0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #360 -: Януари 17, 2012, 20:03:04 pm »
Ами да-така казват педиатрите-180 гр пюре за нашата възраст и това е.За кърмене след това и дума не е ставало .

Калоян изяжда колкото му дам -хапва  180 гр , безотказно зяпа и до над 200 гр ,  накрая ако му дам гърда-няма да откаже и да посуче.То гърда никога не отказва -когато и да му попадне ,все ще цокне.
Оказа се ,че последния месец почти нищо не е качил ,въпреки хапването ,но си е жизнен ,активен ,дриска,пишка .
За това съм в чудене по колко пюре да предлагам ?И гърда ли след това ?
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 20:07:32 pm от nimika »

« Отговор #361 -: Януари 17, 2012, 20:17:17 pm »
И аз винаги дохранвам с кърма, само че 30-40мин. след яденето, тъй като веднага след твърдата храна отказва.
Нимика, а на см. наддал ли е?

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #362 -: Януари 17, 2012, 20:34:06 pm »
На см -да.

Ами той по всяко време е готов да налапа цица,друг въпрос е дали суче .
На обедното хранене ,той сам показва и го кърмя  малко след пюрето .
Ще му предлагам вече редовно .
Само се притеснявам ,ако кърмя и след пюрето /каша в 17-18 ,дали ще му стига кърмата за последното хранене преди нощния сън,но ще видим.

*
« Отговор #363 -: Януари 17, 2012, 20:58:07 pm »
Само се притеснявам ,ако кърмя и след пюрето /каша в 17-18 ,дали ще му стига кърмата за последното хранене преди нощния сън,но ще видим.
За седмица се е регулирала ;)

*
« Отговор #364 -: Януари 17, 2012, 21:29:51 pm »
Smaraidi благодаря ти за отговора, ние сме на кърма. :)
И аз кърмя след пюрето, понякога суче само 1-2мин - то си е отказ  :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #365 -: Януари 17, 2012, 21:34:00 pm »
Боби, честно не ти разбирам въпросите към мен :lol:
не виждам да съм казала нещо чак толкова грешно, че да ми обясняваш какви глупости пиша :wink:
всеки сам решава как да си храни децата, нали така?
аз имам "светлия" пример-баща ми, който има язва където се сетиш - на дванайстопръстника, на стомаха, на нам си к'во, преди няколко години едва го спасиха, с две животоспасяващи операции заради спукана язва. Брат ми който също има "прекрасен" гастрит. Не твърдя, за разлика от теб с такава ярост, че това е например от даването на сокчета на 40 дни, яденето на попара на т.е. глутен на 4-5м. и т.н. Просто не съм такъв човек, и колкото да ми навираш в очите разни сайтове с нам си какви проучвания и изследвания, аз все пак избирам да се доверя на собствената си интуиция, логика и преценка :)
и да допълня, така и така съм започнала :lol:
другото нещо от което ме е страх, ама наистина ме е страх това е затлъстяването при децата и в последстиве борбата с килограмите като възрастни, така че филия с шоколад, фъстъчено масло, пица, хамбургери и т.н., моите деца ще ядат когато започнат сами да си ги купуват, а до тогава се надявам да съм им изградила правилните хранителн навици. Да, сега ще кажеш, ама то това няма нищо общо, има и то много, повярвай ми :wink:
Не знам това от къде дойде, при положение, че се съгласих с теб и дадох примерите в твоя подкрепа и просто обясних защо ги слагам тези линкове за точно еди какво си понеже тук много хора твърдят точно обратното.Няма как да твърдя аз, че язва и гастрит са от захранване, защото не са, а са от бактерия. Само в България още си викат, че понеже всеки има, значи е ок да си пият содичка и чакат да видят какво ще се случи - мъжът ми беше така. Кога съм твърдяла, че еди кое си е от еди какво си захранване? Аз май съм една от малкото тук, която твърди точно обратното . Нали именно за това ми казаха, че детето ми се е прецакало с майка.  Започвам да си мисля, че на някой друг си искала да отговориш, понеже каза всичко обратното на това, което аз съм казала. Както и да е.

