0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Върнах се от клиниката преди малко след коментар за неуспешния ни ЗЕТ.
Докторът каза, че си е изяснил къде е проблема с имплантацията и ще слагаме още някакво лекарство в матката, освен РВМС, което правихме през м. февруари. Каза, че и яйцеклетките и сперматозоидите, а и ембрионите ни били добре. Затова и само това лекарство ще добавим, пък предложи лека стимулация, защото събирането отнема време, а годинките летят. Докторът предложи да пробваме с лека стимулация, а мъжът ми поиска да пробваме и да върнем дори и само едно ембрионче, но на ЕЦ.
Казах му, че някъде м. май ще ни излезе и последната заповед по ФАР, но останах с впечатление, че не смята че при мен е необходима по-тежката артилерия и иска да пробваме само с лека стимулация. Казах, че аз се чувствам доста по-добре при ЕЦ и това да събираме, замразяваме и връщаме ми е понесло по-добре физически и психически, отколкото при стимулираните опити, пък и мъжът ми потвърди, че и според него е така. Като ме изслуша, докторът се съгласи тогава да пробваме и само на ЕЦ, но каза, че ще върнем едно само и единствено, ако е много добро.
Прегледа ме и се оказа, че имам два фоликула - по 12 мм един отдясно и отляво, та пуснах хормони, за да видим дали да не ги боцнем. Току-що ми звънна и акушерката. Утре до 19.00ч. трябва да мина за прегнила, да пусна ПКК и да си взема информираното съгласие, за да го попълня. Явно хормоните са били ОК - но утре ще поискам да ми разпечатат изследването, та да си ги погледна. Докторът е решил да правим пункцията в сряда.Утре след работа ще мина за прегнила, а пък ПКК ще си пусна във вторник. Вирусологията от м. януари ни е в срок, така че поне нея няма да правим.
*
Януари си ми взеха 100лв. за поредното замразяване.

Като ми се обадиха онзи ден /не знам точно кой се обади/, за да ми кажат, че ще замразяват казаха: 400 лв. за първи и по 100 лв. за всеки следващ.
*
Моят опит е неуспешен, чхг на 10-ти ден 0.23. Пети ден след трансфер и 8-9 ден след Овитрел беше 1.23 чудя се може ли Овитрела да е бил такъв резултата или наистина е имало имплантация. Направи ми впечатление че референтните ст-сти в моята клиника са 0-3, вместо обичайните 0-5. Докторът каза да не спирам лекарствата и ако не ми дойде да направя тест.
На шестия ден след като не ми идваше се обадих на лекаря си и той каза да направя уринарен тест и ако е отрицателен да спра лекарствата. Естествено, че беше отрицателен (на пети и десети ден бяха отрицателни, няма как на петнадесетия да е изведнъж положителен), спрях лекарствата но продължава да не ми идва. Каква може да е причината? След Клостила имах два фоликула, които извадихме - не трябва да има задържан фоликул. Докторът беше казал, а и във форума четох, че ако няма бременност дуфастона и утрогестана не спират цикъла, само го забавят 3-4 дни. А аз вече девет дни чакам. Може ли да не ми идва заради менопауза - т.е. за пръв път да нямам цикъл? Целия ми корем е подут и ме боли, едва се нося вече  :?. Мисля че вече нямам и менструални болки, а през изминалата седмица имах всеки ден по половин час.
Re: Ин витро на естествен цикъл-споделени въл
« Отговор #303 -: Март 12, 2012, 11:32:55 am »
Е-хей, каква менопазуа. Някакъв хормонален безпорядък е заради това, на което си била подложена. Няма ли да видят на ехограф на първо време, да спреш да се трвожиш толкова.
« Последна редакция: Март 12, 2012, 11:38:19 am от hope-love »
*
Лили, най-добре е да запишеш час за преглед. При мен какво се случи - през февруари извадихме яйцеклетка, но на прегледа в началото на март се оказа че има и задържан фоликул (и закъснение от 2 дни). Не се тревожи, а ако още не идва, записвай час да те видят на УЗ.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Ами аз исках да отида на преглед, но докторът е сигурен че ще ми дойде и тогава да си запиша час за да правим нов цикъл. Чудех се дали да не отида при друг лекар да погледне - но няма смисъл, той няма да има представа/познания за какво иде реч. Може би всеки момент ще ми дойде наистина.
Все пак ми е притеснително защо не ми дойде с 3-4 дни закъснение, щом не съм бременна и лекарствата не пречат? Освен прогестерон и овитрел не съм приемала други хормони.
Ако все пак са хормонални смущения (каквито не съм имала никога), може би е по-добре да изчакам един цикъл преди да започнем нов опит?
Спокойно, ще ти дойде скоро.Нали нямаш болки или някакви други неща, които да те смущават. Отиди на преглед, когато ти е казал лекаря и просто го помоли по-обстойно да ти ообяси какво е състоянието на яйчниците и лигавицата на матката и дали няма нещо смущаващо за започване на опит. Бъди настоятелна, за да получиш отговор и да не оставаш с впечатлението,че те "претупват". Лекарят каза ли ти все пак колко дни след спиране на хапчетата приема за нормално да липсва менструация. Попитай го пак и ако се тревожиш - настоявай да те прегледа, какво толкова, просто за успокоение.
*
Спомням си в началото, когато  четях за яйчников резерв, нива на хормони, колко категорични заключения се пишеха тук, как се шашках. Слава богу, времето на "мятане" на диагнози отмина.
После разбрах, че един хормон сам по себе си не значи нищо и само компетентен доктор може да се изкаже за яйчников резерв след известно време проследяване и направени изследвания.
Дори в Малинов няма практика да се изследва АМХ, а се проследява броя на антралните фоликули, лигавица, структура на яйчника според възрастта.
Пиша това, защото имам някакъв спомен че съм чела притесненията на Лили.

