0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро/Икси-Декември 2011,Януари и Февруари 2012
« Отговор #380 -: Януари 18, 2012, 12:04:24 pm »
Здравейте ето ме и мен. Снощи след пункцията ме болеше корема, пих 1 аулин и днес съм без проблеми. Само ми е малко подут. Мъжа ми днес отиде да си заплати процедурата PESA ( 980лв ). Попитал дали има оплождане и слязла ембриоложка. 3 яйцеклетки се оплодили, а четвъртата не. 3-те се развиват перфектно. :dance2: Утре ще ми се обадят да ми кажат кога ще е трансфера. Направо сияя от щастие. :balk_46: Много съм доволна. обичам ви. :bighug:
мари
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #381 -: Януари 18, 2012, 12:55:45 pm »
Браво Мари84, дано всичко да продължи така перфектно и да стигнате до успешен финал! :bfp: :babyflips:
*
« Отговор #382 -: Януари 18, 2012, 18:58:51 pm »
3 яйцеклетки се оплодили, а четвъртата не. 3-те се развиват перфектно. :dance2: Утре ще ми се обадят да ми кажат кога ще е трансфера. Направо сияя от щастие. :balk_46: Много съм доволна. обичам ви. :bighug:

Браво mary84  :crossfingers: за пухкав ревлив резултат след 9м.  :goodluck:

Имам въпросче към мацките правили ЗЕТ - когато се прави ЗЕТ преди да е изтекла 1година от замразяването на ембрионите, клиниките редуцират(приспадат) ли цената, която плащаме за съхранение на замразени ембриони, имайки предвид , че тя е определена за срок от 1г? Ох..объркано стана, но дано ме разберете.
« Отговор #383 -: Януари 18, 2012, 21:24:34 pm »
Момичета благодаря ви за подкрепата. Обичам ви. След обяд ни каза един доктор от клиниката, че и четвъртата е започнала да се опложда.  :goodluck: :bighug: Ами аз се чудех, дали питат колко ембриона да ми върнат или е по тяхна преценка?
мари
*
« Отговор #384 -: Януари 18, 2012, 21:36:11 pm »
Здравейте момичета!
Ние продължаваме да сме в патова ситуация! Днес ми дойде цикъла и естествено ми казаха утре да съм в София.. Обаче, аз нали си имам предчуствия, вчера си пуснах ТСХ (понеже минаха 45 дни и според д-р Начев, трябваше  преди тези дни да почна опит, но нали беше Коледа... и нали никой не ме чува да ми изпише противозачатъчни) и резултат 3.46!!!! Пак звъня в клиниката - ами тогава не идвай, а потърси Начев, но уви той е на 28.01 на работа! Питам там някаква негова колежка - тя ми казва нови 45 дни терапия - т.е заповедтта ми изтича. Пак звъня в клиниката - ами не можем да ти удължим срока заради проблем с ТСХ!!!! И сега какво да правя??????????? Направо съм бясна!
Сега се приготвям и утре отивам във Варна, че ми е само на 90км,при д-р Гарджева ендокринолог! И ще пиша, ако можете кажете как да си удължа заповедтта и каква друга причина трябва, при условие, че сме с мъжки фактор?
« Отговор #385 -: Януари 18, 2012, 22:11:57 pm »
Здравейте!
Мари, браво! Добър резултат. Относно бройката, която се връща - има си нормативно определен брой в зависимост от възрастта на жената и състоянието й. Отделно от това док. преценява за всеки конкретен случай.Естествено можеш да коментираш с него твоето желание и той да прецени, дали може да се съобрази с него.
stoeka, много неприятно наистина. Защо не могат да ти удължат заповедта по медицински причини? Ти говори ли с лекаря си?
Аз днес се чувствам смачкана. Бях на преглед, 8-ми ден. Има четири фоликула с горе-долу сходни размери и един, който е много голям (20мм). Док. каза, че ако гледа големия фоликул, съм за пункция в събота, но по размерите на по малките - съм за неделя 8O Не ми увеличава дозите на стимулациите, за да не стане на киста.Сега за да нарастнат малките фоликули до необходимите размери, ще се увеличи и големият! Така се притесних, че забравих да попитам какво следва, ако се образува киста. Много ми е притеснено.

