0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Горещи новини от bubaranski
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2012, 00:53:49 am »
Хей момичета, с радост Ви информирам, че нашата работа стана като във филма "Предай нататък". Покрай осиновяването на Боян две наши приятелски семейства решиха да осиновят дете. На едните нещата се развиха много бързо и делото им е на 28.02. - осиновяват братче и сестриче. Другите още се мотат с документите, ама и при тях ще стане.
Имам усещането, че много хора, които биха искали да осиновят дете си мислят, че това е една изключително сложна и мнооооого продължителна процедура и като че ли се боят да я започнат. Не знам защо се шири и мнението, че за да вземеш "читаво дете" (каквото и да означава това...) е необходимо да имаш връзки, да даваш рушвети и т.н.
Друго си е като видиш, че някой твой познат или приятел успешно е преминал процедурата и без да прави каквито и да е нерегламентирани контакти и харчове се е сдобил с мечтаното мъниче.

« Отговор #41 -: Февруари 27, 2012, 15:50:02 pm »
Вече 7 месеца минаха от както сме в регистъра ама ми се видяха като 70 и нищо на хоризонта... :(
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #42 -: Февруари 27, 2012, 18:06:20 pm »
:flower: Бубе, здрави и щастливи да сте, пълните ми  :heartbeat:

:bighug: виии

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #43 -: Февруари 28, 2012, 00:28:52 am »
Благодаря ти Мише!

Мило къртиче, заредете се с търпение и позитивизъм. Съвсем скоро ще имате Вашите срещи, и вярвам, че след някой друг месец ще споделяш с нас своите трепети за своето сладко детенце.
При нас първото предложение дойде след 6-7 месеца и беше за момче на ....12 години. Това беше абсолютно неприемливо за нас, при положение, че имаме дъщеря на 4 год. Първо си помислих, че са пропуснали запетаята и, че всъщност става въпрос за дете на 1,2 год., но после като се обадих по телефона и разбрах, че няма грешка, добре си поревах... Уплаших се, че може би е вярно промърмореното изказване на една служителка от социалните, която каза: "ама Вие имате едно дете, кой си мислите, че ще Ви предложи здраво бяло дете точно на вас..."
Е да, ама ни предложиха...
Кураж момичета! Имайте търпението, волята и решимостта да се борите за мечтите и желанията си. Нещата се случват - понякога по-бързо, друг път по-бавно, но все пак СЕ СЛУЧВАТ!

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #44 -: Февруари 28, 2012, 17:29:07 pm »
Бубе, много поздрави и целувки на прекрасното ви семейство! :) Радвам се, че сте "повлекли крак"! :) Така и вие ще си имате другарчета, с които да обменяте опит... Благородно ви завиждам, защото ние засега имаме само виртуални приятели, тръгнали по нашия път... :)

При нас първото предложение дойде след 6-7 месеца и беше за момче на ....12 години. Това беше абсолютно неприемливо за нас, при положение, че имаме дъщеря на 4 год. Първо си помислих, че са пропуснали запетаята и, че всъщност става въпрос за дете на 1,2 год., но после като се обадих по телефона и разбрах, че няма грешка, добре си поревах...

8O 8O 8O Много съжалявам, че е трябвало да преминете през това! Същевременно съм изумена, как е възможно изобщо?!... Нямам думи!  :( Дано го прочетат това повече кандидат-осиновители, да бъдат по-внимателни и да се вслушат в следния съвет на Фуси (нещо, което аз бях пропуснала да сторя ;)):