*
Пиша това, защото имам някакъв спомен че съм чела притесненията на Лили.
Благодаря наистина много!
Изчерпания яйчников резерв е нещо лошо, но в моят случай определено не толкова лошо, колкото ме беше наплашил д-р Владимиров. Мисля че имам шансове собствено за дете. Той ми говори за донорска яйцеклетка или Маркес (но аз нямам нито толкова пари, нито излишен организъм). Явно искаше да не посещавам повече клиниката му, както се и получи в крайна сметка. Не съм с лоши чувства към него, но понякога доста пресилва нещата - с цел печалба или друго, все ми е тая. По някога виждам, че и на други момичета говори с лека ръка за донорски яйцеклетки и честно да си призная тогава ме доядява на него. Много сълзи изплаках заради неговите твърдения, и много нощи не спах (и досега имам проблеми със съня оттогава). Дано се получат по-скоро нещата при мен, и при всички момичета, които се борим за най-скъпото!
*
 Момичета, чудото стана. В събота 11 -ти ден от ЕТ теста ми е положителен. Аз съм с един неуспешен стимулиран опит, при този направихме комбиниран ЗЕТ на две ембриончета плюс едно пресничко. Пуснах си теста в Малинов. Аз съм при д-р Персенска и съм възхитена от нейната човечност и отношение. Фантастична е. Успех на всички момичета, които са в процедура. Стискам ви палци и дано този женски месец е късметлив за всички. 
*
Браво. Леки и безоблачни месеци и здраво бебе около термин.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Момичета, чудото стана. В събота 11 -ти ден от ЕТ теста ми е положителен. Аз съм с един неуспешен стимулиран опит, при този направихме комбиниран ЗЕТ на две ембриончета плюс едно пресничко. Пуснах си теста в Малинов. Аз съм при д-р Персенска и съм възхитена от нейната човечност и отношение. Фантастична е. Успех на всички момичета, които са в процедура. Стискам ви палци и дано този женски месец е късметлив за всички. 
Като казах аз, че имам добро предчувствие!!! Много се радвам и да пишеш как вървят нещата и нататък!
*
Като казах аз, че имам добро предчувствие!!! Много се радвам и да пишеш как вървят нещата и нататък!
Благодаря, Боги успех и на теб този път и аз имам хубаво предчувствие за теб. Когато нещата станат бързо и неочаквано, тогава успяват. Стискам ти палци.
*

Супер!Лека и безпроблемна!Айде сега да повлечеш крак и много момичета да те последват!
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Е браво,една добра новина- дано всичко от тук нататък да е наред и да си ни на късмет и на останалите  :D
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Ехеее, супер, pvg, лека и успешна бременост!Толкова се радвам за теб!Хайде дано да повлечеш краче!
*
Бихме прегнила, в сряда пункция. Естрадиолът вчера е бил 172, ама се сетих че LH не сме изследвали. Както и да е, вече бихме прегнила. В сряда ще видим дали ще има какво да вадим.
Честито pvg, супер новина  :D. Лека и безпроблемна бременност  preggo! Дано всичко до края върви добре.
Най-накрая някой да раздвижи темата и да се похвали с положителен тест. Можело значи   mf_bounce8
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Боги, дано този път да се получи, браво на теб пак си на старта! :youwoman: :crossfingers: :bfp:
*
Нисък старт :D Дано и "летящ" да се окаже!