Момичета, опитвала съм каквото казвате - файда никаква. И кошарата се люлее, даже си купих един разтегателен фотьойл и го опъвах до кошарата му, да ме държи за ръка, ако да кажем не ще да заспива просто защото е сам. Нямаааа, започва да се навдига да буйства, спане - не. Опитвах в разлчни периоди да го слагам да спи в разлини "етапи на съненост" - при първи признаци, някъде по средата на прозявките и търкането на очи, изчаквала съм и вече да тръгне да реве за сън, че да опитваме - пак не се получва. Опитвала съм на ръце, на ръце ходейки, на спалнята гушнат...само по тавана дето не съм се разхождала още за целта - пак нищо. Все едно и също става накрая.
Гане, чакала съм го да окапе и да заспи където и да било - без да се намесвам, в проходилка, в кошарата за игра, в люлката, на стола за хранене...не заспива. Просто като му се доспи много - започва да реве и да истерясва там където е, но не окапва да клюмне и да заспи и нямам друг избор, освен да го взема и да започна да се маймуня да заспи.
Стефи...ами явно ми е такова детето по отношение на съня и това е. И твоите номера съм прилагала и точно като при вас - с краткотраен успех и след седмица - "спират да работят" и трябва да се мисли друго. Дани колкото е лесен за всичко друго - ядене, пиене, игри, усмихнат, неревлив...ей с това "спане" неговото от 40% бяла коса ще ми я докара до 100% за норматив. Остави ги моите нерви в случая, докато съм жива - все ще ми ги троши с нещо, жив и здрав да е само, това ми беше ясно още когато пожелах да имам дете /а беше отдавна/. Просто истерясвам в момента, защото и той се мъчи с това спане, това е всеки ден по няколко пъти, месеци наред и изгледи за подобрение скоро - никакви. Ако съм сигурна, че той не страда от това положение, че не му се отразява зле, че няма в бъдеще да му се отрази зле на психиката този рев и истерии - ОК. Пък аз не съм сигурна и на всяко "приспиване" се чувствам не като майка, ами като инквизитор, който го тормози нещо. Тотално психясах аз по въпроса. Дотам, че забраних на близките си дори да повдигат темата с неговото спане, кога спал, колко, как е заспал, чееее лудите ме хващат само като стане дума.
И това, което направих одеве - е против всичките ми лични убеждения и мнения как се гледа дете, как трябва да се гледа, но парадоксално - само то даде резултат в момента. И още по-интересното е, че след "самоприспиването" с рев в кошарата - не последва обичайното мрънкане, пробуждане, въртене и разигравания както става в 99% от случаите. Спи дълбоко, няма гък, няма мърдане, няма нищо
И все пак - не ми се вижда това решението на въпроса и правилното поведение, въпреки очевидно добрия резултат засега. Или просто "не ми стиска на задника" да приложа този метод системно и да не моЕ ми издържа душичката на тези писъци и сълзи да кажем седмица, че да видя дали ще е траен резултатът, или ще е ден до пладне. Понеже съм и смотла, освен всичко друго
Елфи - няма предаване, то и да исках да се предавам - няма как
Споделям с вас, защото поне ще разберете правилно какво ми е, минало ви е през главите на всички. Ако го кажа това всичкото на някой "външен" - получвам "компетентното" заключение, че детето ми е лигаво просто и затова така правело, което в един момент почти бях повярвала де. Много съм му угаждала, все съм му обръщала внимание, все съм треперела сакън да не ревне и да не се накриви и - хак ми било ся, затова не спял. Ми той и на 1 месец така правеше, чак пък толкова да съм го разлигавила когато дори не знаеше на кой свят е - съмнявам сЪ.
Благодаря ви на всички за мненията и търпението, знам че е досадно за милиарден път някоя мама да циври за едно и също нещо тук.