Да стигна до алергиите аз...пролет ми е голям проблем, когато хвърчат Тополите...само тогава. Затова все още се ослушвам както се вика, но за малко детенце е кошмарно
Имахме голями неволи с племенника на тази тема, не ми се говори...
При Ивана започнаха на 8 месеца. Като я заведох на алерголог той мислеше, че е от млякото. Тогава беше на АМ, ама то нали от краве мляко се прави. Каза, че от това можело също да и тече носа, а било рядко толкова малко дете да има сезонни алергии. Но като и взеха кръв за хранителни алергии се оказа, че към нито едно от нещата, за които я изследваха, не е алергична. Обаче казаха, че е малка да и правят теста на кожата за сезонните алергии и да почакаме докато стане на годинка. Честно ти казвам, на това дете не спря да му тече носа около 2-3 месеца. В градината забраних да я изкарват навън с другите, за да не стане по-зле. Сега лятото мина, но в последно време пак ми се сополи, а онзи ден и очичките и съзяха, та мисля, че е пак алергия. Никое от леките лекарства не помага, само неща, които са доста по-вредни и и давам по половин доза поне да сгъсти сополите, че иначе се измъчи.
За инжекциите казвам, защото съм свидетел, че са ефективни, ако човек е търпелив. Те правят някаква сбирка от неща, които са точно специфични към това, което кожният ти тест е показал т.е. всяка доза си е направена лично за твоите алергии. Това се прави в голям разтвор и се инжектира на определен интервал.После се минава на по-малък разтвор т.е. по-концнтрирано и т.н. В крайна сметка се стига до пълна сила, разреждат се инжекциите и се стига д 4 инжекции на година. Идеята е да ти свикне организма малко по малко с тези алергени и да се направи по-малко чувствителен към тях. Мъжът ми дори не издържа да ги направи всичките и пак има оргомен ефект. Първата година след зпаочването не помогна, но после продължи още 6 месеца и се отказа ( понеже не били действали) и следващата година нямаше алергии, което никогане се е случвало. Така изкара 2-3 години и сега пак е започнал да има по малко, но това е, защото не слуша, че трябва да е на поддържащата доза, която е на 3 месеца веднъж и пак ще си направи проблем, но той е дървен философ
. А Ивана няма къде да ходи да не издъжи, защото ще и ги бия както си трябва. Те са подкожни с мъничка игличка, не е проблем. По-добре от това, което е сега. Пък и не са лекарство, а трайно решение.
За тополите до колкото знам хвърченето на пухчетата съвпада с времето когато нещо друго цъвти, към което всъщност хората са алергични. Дори на места изсякоха тополите, но не им помогна, освен че няма замърсяване с пухчета
.