Здравейте, момичета!
Вчера най - после ми дойде МЦ и си записах час за преглед на 24.03, каквато ми беше уговорката с д-р Стаменов. Ще видим какво ще решат лекарите - дали ще правим ЕЦ+ЗЕТ или само ЗЕТ.
maya_the_bee, аз съм в същата ситуация като теб. Притеснявам се, че ако правим само ЗЕТ няма да ми дадат нито ден болничен. Тогава мисля да си взема болничен за 10 дни от ЛЛ, поне такава ни е уговорката. Ако правим пункция за пресен ембрион, се надявам да ми дадат 10 дни от клиниката. Но и в давата случая дните няма да ми стигнат, а работата ми е свързана с много хора, с различен социален статус и съответно с повишен риск от виросни заболявания. Освен това и сезона предразполага към такива заболявания. Да не говорим, че давам 24 часови дежурства при всякакви метеорологични условия и единствено съответна епикриза от лекар може да ме освободи от тях. Мисля, че ще мога да си взема 5 дни от годишния отпуск, тъй като ги бях вписала в годишния график за м. март и м. април с надеждата, че до тогава ще успея да събера необходиямия брой ембриони и евентуално ще направим ЕТ. Не зная обаче дали ще ми го разрешат, тъй като покрай празниците винаги става разправия за дежурствата. Моята шефка се отнася с разбиране към проблема, но на мен ми се иска да запазя в тайна ЕТ, докато не получа сигурен положителен резултат. Мисля, че колкото по - малко се знае, толкова по - добре. За да избегна след това лошите коментари на злонамерени колеги, които съпровождат всеки мой неуспех до сега и ми действат много зле на псиката. Надявам се този път най - после да имам повод да се похваля!
Успех на всички момичета в процедура или с предстояща такава!