Защо реши, че ще кажа, че няма нищо общо? Разбира се, че хранителните навици имат общо.  Това според мен е една добра статегия. Аз също не давам на детето си сладко, но хамбургер домашен не виждам защо да не давам - той е хляб с месо и салата. Гадни са тези в бързите кухни, защото са с куп консерванти, но ние си правим у нас, като дори започнахме да си мелим месото и си правим хамбургерите на скара. То си е кюфте на скара.  Иначе много се ядосвам, когаот мъжът ми реши да я храни и той еп осупите и и дроби хляб като попара. Аз самата не виждам нищо кой знае колко полезно в една супа, камо ли такава, която е предимно хляб.

джиджи, не казвам, че няма, аз самата не знаех за такива и е истина, че е рядко. В твоят случая е съвсем разумно да си екстра внимателна, както аз съм с нещата, към които мъжът ми има алергии. Според мен при вас дори цял живот трябва да се наблюдава да не се отключи, защото симптомите са толкова неспецифични, че човек може да не разбере сума ти време. Аз също не заместих цяло хранене до годинката мисля. ЗНам, че го знаех това, нно не си спомнях дали го писахме тук.

дидон, твоят явно не е по яденето. По-добре така, че ела я виж моята Ивана, направо се тъпче понякога. Започнахме да крием хляба и бисквитите ( не е майтап). Тя те води до шкафа и ти сочи това да и дадеш.  Преди седмица и отворих и и показах, че няма. Малко е кофти, защото детето ти иска да яде, а ти му казваш не, но тя се тъпче все едно идва гладна от Сомалия. Бяхме на гости, що хляб изяде това дете, ей така сух хляб и все си искаше и домакините и даваха. Направо се учудих, че спа спокойно и не повърна. Същото е с бананите- показвам само максимум по един, защото иначе на веднъж изяжда два плюс кисело мляко, плюс ако е видяла някой хляб да яде. Реве като ме види да давам на сестра и антибиотик и иска и тя, а също и като и давам парацетамол иска още. Направо не знам какво ще я правя, когато сама започне да си отваря хладилника, освен въобще да не купувам такива неща. Сега давам понякога едни овесени бисквити, от които слава Богу яде само по една ( те са големи). Иначе от полодовете обича грозде и от зеленцучите зелен фасул, та започваме храненето с тях и после давам месото, чак накрая хляба - тя си седи на столчето, а всичко е скрито и се принася едно по едно :-)
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 21:48:17 pm от Bobbie »

*
« Отговор #366 -: Януари 17, 2012, 22:11:42 pm »
грешката е моя, сори, не съм те разбрала :)
приеми моите извинения :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #367 -: Януари 18, 2012, 00:06:15 am »
грешката е моя, сори, не съм те разбрала :)
приеми моите извинения :)
Няма пробем, така си и помислих.
Аз пък се обзаведох с температура от 39 градуса. Не съм имала такава от дете :-(.
Гледам децата с маска, но съм тотално съсипана, просто нямам сили да си движда ръцете. Е, оплаках се...

*
« Отговор #368 -: Януари 18, 2012, 01:02:31 am »
tanj74, ако пие мляко си му давай по-често, ще му мине. Илияна ми го е правила този номер  и при нея с мляко минаваше. Два-три дни и си започва да яде нормално. Ей сега сме пак в същия период с 2 кътника на хоризонта, последните 3 дни е основно на мляко и банани, като днес започна да яде горе-долу прилично... А пробва ли да му дадеш нещо, което да яде сам, в смисъл храна за ядене с ръце!?
Вечерното мляко беше първото което отказа.Понякога успявам да му го пробутам, но в повечето случаи не се получава.Опитах да заместя вечерното мляко с кашичка, че той много я обича, обаче след няколко дни и този номер не ми мина.Иначе сутрешното мляко си го пие, но тогава е мъртво гладен и още сънен и някак си успявам.
За храненето с ръце пробвах, обаче почти всичко отива на пода.Единствено бисквитките и сухарите си ги набутва в устата на друго се мръщи.От моята ръка абсурд е да яде, не знам защо.Гледам че приятелки така дават на децата си и няма проблем, обаче нашия е особен.
Лошото в случая е, че така сме от месец време и за този месец Макси е качил само 100гр.Наистина има дни когато хапне по нещо, но общо взето нищо не яде.Иначе изглежда съвсем нормален, е няма гривнички и не е пухкав, но пък е много активен, едвам смогвам с него и вече се чудя отде толкова енергия  :?Една позната ми каза да му давам витамини за апетит и мисля да питам педиатъра като ходим на преглед, че вече се изнервям от ситуацията.Ясно ми е че няма да е вечно, но най-вероятно ще е много продължително.Благодаря за съветите  :P
« Отговор #369 -: Януари 18, 2012, 01:32:53 am »
джиджи, не казвам, че няма, аз самата не знаех за такива и е истина, че е рядко. В твоят случая е съвсем разумно да си екстра внимателна, както аз съм с нещата, към които мъжът ми има алергии. Според мен при вас дори цял живот трябва да се наблюдава да не се отключи, защото симптомите са толкова неспецифични, че човек може да не разбере сума ти време.....

О, беше голям проблем докато открият причината. Обиколи n- на брой лекари. Никой от нас не очакваше, че това може да е причината. Спомням си, че аз дори имах леки резерви за диагнозата...преди си мислех, че само бебетата може да получат подобна алергия и че се израства с времето. Както и да е. Дано не сме имали "късмета" да наследим това от бабата!

« Отговор #370 -: Януари 18, 2012, 10:35:14 am »
По повод кухнята за Варна искам да кажа, че храната не е еднаква за децата на 9 месеца и тези след годинката.Първата се води млечна и са пасирани пюрета(Първа група),после след годинката става втора група.Аз също взех купони въпреки че няаме 9 месеца, но сме яли всичко без яйца, риба.Разбрах че кремчетата ги правели със сухо мляко, което мен ме устройва.

*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #371 -: Януари 18, 2012, 15:40:59 pm »
За детскта кухня и аз много се учудих,че била една и сьща от 9-ти месец до 3 годишна вьзраст,както някой беше написал,не помня кой. Аз всеки ден виждам какво дават тьй като майките с които се сьбирам вземат,еми абсолютно сьщите неща кито и сега давам но на по едри парчета. Момичета да ви се похваля-днес за пьрви пьт готвих на дечицата аз,и останаха повече от доволни. Сварих домашно пилешко,само бялото месо пасирах,заедно с морковче и картофки,стана едно пухкаво,а и аромата на домашно месце е сьвсем друг. напьлних и на двамата по едно бурканче от 190мл. и си го изядоха сладко,сладко,а Димана по принцип с льжица досега не искаше да яде,а сега една уста отвори. Дано и за напред да е така,мисля да им готвя докато дойде време за кухнята,а може и след това. Те купешките плодови пюрета са наистина много вкусни,чак на мен ми се прияждат,но заленчуковите и месните нямат никакьв вкус,какво се сьрдя и аз че децата не се впечатляват от тях. Даже си и замразих от месото да имам готово за следващите няколко пьти,в контейнерчетата за кьрма,много са удобни:)))
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #372 -: Януари 18, 2012, 16:53:22 pm »
джиджи, не казвам, че няма, аз самата не знаех за такива и е истина, че е рядко. В твоят случая е съвсем разумно да си екстра внимателна, както аз съм с нещата, към които мъжът ми има алергии. Според мен при вас дори цял живот трябва да се наблюдава да не се отключи, защото симптомите са толкова неспецифични, че човек може да не разбере сума ти време.....

О, беше голям проблем докато открият причината. Обиколи n- на брой лекари. Никой от нас не очакваше, че това може да е причината. Спомням си, че аз дори имах леки резерви за диагнозата...преди си мислех, че само бебетата може да получат подобна алергия и че се израства с времето. Както и да е. Дано не сме имали "късмета" да наследим това от бабата!

Е, щото то не е точно алергия, а непоносимост. Стискам палци да не сте го наследили.

*
« Отговор #373 -: Януари 19, 2012, 15:28:02 pm »
другото нещо от което ме е страх, ама наистина ме е страх това е затлъстяването при децата и в последстиве борбата с килограмите като възрастни, така че филия с шоколад, фъстъчено масло, пица, хамбургери и т.н., моите деца ще ядат когато започнат сами да си ги купуват, а до тогава се надявам да съм им изградила правилните хранителн навици.

Абсолютно подкрепям имам и още неща в списъка, но като цяло това е и моята концепция.
В очакване ....
« Отговор #374 -: Януари 19, 2012, 15:29:58 pm »

Е, щото то не е точно алергия, а непоносимост. Стискам палци да не сте го наследили.

Благодаря! Дано!

*
« Отговор #375 -: Януари 19, 2012, 18:33:11 pm »
 Здравейте, бързам да споделя информацията, която получих от вносителите на Хумана за България по повод тази каша http://slonbalonbg.com/humana---------6.-250.-bg.html
 Кашата е СЪС СЪДЪРЖАНИЕ НА ГЛУТЕН.
 По повод обезмасленото мляко , всичките им млечни каши са с такова мляко, а не с АМ. Това е така,защото последните изследвания сочат, че децата, които са приемали  такова мляко с кашите, много по-лесно и с минимален риск от проява на алергия, преминават към истинското мляко. Също така, количеството, което се съдържа в една порция е такова, че се усвоява изцяло от организма на бебето.

От това, което ми казах,ме накара да проверя и др продукти и ми направи впечатление, че примерно бисквитките на Плазмон, които са широко употребявани от майките при захранване и хранене, също са направени с обезмаслено мляко, а не с АМ
 Така, че стигам до извода, че може би трябва да се внимава с вида на млякото кашите, когато бебето се захранва от 4тия месец, а също така и ако има АБКМ
*
« Отговор #376 -: Януари 19, 2012, 18:47:58 pm »
Мами, да ви попитам. :help1:
 Започнах да захранвам мъника, ама той не ще да ги яде тези пюрета- всичко бута с езика и не мога въобще да преценя дали е погълнал нещо или не. Всичко отива по лигавника, дрехите и става едно мазалоооо    :balk_133:
Не знам, аз ли нещо бъркам, той ли не е готов да се храни с лъжичка, в голяма чуденка съм.Слагам и АМ в пюретата(зеленчуковите) и прави едни физиономии все едно ще повърне от гадост . Даже и на плодовите се мръщи. ОХ, не знам.   
 :dontknow: :dontknow:
педиатърът, на консултацията каза да слагам и захар, 8O ама аз само казах  ок и си замълчах. Не мисля че е правилно.
Мисля, че може да ги яде ако ги слагам по 1-2 лъжички в АМ и с биберон да ги яде, но мисля както Дидон каза,че то не е само да се научат на нови вкусове, а и все пак трябва да се научат да се хранят с лъжичка.

п.п. Аз понеже пак не съм разбрала - как трябва да са кашите с обезмаслено мляко или с АМ. Да знам какво да търся за в бъдеще

*
« Отговор #377 -: Януари 19, 2012, 19:32:38 pm »
Иванита, за да няма недоразумения казвам, че само изразявам мнение и не задължавам никого с него. Нито пък имам претенции, че е най-правилното.
До колкото съм информирана един от белезите, по които можеш да познаеш, че детето е готово за захранване е точно да не избутва всичко с език. Когато захраних Илияна, тя избутваше обикновено първата лъжичка, докато разбере какво давам. Пак си е строго индивидуално, трябва да си видиш детето дали се опитва да яде и просто не е разбрал как или се опитва да изплюе.  Ако на всяка лъжичка му се гади, както описваш по-добре изчакай известно време със захранването.
Аз не бих давала храната от шише, при захранване не е важно да се нахранят, а да се запознаят с новите вкусове, текстури, с новия начин на хранене. Понякога това отнема повече време от колкото сме предполагали...
Успех :)

*
« Отговор #378 -: Януари 19, 2012, 19:43:16 pm »
 Аз също съм чела, че ако избутва абсолютно всичко с език - все още сукателния рефлекс е много силен. Да се изчака седмица и да се опита отново.
 Иначе, ако е по-скоро гаденееее, и при нас е така при нов вкус
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2792053814242.132007.1645312682&type=3
 така изглеждаме ние при нов вкус, особено, ако не ни харесва :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #379 -: Януари 19, 2012, 20:06:42 pm »
Дидон, Андреа пък се втриса като има нов вкус, много е смешно. Може да е сладко, тя се втриса на първите 1-2 лъжички.

Иванита, и аз мисля като адито и за езика, и за шишето. Какъв е смисълът да го храниш със зелечук от шише? Идеята не е да го нахраниш. Ако беше така, то АМ е по-хранително от морковеното пюре (примерно).
 На твоето педи и кажи, че бебето ти е много малко да изплюва нещо умишлено, така че смисъл от променянето на вкуса към по-сладко, дори и да не беше вредно, пак няма. По същата логика и мутрите дето ги прави едвали са от гадост. То милото едвали знае какво е гадост. АКо не се дави, а е просто някаква физиономия, не е проблем.
« Последна редакция: Януари 19, 2012, 21:43:05 pm от Bobbie »