5. Важно! Когато получите обаждане или писмо-покана за детенце, звъннете преди това по телефона и подробно разпитайте, дали детенцето отговаря на вашите изисквания. Не се срамувайте да питате. Ако детето не отговаря на изискванията ви - въобще не ходете. Травмата е много голяма...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #45 -: Юни 21, 2012, 16:31:01 pm »
Здравейте момичета! Лятото ни подхвана в един прекрасен отпускарски (и леко мързелив) ритъм. Сияна вече не ходи на градина и Боян е щастлив, че си има кака "под ръка".
Малко новинки от нас:
1. За 7 месеца, от както сме заедно, Боян порасна със 7 см. на височина, 1,8 кг. и ...(което е най-неочакваното за мен) крачето му порасна с четири номера (Сияна растеше с по 2-3 номера на година).
2. Преборихме се със смученето на пръстчето, което беше довело до деформация на небцето и изместване (нагоре) на едното от предните зъбчета.
(Пръстчето го преборихме като слагахме биба в устата и около месец - ръкавичка на ръчичката).
От началото на юни махнахме залъгалката и вече спим съвсем като големите.
Зъбчето се намести и небцето почти се оправи.
3. Някои осиновители никак не обичат да чуват "ама то много прилича на Вас", обаче аз не съм от тях. Гледам го Бобчето и си казвам: "ама той много прилича на мен" (е, има справедливост - Сияна е одрала кожата на баща си).
4. Боян до такава степен имитира Сияна, не само като игри, щурутии и жестове, но и като интонация на "трите думи", които може да каже, че когато сутрин чуя бейбифона и "мамоооооо, мамоооооо, ......." докато не вляза в стаята не съм в състояние със сигурност да кажа кой точно вика.
5. Днес на Боян му биха последната ваксина (пентаксим). Той се държа толкова мъжки и почти не плака, че бях особено горда с него. След това така бързо започна обичайното дивеене, та определено си мисля, че там ... някакво боцкане, въобще не може да го стресне.
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 17:01:38 pm от bubaranski »

« Отговор #46 -: Юни 21, 2012, 22:59:38 pm »
Бубарански много ви се радвам!
А сега кой е като Боян - игри с кака по цял ден! Чета и си го представям - ухилен и с неспиращи крачета...

Поздравления за отказания пръст!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #47 -: Август 10, 2012, 09:40:50 am »
Малко горещи новини от нас. Днес е голям ден за още едни наши приятели, които дълго чакаха вълшебният миг да станат родители. Точно днес две малки душици - бебо (на 1 год.) и кака (на 3 год.) ще влязат в своя нов дом при най-прекрасните мама и тати. Желая им много здраве и късмет!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #48 -: Август 10, 2012, 15:30:14 pm »
Малко горещи новини от нас. Днес е голям ден за още едни наши приятели, които дълго чакаха вълшебният миг да станат родители. Точно днес две малки душици - бебо (на 1 год.) и кака (на 3 год.) ще влязат в своя нов дом при най-прекрасните мама и тати. Желая им много здраве и късмет!
Страхотно :P Ах, как искам и аз, детска глъч у дома  :P

« Отговор #49 -: Септември 18, 2012, 09:53:32 am »
Мили момичета, днес нашето Бобче става на 2 годинки. Да ни е жив и здрав юнака!

« Отговор #50 -: Септември 18, 2012, 10:35:20 am »
Бобче честит рожден ден! Щастливо детство с мама, тате и кака!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #51 -: Септември 18, 2012, 10:57:54 am »
Честит Рожден ден и на Бобчето и на цялото семейство  :lol:
Бъдете винаги радостни и щастливи
В очакване ....
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #52 -: Септември 18, 2012, 12:50:48 pm »
 Честито на порастналото момче и много радост за кака, мама и тати!!!

*
« Отговор #53 -: Септември 18, 2012, 18:13:29 pm »
Честит празник на цялото семейство! Честит рожден ден на Бобчо! Да е жив и здрав, палав и игрив, радостен и щастлив! Весел празник и всичко най-хубаво на цялото ви семейство!

« Отговор #54 -: Септември 18, 2012, 18:35:41 pm »
Да е живо и здраво това съкровище и усмивката да не слиза от лецето му!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #55 -: Септември 19, 2012, 12:23:31 pm »
Честит празник на Боянчо-сладуранчо и от мен! Да расте здраво, щастливо и будно дете и много да ви радва!!!
*
« Отговор #56 -: Септември 19, 2012, 16:50:38 pm »
Честит втори рожден ден на усмихнатия сладур! Да ви е жив и здрав!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #57 -: Септември 19, 2012, 19:05:22 pm »
Честито пораснало момче,  :flower: Бубе!

Честит Рожден Ден,  :balk_16: Боби!
Пожелаваме ти здраве и много игри със Сияна и компания!

:balk_19:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #58 -: Септември 19, 2012, 22:08:27 pm »
Честит рожден ден на Боян на патерица!
Честит ви празник, щастливи родители!
 Нека лудориите му да са неспирни с кака Сияна и да ви радва много!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #59 -: Септември 29, 2012, 06:19:55 am »
С доста закъснение  :oops: но честит рожден ден на Бобчо и от мен! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! :hbirth: