Едни от най-често консумираните храни със съдържание на глутен, които са потенциално опасни са: бяло брашно (тип 500, 1150, 1050 и др), пълнозърнесто брашно, грахам, пшеница, булгур, дурум - вид пшеница с твърди жълти зърна, която се използва за производство на макаронени изделия и спагети, овес - съдържа определено количество протеин, подобен на глутена, но невинаги предизвиква реакция при хора с установена непоносимост към глутен, ечемик и ръж - подобно на овеса, те също съдържат протеин, подобен на глутена, и при възможност е необходимо да се избягва тяхната консумация, грис, кускус, различни подправки като бакпулвер, черен пипер, соев сос, зърнени закуски и царевични пръчици, които съдържат ечемик за подобряване на вкуса, както и всички останали продукти на етикетите, на които е отбелязано съдържание на пшеничен зародиш, нишесте (хидролизирано, модифицирано, растително), растителни протеини (марципани, пудинги, житни каши, сладкиши, малцови екстрати, боза и др), кетчуп, горчица, различни сосове, разтворимо кафе, колбаси, бира.
Боби,за теб спорът е спорт!Давай каквото си искаш на детето,явно се е прецакало с майка