My first, my last, my everything!
« Отговор #386 -: Януари 19, 2012, 12:57:44 pm »
Здравейте от мен. Сутринта ми се обади ембриолога. Утре в 9,45ч да съм в клиниката и трансфера ще е в 10,45ч :kickboy:. Стискайте палци. Обичам ви. :bighug:
мари
« Отговор #387 -: Януари 19, 2012, 13:39:40 pm »
OPTI аз правих ЗЕТ в Малинов на четвъртия месец от замразяването на ембрионите.Не връщат никакви пари.
« Отговор #388 -: Януари 19, 2012, 17:09:35 pm »
Момичета, моля за помощ. Кога мога да пътувам след трансфера утре? Аз съм от Видин,на 250км от София. Мога ли да тръгна същия ден?
мари
« Отговор #389 -: Януари 19, 2012, 17:45:27 pm »
Здравейте момичета, искам да попитам с моя съпруг стигнахме вече до там че няма как иначе без ин - витро . При нас той е с олигозооспермия. Искам да ви питам освен направена спермограма нямаме никакви други изследвания правени. Трябва ли преди да отидем при избрания от нас лекар да сме правили някакви изследвания или да изчакаме да говорим с него и тогава каквото каже той.
Благодаря ви предварително и ме извинете ако темата не е за тук.
*
« Отговор #390 -: Януари 19, 2012, 18:56:09 pm »
Здравейте момичета, искам да попитам с моя съпруг стигнахме вече до там че няма как иначе без ин - витро ..
Всички момичета в тази тема сме така.

Изследванията който може да се направят на теб и съпруга ти са  много ,затова най -добре се консултирайте с доктор кои ще ви необходими.Ето все пак  да видиш кои са задължителните изследвания преди започване на процедура-
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41693.0
« Последна редакция: Януари 19, 2012, 18:59:29 pm от Mikona »
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #391 -: Януари 19, 2012, 18:59:23 pm »
Аз знам че всички сте така и просто исках да попитам дали е задължително да имаме някакви
« Отговор #392 -: Януари 19, 2012, 20:17:03 pm »
Здравейте момичета, обръщам се към тези, които са правили или правят самофинансирани опити инвитро. Знаете ли каква е цената за ампула Menogon 75IU и Fostimon75IU?
На стимулация съм от няколко дни и не знам колко ще платя накрая.
Моля ако някой знае да ми пише на лични!
*
« Отговор #393 -: Януари 19, 2012, 22:56:40 pm »
Весе, преди да се пристъпи към ин витро, трябва да се потърсят причините за влошените показатели на съпруга ти. Възможно е да се подобрят чрез добавки и да не стигнете изобщо до АРТ. Кажи в кой град си, за да ти препоръчаме някой! И недей да правиш изследвания при квартални лекари и лаборатории, защото резултатите обикновено не са реални. Само ще хвърляте пари на вятъра.

« Отговор #394 -: Януари 20, 2012, 08:13:38 am »
Ние сме от Варна и спермограмата я правихме при д-р Александров и той каза тогава че е вродено и че няма лечение за него имало вероятност да стане и без ин -витро и да изчакаме още година и тогава да мислим за това. Е годината минава вече и сега затова се интересувам
*
« Отговор #395 -: Януари 20, 2012, 10:26:10 am »
mary84 ,аз бях на 150км от софия,но моята лекарка не ми даде да пътувам,тръгнах си на следващия ден,така или иначе бяхме на хотел седмица преди пункцията останахме и това е.Но ако беше до мен щеше да изчакаме малко и да си тръгна :D
Твоя лекар ще ти каже най-добре.Успех и да има скоро време  :bfp:

