Много благодаря отново на всички ви:)
Нямаше биопсия. Отказаха да и я направят в клиниката по кожни и венерически болести защото ми казаха, че е немислимо на толкова малко дете да направят биопсия само с локална упокйка. За обща нямат готовност, нито анестезиолог, нито кой да я шиел после
. Както и да е, върнахме се обратно в ревматология и д-р Стефанов уреди да отидем на консулт във ВМА при доц. Кадурина и проф. Обретенова. Първата не запомних доцент по какво е освен, че ми се стори много позната и после разбрах коя била:)(сестра на актьора Кадурин и често я дават по тв в разни здравни предавания) но професорката е възрастна и много приятна жена-най-добрия хистолог в България (поне така ми казаха тук).
Мисля на 13 етаж бяхме но все едно попаднахме изведнъж в друга държава и в истинска нормална болница. Заведаха ни в една стая в която бяха професорката и доцентката с още поне 15 доктора и 10 стажанта. Отвън чакат хора, които влизат и проблема се излага пред всички и всички изказват мнение докато се стигне до решение.
Точно като по филмите.
Никол много плака но важното е, че се прибираме във Варна за да направим ядрено магнитен резонанс, операция на двата пръста за освобождаване на сухожилията при която ще вземат биопсия, като част от тъканта задължително трябва да се изпрати във ВМА за да я изследват (забравих думата) за нещо което само тук правели. След като излязат резултатите професор Обретенова ще ни приеме отново за да каже какво да правим по-нататък.
Сутринта ми се ревеше като излязох от кожната клиника, защото ми се струваше, че ще се въртим в кръг но не съм била права в прибързаната си реакция. За успокоение отидох да видя д-р Дяволов:))))))))Много се зарадва на Никол и тя на него, понеже не ходи с бели дрехи:)
Изключително съм доволна от д-р Стефанов (тук в ревматология). Показа, че е много отговорен и загрижен лекар.
Довечера в 6 ще отидем и при Алексиев за да си каже мнението за операцията и той и е възможно след резонанса да я направим и тук в София, но до там да стигнем.
Утре ни изписват.
Забравих да напиша, че това за което се съмняват е фиброматоза.