: Ноември 20, 2011, 23:26:44 pm »
Силве,тъй като преди близо 2г и 6м. попитах за хълцането д-р Бърди си позволявам да го цитирам:
"Нормално е да хълцат бебета на тази възраст.
Поставяте за минутка на гърдата и спира хълцането.
Понякога хълцат и от преохлаждане."
За коликите лично аз ползвах Инфакол и съм доволна.Понякога затоплях и коремчето.
« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 23:28:22 pm от parsi »

« Отговор #708 -: Ноември 21, 2011, 00:03:17 am »
Моят син много хълцаше като бебе. Не забелязах нещо да помага особено. Само си спираше след време. Бях чела, че на бебетата не им пречи, за това не се притесних особено. Сега понякога се случва, да се разхълца ако много силно започне да се смее :)

« Отговор #709 -: Ноември 21, 2011, 10:45:31 am »

Ние се справяхме с коликите с Еспумизан (капки), изцеждане на малко кърма преди хранене. А за хълцането не ни помагаше нищо, малката не пиеше вода, просто си спираше отсамосебе си. Междудругото правейки сравнение м/у двете ми дъщери по-малко колики и за по-кратко време имаше малката, която не пиеше вода. Не знам дали има връзка, но съм чувала че водата разреждала кърмата и се получавали газове. Всичко мина до към 4-я месец.
*
« Отговор #710 -: Ноември 21, 2011, 11:18:39 am »
За хълцането моя мъж го оставя да се разреве и след втория вик е спряло  :)
За коликите мисля че е заблуда че минават от нещо, може би просто намалят, при нас едни хомеопатични-Ентерокинд даваха резултат- половин час вместо рев имахме мрънкане и после пак рев, а те най-много 6 пъти на ден се дават.
« Отговор #711 -: Ноември 21, 2011, 13:07:31 pm »
писах в оценка на моториката, но ми се струва че никой там няма да ми отговори, така че си копирам въпроса тук с риск да ядосам някой админ
 подходящо ли е това http://www.ianbibian.com/lindam-bounce-about-plus бънджи за бебче на нашите месеци. Заради времето когато рефлукса и се изостри много и трябваше да я носим по цял ден изправена явно свикна и сега постоянно иска да е права, та решихме че може би това бънджи е вариант поне за известно време да е в него вместо на ръце. Общо взето е много щастлива там и се радва и подскача, но забелязахме че като се оттласква с краче (винаги само с дясното, лявото го свива на горе)всъщност го прави с пръстите на крачето и то се криви надясно а стъпалото се изкривява навътре - оф не знам дали ще разберете какво имам пред вид, но както и да е. Мислите ли, че е още рано и дали може нещо да му се изкриви крачето така?
*
« Отговор #712 -: Ноември 21, 2011, 14:27:59 pm »
dessi-kk , Дани е категоричен десничар и в бънджито си - редовно си подскачаше предимно на дясното краче, а лявото - кога го опре в пода - кога не - обикновено по невнимание и пак си заподскача на един крак.  :lol: Неговото бънджи е от същия тип, който си показала на линка, поради което му беше още по-лесно целия да се наклони надясно и да си скача предимно с десния крак. Всъщност - в бънджито трябвало да не могат да опират цялото стъпало, а да се оттласкват "на пръсти", поради което аз регулирах височината така, че Дани да не може да стъпи с цяло краче на пода /с проходилката правя обратното/. Сега не мога да възпроизведа точното обяснение, защо така трябвало с бънджито да се прави - беше нещо за тежестта на тялото, разпределението й, възрастта и още куп детайли, които един по-млад и не особено консервативен към тези уреди ортопед ми обясни много подробно, ама кой да помни детайлите.  :oops:

Аз го сложих в бънджи на около 5 месеца, когато стабилно си държеше главата изправена /според ортопеда, при който го водя - най-рано на 8 м можело да се ползва бънджи, пък проходилка - никога, вредна била  :lol:/ Скоро го водих на профилактичен преглед за ставите - всичко си му е наред, при все че втори месец не излиза от проходилката + 2 месеца яко подскачане в бънджи преди това...

Не се изказвам като лекар разбира се и мнението ми не е меродавно. Само споделям личен опит, ако ти е от полза евентуално. Не смятам, че ще се изкриви краче и ще се "изкълчи става" и пр. апокалипсиси от ползване на бебешки уреди, които все пак са мислени от екип специалисти - не от мен и теб. Ако му е ОК на детето в бънджито - остави го да си се весели там, хем и вие да отморите ръцете малко ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #713 -: Ноември 21, 2011, 15:35:09 pm »
О,щом сме на вълна бънджи  ,да питам :
-дайте мнение:
Имаме занимателния център,които marigri показа.
http://www.evenflo.com/product.aspx?id=3&pfid=3898
Нооо бабите искат да купуват нещо -та се чудя-горното бънджи на фишер  -рейн форест ли, закачащо  се тип гащи ли ,друг модел ли?
« Последна редакция: Ноември 21, 2011, 15:38:23 pm от nimika »

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #714 -: Ноември 21, 2011, 15:37:57 pm »

Какви храни избягвате заради коликите освен зелето и бобовите, и кафето?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #715 -: Ноември 21, 2011, 15:50:23 pm »
 На мен също ми е интересно какво мислите по въпроса с бънджитата... и съгласни ли сте с тази теза: http://www.letsgym.com/2008/04/04/baby-legs/

Нашият ортопед, при първия преглед ни разреши всякакви "атракциони" :) /аз така ги наричам за по-кратко/

Ако се опитам да разсъждавам логично, мисля, че бънджито би могло да навреди на бебо, само ако не е настроена правилно височината на гащите/седалката. Иначе самия седеж на бебето не намирам да е по-различен от в кенгуру. Знам ли, казвайте...

Силванче, аз избягвах страшно много неща. В общи линии набивах яко филийки в началото. На нас много зле ни действаше житото, мюслито, /бобови и зеле изобюо не съм яла/, понякога киселото мляко... кафе в началото не пиех, обаче не се издържа без него, та си го почнах по едно на ден. Динята - беше ад.
 Знам, че има теории, които казват, че храните не действали на коликите и т.н. Факт, че с всички изброени по-горе съм направила тест. Ям = повече газове = колики = безсъние. Не ям - спокойствие.
 Аааа, също ограничавах като цяло плодовете, колкото и мъчно да ми беше.
« Последна редакция: Ноември 21, 2011, 15:51:58 pm от didon »
*
« Отговор #716 -: Ноември 21, 2011, 16:27:15 pm »
Леле, Дидонче, тази статия си е зловеща :-) Аз лично не познавам детенце с луксация, щото баба и дядо са го друсали, мен си не на последно място :-)
Кай е в бънджи от 1 месец ( и от повече щеше да е, но все го забравяхме в единия град, докато ние сме в другия); силно е доволен да рита като маймуна, и аз също, по таз причина:-)
*
« Отговор #717 -: Ноември 21, 2011, 16:34:52 pm »
А вие водили ли сте ги на ортопед през първия месец? На мен педиатъра категорично ми отказа, защото нямало нужда. Пък за втори и трети преглед не ми се говори май ще си плащаме всичко.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #718 -: Ноември 21, 2011, 16:59:26 pm »
Тази статия е на ортопеда, при който водихме Хриси. Добър лекар е и много мами го посещават. Аз не съм специалист да коментирам мнението му.
Също искам да и  купим бънджи но не смея преди да съм го обсъдила с ортопеда.

На наши познати бебенцето има луксация, те пропуснали първия преглед и установиха проблема едва в 5 месец.  :( Наложи се да слагат специални каишки.

3 месеца след първия преглед (между 1-2 месец) е следващия. На нас ни предстои и смятам да го обсъдя с доктора поставянето в бънджи.
« Последна редакция: Ноември 21, 2011, 18:03:10 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #719 -: Ноември 21, 2011, 17:06:07 pm »
Хммм, тази статия е малко странна на моменти. Интересно ще ми е мнението и коментара на доктор Бърди по нея. Габи е в бънджи от 6 месец, от близо 2 месеца и в проходилка. Не виждам проблеми досега. Водила съм я два пъти на ортопед - всичко е наред. Специално за бънджито и проходилката съм питала доц. Георгиева от Педиатрията в София и тя ми каза, че няма проблем да я слагам, даже е желателно, още повече, че дъщеря ми е недоносена с 2 месеца и определено това оказва влияние в някои аспекти. Очаквам по-късно прохождане при нея. По-късно започна да сяда, все още не пълзи напред, само назад :lol: и се клатушка, много е смешна. Но пък стои много стабилно на крачета от доста време и по мое лично мнение, голяма роля за това изигра именно бънджито. В него се научи да стъпва на цяло стъпало и да стои изправена.
Междувременно я водя на рехабилитации, заради недоносеността /по препоръка на доц. Георгиева/, рехабилитаторката казва, че детето е перфектно отвсякъде. Предполагам, че ако имаше някакви проблеми, породени от ползването на атракционите /Дидон, готина думичка :D/, това щеше да се разбере на въпросните рехабилитации.
Ох, малко дълго стана, извинете :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!