*
« Отговор #396 -: Януари 20, 2012, 11:30:49 am »
Веси, направете втора спермограма на друго място (за да сравните). Резултатите се манипулират и то жестоко - имайте го в предвид. Ние сме минали по този път. При нас в клиниките, където правят ин витро изкараха мъжа ми едва ли не инвалид. А в другите лаборатории резултатите никак не бяха толкова отчайващи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #397 -: Януари 20, 2012, 11:58:47 am »
Веси, направете втора спермограма на друго място (за да сравните).
Резултатите се манипулират и то жестоко - имайте го в предвид. Ние сме минали по този път. При нас в клиниките, където правят ин витро изкараха мъжа ми едва ли не инвалид. А в другите лаборатории резултатите никак не бяха толкова отчайващи.
Съжалявам, но чувствам, че трябва да се намеся  :) Първо, защото, ако те питам, надали ще можеш да ми кажеш колко и какви видове изменения в спермограмата съществуват и какво обуслявят опашните и/или главичните дефекти... :D Тези неща, може да ги тълкува ЕДИНСТВЕНО лекар... :) И триста спермограми да си направят, както се казва, тия докторите за това са УЧИЛИ /нищо, че типично по-български, ние разбираме от всичко/...Манипулирани резултати от спермограма....НЕ ми се вярва ама хич! Никой няма сметка да го прави, камо ли УМИШЛЕНО. Грешки разбира се, случват се, но надали някой ще седне да МАНИПУЛИРА резултати, за да прави ин-витро.."Клиниките в които се прави инвитро" са т.нар. "Клиники за лечение на стерилитет", където по скромното ми мнение е желателно, да не казвам задължително да се правят спермограми. Там могат да се тълкуват адекватно, там знаят какво търсят, там се определят отклонения от нормата и прочие...Казваш, че в другите клиники, "резултатите не бяха ТОЛКОВА отчайващи", т.е. все пак са били отчайващи, ама не чак толкова... :) Значи, в първата клиника едва ли са МАНИПУЛИРАЛИ резултатите..."Отчайващи" резлутати няма- има такива, които изискват МНОГО и такива, които изискват ПО-МАЛКО борба... :D Освен това, всеки доктор ще ти каже, че спермограмите на мъжа нямат една с една еднакви - това е изключително динамичен процес, който се влияе от различни фактори. За това и се прави по няколко пъти, преди да се постави окончателна диагноза. Както каза и blue_sky, често пъти може да се помогне с лечение, друг път АРТ процедурите са неизбежни..Но това се решава единствено и само от хората с бели престилки, които сме избрали и, на които сме се ДОВЕРИЛИ  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #398 -: Януари 20, 2012, 13:05:56 pm »
ОК .... Не е задължително, но все пак - съпруга ми е от хората с бели престилки, със специалност акушерство, гинекология и репродуктивна медицина ,.... и като съм тръгнала ще довърша - специализира при проф. Милчев (лека му пръст на този голям човек). Освен това потомствен лекар.Така че ако ме питаш за резултатите ще имам обяснение. Нещата са му повече от ясни особено по отношение на моето състояние. По времена един преглед при една доста "оборотна"  клиника, преглед лично от шефа  - изказано мнение, че имам ендометриоза и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да ми се направи лапароскопия и то в СЪЩАТА клиника възможно най скоро.... няма смисъл да казвам, че нямам никаква ендометриоза. Няма смисъл да казвам да казвам конфузната ситуация за човека ( който е с име, но явно с дълбок портфейл)изрекъл това становище, след пояснението от наша страна. Няма да казвам дали кракът ми ще стъпи някога там. Та по същество след интродукцията - когато тръгнахме по този път решихме че ще го вървим като повечето нормални хора,без да веем знаеме кой какво е и до колко навътре е в материята.УВИ НЕ СТАВА. За съжаление меркантилизма е прекалено много и при хората с бели престилки на които така много ни се иска да се доверим и би трябвало да им се доверим. Много двойки в хубавата ни държавица се лутат с години, губят надежда, падат и стават след всеки пореден неуспешен опит, всики знаем колко боли. Та - от в момента, когата съпругът заговори на медицински език нещата КОРЕННО се промениха. ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е ТАКА. По въпроса за спермограмите знаем мноооого добре, че една с една не са еднакви и колко много много фактори влияят.Всичко обаче си има някакви норми и граници. Факт е че при нас имаше манипулирана спермограма, вече знаем и защо . Просто исках да кажа в предния пост че заключение се прави най правилно след повече от един резултат, правило валидно по принцип .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #399 -: Януари 20, 2012, 13:47:15 pm »
Момичета, и двете сте прави, но и двете обобщавате и залитате в крайности.
Да, трябва да се има доверие на екипа, който ви лекува, но Доверието се гради, а не се дава априори.
Моят съвет е да се взима второ мнение винаги. Независимо дали сте при най-добрия специалист в областта - всеки греши, всеки има лоши дни и помисли понякога.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho