Мецани и аз имам таман два уреда за затопляне на храна

, при това активно си ги ползвам, но...за да поддържат температурата на предварително приготвено АМ. Ако реша да топля бурканчета с храна в това чудо, трябва поне час по-рано да ми хрумне да сложа храната в уреда, да го включа на макс и пр. Къде по-бързо и лесно е, да сипя съдържанието в съответната купичка и да врътна в микровелето за 30-40 сек.
За майките, които тепърва ще дават картоф - пак казвам, въпреки, че и преди съм го писала - независимо дали в бурканче, или вие ще го правите - рядко някое бебе яде чист картоф. Ами един "просто сварен картоф", без грам овкусители...то и на нас няма да ни хареса.

Дори пресен, пържен картоф си представете, дори с биричка, ама без грам солчица...не е кууул. Лично аз дадох картоф - в пюре "морков и картоф" на ХИП и до ден днешен е супер на почит това пюре у нас, а и всякакви други съдържащи картоф не се отказват.
Бина, огледай в магазина за многокомпонентни зеленчукови, които съдържат каквото си въвела до момента + карфиол, броколи, грах, тиквички, сладка царевица... Има богат избор. Примерно морков с картоф вземи, или тиква с картоф, като си вкарала картоф, може да вземеш морков с картоф и грах, после морков, картоф, грах и карфиол... И така малко по-малко все "по-шарени" пюрета ще купуваш.
Аз преди да захраня - огледах кои зеленчуци се съдържат в почти всяко зеленчуково пюре и започнах с тях, за да мога по-лесно после да вкарвам останалите и да има разнообразие.