Аз да ви призная не съм впечатлена от д-р Алексиев. Даже разочарована.
Излязох от кабинета му във вторник вечерта объркана и малко ядосана.
Чест му прави, че ни прие, но изобщо не ме остави да му кажа за какво става въпрос. Три пъти опитах да кажа, че основния проблем са възлите а не толкова тендовагинита на двата пръста.
Според него, операция не се налага защото не били заключени пръстите. Той правел операции само ако пръста е станал съвсем неподвижен. ЯМР било пълна глупост да правим защото той много добре знаел къде да среже и къде било сухожилието. Да де, ама ЯМР искаме да го направим за да висим къде и колко дълбоко са стигнали възлите по ръцете и крачетата на Никол. Това поне успях да му кажа но въпреки това не било логично да правим операция само за да вземем биопсия. Питах го не е ли на мнение, че е хубаво да се освободят сухожилията на двата пръста с тендовагинит за да не се натрупват тези възли и съвсем да спират движението им (това го чух от доцентаката във ВМА, не, че аз толкова разбирам). Каза, че той не би направил операция и би опитал с физиотерапия.
Не му било ясно как така ревматолозите не знаели какви са тези възли. Казах му, че знаят и имаме поставена диагноза, но понеже фиброматозата имала много разновидности, искат да се направи биопсия за да разберат каква точно е и как да се лекува.На другия ден споделих с д-р Стефанов мнението на д-р Алексиев и той ми каза, че за себе си като ортопед вероятно е прав. Но в случая нямаме време да чакаме и няма друг начин според който да разберем каква фиброматоза е.
Така, че следвам планът, който ми начертаха в болницата пък дай боже да се окаже, че е било излишно.