jam , чак толкова добра не е камерата, та...излязла е добре колата, аз не се виждам. Нарушението минава за сметка на г-н Павлов, защото г-жа Павлова държи на чистото си досие пред органитИ на КАТ.
По принцип - съгласна, че често има разумна причина за подобни ограничения. Включване в главния път на някой второстепенен, вход/изход от някой обект... Макар, че не приемам последното за много разумна причина, защото всеки си нацвъкал офиси, представителства, разсадници и н'ам какво край главни пътища /извънградски/ и дай да караме с 40 всички, понеже някой идиот можел и да не догледа кога точно да се включи в движението от път без предимство...
Достатъчно пътувам извън БГ и съответно шофирам там. Еми няма друга държава, в която да има на всеки 5 км читав път - знак, ограничаващ скоростта до скорост изискуема в градска среда. Съжалявам много, но точно тези безумни знаци са предпоставка за изнервяне на шофьорите и създаване на предпоставки за ПТП, толкова, колкото и наличието на шофьори-камикадзета каращи с 200 и изпреварващи гьотьоре. Вместо да бучат знаци и табелки, да дебнат тези, които нарушават правилата за движение, да им налагат мазни глоби, да им взимат книжките, хванатите да карат без книжка да полежават в затвора, или поне да чистят градинки... а не да тормозят нормалните шофьори, зарди шофьорите -идиоти, дето не гледали къде тръгват да карат.
Позволявам си да го кажа, защото се старая да съм съвсестен шофьор, както съм и съвестен пешеходец и нямам гузна съвест, че да ме гризка когато пиша това. Не намирам за нормално през 2011, да изръся крупна сума за автомобил покриващ какви ли не стандарти за безопасност и екология /вкл. Евро 5, което още не е задължително даже за ЕС/, да плащам мазни данъци и застраховки за въпросния и от морето до Стара Загора - да се придвижвам с 60 км/ч с бебе на задната седалка н'ам колко часа. Не искам да обяснявам, как преди Сливен се влачих зад една "Лада" по-дърта от мен и почти разпадаща се на пътя, в която имаше поне 7 циганина и беше направила километри тапа. Патрулката на КАТ - не я спря обаче, не ги отби, че да пропуснат колоната, а си настройваха радара и точеха палката - да резнат тиквата на онзи, на който не му издържат нервите и тръгне да изпреварва рисково в тази ситуация. Ей за тези абсурди ми беше думата. Не да се оправдавам, че ме глобили като не съм видяла знака, да съм - сега ще си платя, пада ми се.
Въпросът е доста по-обширен просто и доста НАД моята глобица в случая.
Ама...така ще е докато съм жива аз поне, нямам надежди по въпроса
И нещо друго се сетих по темата. Стара Загора стана непроходима от напляканите навсякъде гърбици /легнали полицаи/ със всякакъв размер и височина /явно няма стандарт, или не се прилага/, заради които втори път ремонтирам броня примерно, за СВОЯ сметка. Пазели пешеходците с тях. Ами моите уважения, но идиотът - не можеш го опази от него самия с гърбици, само трошиш хорските коли с тях и толкова. Издрапвам над някоя от въпросните с колата все пак и 200 метра по-нататък - някоя леля притичва между колите, често влачейки дете за ръка...
, а примерно 10 метра по-нататък има пешеходна пътека. И какво праИм? Нищо не праИм - праИм гърбици и съсипваме Хасвалта и колите на хората.
Аз съм посещавала часове по "безопасност на движението" в училище, бяха задължителни, бяха много и до ден днешен "пешеходствам" по начина, по който ми е било набивано, че се прави тогава и там. Отделно, че и родителите ми са ми набивали същото в главата, то ти става условен рефлекс в един момент, като се започне навреме.
Та вместо да струпват гърбици, да вземат да разчертаят едни полигони за учениците във всеки училищен двор и да им оползотворят с нещо смислено часовете по физическо, в които сега и без това нищо не правят тези деца. Безумните ограничения, с цел да бъдат пазени идиотите, просто защото били идиоти - стимулират въпросните да продължат да бъдат такива т.е. не водят до никакъв позитивен резултат в крайна сметка.
П.П. Нашият термометър за ухо отчита много точно и мери за една секунда, но...при мен и тати. При дребния звяр - не става работата, защото не стои неподвижно дори нужната една секунда и мерим по 10 пъти, след което изкарваме средноаритметичен резултат и мислим дали да се тревожим, или не