Боби, честно не ти разбирам въпросите към мен
не виждам да съм казала нещо чак толкова грешно, че да ми обясняваш какви глупости пиша
всеки сам решава как да си храни децата, нали така?
аз имам "светлия" пример-баща ми, който има язва където се сетиш - на дванайстопръстника, на стомаха, на нам си к'во, преди няколко години едва го спасиха, с две животоспасяващи операции заради спукана язва. Брат ми който също има "прекрасен" гастрит. Не твърдя, за разлика от теб с такава ярост, че това е например от даването на сокчета на 40 дни, яденето на попара на т.е. глутен на 4-5м. и т.н. Просто не съм такъв човек, и колкото да ми навираш в очите разни сайтове с нам си какви проучвания и изследвания, аз все пак избирам да се доверя на собствената си интуиция, логика и преценка
и да допълня, така и така съм започнала
другото нещо от което ме е страх, ама наистина ме е страх това е затлъстяването при децата и в последстиве борбата с килограмите като възрастни, така че филия с шоколад, фъстъчено масло, пица, хамбургери и т.н., моите деца ще ядат когато започнат сами да си ги купуват, а до тогава се надявам да съм им изградила правилните хранителн навици. Да, сега ще кажеш, ама то това няма нищо общо, има и то много, повярвай ми
Не знам това от къде дойде, при положение, че се
съгласих с теб и дадох примерите в
твоя подкрепа и просто обясних защо ги слагам тези линкове за точно еди какво си понеже тук много хора твърдят точно обратното.Няма как да твърдя аз, че язва и гастрит са от захранване, защото не са, а са от бактерия. Само в България още си викат, че понеже всеки има, значи е ок да си пият содичка и чакат да видят какво ще се случи - мъжът ми беше така. Кога съм твърдяла, че еди кое си е от еди какво си захранване? Аз май съм една от малкото тук, която твърди точно
обратното . Нали именно за това ми казаха, че детето ми се е прецакало с майка. Започвам да си мисля, че на някой друг си искала да отговориш, понеже каза всичко обратното на това, което аз съм казала. Както и да е.
Защо реши, че ще кажа, че няма нищо общо? Разбира се, че хранителните навици имат общо. Това според мен е една добра статегия. Аз също не давам на детето си сладко, но хамбургер домашен не виждам защо да не давам - той е хляб с месо и салата. Гадни са тези в бързите кухни, защото са с куп консерванти, но ние си правим у нас, като дори започнахме да си мелим месото и си правим хамбургерите на скара. То си е кюфте на скара. Иначе много се ядосвам, когаот мъжът ми реши да я храни и той еп осупите и и дроби хляб като попара. Аз самата не виждам нищо кой знае колко полезно в една супа, камо ли такава, която е предимно хляб.
джиджи, не казвам, че няма, аз самата не знаех за такива и е истина, че е рядко. В твоят случая е съвсем разумно да си екстра внимателна, както аз съм с нещата, към които мъжът ми има алергии. Според мен при вас дори цял живот трябва да се наблюдава да не се отключи, защото симптомите са толкова неспецифични, че човек може да не разбере сума ти време. Аз също не заместих цяло хранене до годинката мисля. ЗНам, че го знаех това, нно не си спомнях дали го писахме тук.
дидон, твоят явно не е по яденето. По-добре така, че ела я виж моята Ивана, направо се тъпче понякога. Започнахме да крием хляба и бисквитите ( не е майтап). Тя те води до шкафа и ти сочи това да и дадеш. Преди седмица и отворих и и показах, че няма. Малко е кофти, защото детето ти иска да яде, а ти му казваш не, но тя се тъпче все едно идва гладна от Сомалия. Бяхме на гости, що хляб изяде това дете, ей така сух хляб и все си искаше и домакините и даваха. Направо се учудих, че спа спокойно и не повърна. Същото е с бананите- показвам само максимум по един, защото иначе на веднъж изяжда два плюс кисело мляко, плюс ако е видяла някой хляб да яде. Реве като ме види да давам на сестра и антибиотик и иска и тя, а също и като и давам парацетамол иска още. Направо не знам какво ще я правя, когато сама започне да си отваря хладилника, освен въобще да не купувам такива неща. Сега давам понякога едни овесени бисквити, от които слава Богу яде само по една ( те са големи). Иначе от полодовете обича грозде и от зеленцучите зелен фасул, та започваме храненето с тях и после давам месото, чак накрая хляба - тя си седи на столчето, а всичко е скрито и се принася едно по едно