0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Благодаря, момичета. От все сърце желая и вие скоро да летите от щастие. Дай Боже всичко да е наред до края.
Момичета незнам защо на мен ми казаха че след тия 400 лв за 1-во замразяване на година, после за следващите не се плащало,когато е на естествен цикьл. Както и да е,аз се отказах от този вариант.А иначе и аз миналата година платих 400 за пьрвоначално и после още 100 за следващото.
*
Здравейте момичета, искам да  пожелая успех на всички и да ви попитам нещо. Има ли сред вас някоя която да е с ендометриоза 4 -та степен и да опитва инвитро на естествен цикъл? Аз  досега имам едно инвитро на естесвен цикъл което беше неуспешно и едно стимулирано успешно, но резултата беше само 2 яйцеклетки въпреки много силната стимулация . Благодаря ви предварително и успех
*
Много хубава новина, pvg! Желая ти лека и безпроблемна бременност до края.
Успех и на всички момичета, които са в процедура.
Bogi, този път наистина се кротни и съм сигулна, че след това и ти ще се похвалиш с :bfp:
Момичета има следния проблем - Трабваше да ми дойде МЦ окол 8 март, но все още никакъв го няма. Нямам никакви симптоми за бременност, но въпреки това днес направих тест и истествено е отрицателен. От 5 март до вчера ми се наложи да пия антибиотик. Освен това този месец реших да си направя почивка и не съм приемала Дуфастон, тъй като съм с лениви черва и проблемите са страшни. Искаше ми се да дам покой на огранизма преди ЕТ, който е свързан с ударни дози Прогестерон. До сега не ми се е случвало такова голямо закъснение и се питам дали може да се дължи на продължителния прием на антибиотик или на липсата на Дуфастона. Ако, може някой да ми помогне с обаснение на проблема, ще бъда много благодарна?
*
Трябваше да ми дойде МЦ около 8 март, но все още никакъв го няма. Нямам никакви симптоми за бременност, но въпреки това днес направих тест и естествено е отрицателен.
Аз чакам от 4-ти март и все още нищо. Всеки ден имам менструални болки и усещането, че ми идва, но уви. Не знам защо се случва.
За това пък вчера ме хвана върл цистит и пишкам кръв. Имам чувството, че всичко вътре се е объркало и кръвта си проправи път от другаде. Абе... само страдам и се оплаквам тия дни  :?.

pvg, много се радвам за теб, миличка! Пожелавам ти много лека бременност, приятно раждане и много семейно щастие!
Здравейте момичета, искам да  пожелая успех на всички и да ви попитам нещо. Има ли сред вас някоя която да е с ендометриоза 4 -та степен и да опитва инвитро на естествен цикъл? Аз  досега имам едно инвитро на естесвен цикъл което беше неуспешно и едно стимулирано успешно, но резултата беше само 2 яйцеклетки въпреки много силната стимулация . Благодаря ви предварително и успех
Аз съм с ендометриоза, но не е установено коя степен. Днес правих пункция на ендометриозна киста и ми сложиха първата инжекция декапептил. Предстои ми опит някъде май-юни-юли /като ми излезе фонда/. Имам 2 неуспешни опита - първият е стимулиран, а втрият събирахме Я на ЕЦ, правихме ЗЕТ.
« Последна редакция: Март 13, 2012, 20:17:30 pm от manga-zunga »

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
За това пък вчера ме хвана върл цистит и пишкам кръв. Имам чувството, че всичко вътре се е объркало и кръвта си проправи път от другаде. Абе... само страдам и се оплаквам тия дни  :?.

lili2011, вчера преването на Гала по Нова ТВ беше посветено на цистита. При състояние като твоето препоръчаха веднага да се отиде на лекар и да се направят специализирани изследвания. Всъщност то е много сериозно. За това не се стискай, а бягай на консултация при уролог. :)
*
manga-zunga благодаря за отговора. Ти при кой лекар си? А док ли ти препоръча инвитро на естествен цикъл? Благодаря ти
Има ли сред вас някоя която да е с ендометриоза 4 -та степен и да опитва инвитро на естествен цикъл?
Аз съм с ендометриоза, но не е установено коя степен.
Как установихте ендометриозата и коя степен е?  :ask: Имам много болезнен цикъл и предполагам наличие на ендометриоза, която може да ми обърка плановете.
*
lili2011, вчера преването на Гала по Нова ТВ беше посветено на цистита. При състояние като твоето препоръчаха веднага да се отиде на лекар и да се направят специализирани изследвания. Всъщност то е много сериозно. За това не се стискай, а бягай на консултация при уролог. :)
Ами аз от снощи го боря с природни средства, дано се получи. Ако пия антибиотик няма да можем да пуснем кариотип, ще трябва да чакаме поне 30 дни, а това би отложило следваща процедура с два-три месеца  :?.
От друга страна една стерилна урина с антибиограма (утре ще я пускам, купих контейнерче) ще излезе в събота или в понеделник, а аз не мога да чакам дотогава, за да започна лечение.
Да не говорим, че личната ще ми даде направление или за гинеколог (които ще ми даде направление за кариотип) или за уролог (за цистита) и трябва да избирам.
*
Лили пробвай с уринал - доколкото знам не пречи на нищо, тъй като го изписват и на бременни. А иначе когато аз съм имала цистит много ми е помагало лежането върху електрическа възглавничка.

