Боби, да - автоимунно, то и алергиите са автоимунни заболявания. имаш ли алергия, имаш автоимунен проблем. имаш ли един, можеш да имаш и втори. човек няма представа какво му готви имуннната му система, докато не се случи случката.
с това не искам да те плаша, а просто прецени кое кога и как. правилно си се насочила да отпаднат част от тестовете. на мен са ми правили тест за алергия към кон - е, алергична съм била. ми аз през живота си не съм пипала кон, нито съм имала контакт с конски косми. това познание не ми е нужно. знам, че съм алергична към тревни полени, а не към дървесни, примерно и какво от това - всички алергии се лекуват с едни и същи лекарства.
важно е да се знае за храните, за да се избягват. иначе, болка от тестовете няма.
апропо, JBrul, за упойките. преди операцията на слюнчената ми жлеза с пълна упойка, настоях за тестове. излезе, че съм алергична към диазепам. имам в кариерата си поне 2 случая на поставяне на диазепам мускулно без никакъв алергичен ефект.
от друга страна, баща ми веднъж за малко да си замине от алергичен шок при поставяне на венозен антибиотик, за който надлежно му беше направен кожен тест с надраскване и тестът не показа алергична реакция.