Ники,незнам в коя клиника си ,може би си писала но ...
Аз още в твоите седмици питах д-р Сигридов за инжекциите за дробчетата,той ми каза че има тест който като се направи ще даде информация дали има риск от преждевременно раждане .Понеже тогава не бях подготвена го оставихме за след 2 седмици.
Тогава в 28-29 г.с. направихме теста и беше отрицателен - док. каза за следващите 2 седмици да съм спокойна и че няма да родя .
Сега на последния преглед бях първи ден от 32 г.с . и отново попитах за инжекциите ,понеже ми беше и последния преглед при д-р Сигридов.Та той ми обясни следното - дори през следващите дни да сложим инжекциите действието им отминава доста бързо и че ако тръгна да раждам в 34-35 г.с ,това не означава че всичко ще е наред ,т.е. действието им ще е отминало.Затова ми написа рецепта и ми каза на мен и мъжа ми ако тръгне раждане преди 36г.с веднага да ми се постави първата инжекция ,още преди да сме отишли в болницата,и да настояваме да ми направят и останалите три и тогава да раждам.Т.е. ако примерно в понеделник рано сутринта ми изтекат водите ,мъжът ми или някой близък ми поставя първата инжекция,бегом в болницата и там след 12 часа трабва да ми поставят втората ,след още 12 часа третата ,след още 12 часа и последната .И както той каза понеделник и вторник инжекции и в сряда мога да родя спокойно .
Незнам дали го обясних добре ,дано си ме разбрала.Най-добре на следващия преглед питай д-ра си да ти обясни има си фактори от които зависи дали и кога да се поставят инжекциите за дробчетата,но това твоят д-р ще ти каже най-добре.
всичко да е наред .
Аз сега съм в голяма чуденка от коя седмица се влиза в 9-ти месец от 36г.с. или от 37 г.с. ,така и не мога да разбера