иванита, за готвенето на бебе не е нужно кой знай какви умение. Много е лесно, ще ти кажа аз как процедирах. Бях си разписала различни "менюта", това разбира се като въведеш поне 4-5 зеленчука и също толкова плодове. И така редувах, слагаш в една тенджерка морков, картоф и тиква например, вариш, пасираш и воала, аз правех по 2 порции, два обеда се яде едно и също. Нито е нужно да слагаш сол, захар, подправки и тем подобни. Слагаш малко зехтин,кърма, АМ, след това и масло може и т.н. Като заместиш и следобедното хранене с плод/каша редуваш. Аз лично давах само оризова и елда от кашите винаги смесени с кърма/АМ и плод. Чисти не съм давала, не съм купувала и други видове каши, предпочитах прясно пасиран плод да сложа.
Ели наддаваше доста и беше добре закръглена, та на нея съм й давала много малко каша, пасирах плод като почти винаги слагах по 1/2 банан, да не е само ябълка, например.