*
Здравейте момичета, искам да  пожелая успех на всички и да ви попитам нещо. Има ли сред вас някоя която да е с ендометриоза 4 -та степен и да опитва инвитро на естествен цикъл? Аз  досега имам едно инвитро на естесвен цикъл което беше неуспешно и едно стимулирано успешно, но резултата беше само 2 яйцеклетки въпреки много силната стимулация . Благодаря ви предварително и успех

И аз съм с ендометриоза не знам коя степен. Имам няколко стимулирани неуспешни опита. Най-накрая стимулиран успешен - извадена само една яйцеклетка. И сега сме на ЕЦ, но за сега замразяваме по друга причина.
*
Лили пробвай с уринал - доколкото знам не пречи на нищо, тъй като го изписват и на бременни. А иначе когато аз съм имала цистит много ми е помагало лежането върху електрическа възглавничка.
Не ми помага, при много лек цистит бях пила 3 месеца но само се влоши от изчакването. А сега е много силно възпалението, пия мечо грозде, червена боровинка и канела.
Най-после ми дойде цикъла.
Лили,ако искаш си вземи Неоренал-те са билкови.На мен са ми ги изписвали при цистит и ми помогнаха.Но въпреки всичко трябва да пуснеш стерилна урина.А докато излезе резултата може да пиеш Неоренала.
*
Има ли сред вас някоя която да е с ендометриоза 4 -та степен и да опитва инвитро на естествен цикъл?
Аз съм с ендометриоза, но не е установено коя степен.
Как установихте ендометриозата и коя степен е?  :ask: Имам много болезнен цикъл и предполагам наличие на ендометриоза, която може да ми обърка плановете.
При мен беше много развита и док знаеше че имам ендометриоза само от един гинекологичен преглед , но принципно се установява само след операция(лапароскопия).Това че имаш болезнен цикъл неозначава веднага че я имаш.
Здравейте момичета, аз съм след ЕТ на естествен цикъл в съчетание със ЗЕТ. И възникна следния проблем. От клиниката ми дадоха само 10 дена болничен след пункцията-така било при ЕЦ. Но до теста ми остава още доста време, а работата ми е такава, че съм сред деца, които са все болни, сополиви, кашящи и кихащи. Невъзможно е точно сега да се върна на работа, но проблемът е от кого да взема болничен. Какво правихте вие?
*
можеш от ЛЛ да вземеш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Лили,ако искаш си вземи Неоренал-те са билкови.На мен са ми ги изписвали при цистит и ми помогнаха.Но въпреки всичко трябва да пуснеш стерилна урина.А докато излезе резултата може да пиеш Неоренала.
Благодаря за съвета! Мисля че съм доста по-добре вече.
Заради над десетдневното ми закъснение се чудя дали да пусна хормони в този цикъл? Доста пари са, а хем ми се иска да знам какво се случва. Какво ще ме посъветвате, момичета? Този месец няма да правим нищо, искам да си почина и от следващия пак. Дали да не изчакам с хормоните до другия месец?
« Последна редакция: Март 15, 2012, 19:09:00 pm от lili2011 »
ЛЛ не искала да даде на мъжът ли. Не разбрах точно защо. Тя явно смята, че аз искам да издаде удължение на този болничен, а то е ясно че тя не би могла да направи това, защото то е много тясно специализирана манипулация. И ме праща при гинеколог, а явно се страхува или не зная защо не издаде някакъв болничен за друго заболяване.
*
Здравейте, момичета!
Вчера най - после ми дойде МЦ и си записах час за преглед на 24.03, каквато ми беше уговорката с д-р Стаменов. Ще видим какво ще решат лекарите - дали ще правим ЕЦ+ЗЕТ или само ЗЕТ.
maya_the_bee, аз съм в същата ситуация като теб. Притеснявам се, че ако правим само ЗЕТ няма да ми дадат нито ден болничен. Тогава мисля да си взема болничен за 10 дни от ЛЛ, поне такава ни е уговорката. Ако правим пункция за пресен ембрион,  се надявам да ми дадат 10 дни от клиниката. Но и в давата случая дните няма да ми стигнат, а работата ми е свързана с много хора, с различен социален статус и съответно с повишен риск от виросни заболявания. Освен това и сезона предразполага към такива заболявания. Да не говорим, че давам 24 часови дежурства при всякакви метеорологични условия и единствено съответна епикриза от лекар може да ме освободи от тях. Мисля, че ще мога да си взема 5 дни от годишния отпуск, тъй като ги бях вписала в годишния график за м. март и м. април с надеждата, че до тогава ще успея да събера необходиямия брой ембриони и евентуално ще направим ЕТ. Не зная обаче дали ще ми го разрешат, тъй като покрай празниците винаги става разправия за дежурствата. Моята шефка се отнася с разбиране към проблема, но на мен ми се иска да запазя в тайна ЕТ, докато не получа сигурен положителен резултат. Мисля, че колкото по - малко се знае, толкова по - добре. За да избегна след това лошите коментари на злонамерени колеги, които съпровождат всеки мой неуспех до сега и ми действат много зле на псиката. Надявам се този път най - после да имам повод да се похваля!
Успех на всички момичета в процедура или с предстояща такава!