0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #380 -: Януари 19, 2012, 21:31:42 pm »

п.п. Аз понеже пак не съм разбрала - как трябва да са кашите с обезмаслено мляко или с АМ. Да знам какво да търся за в бъдеще
Ако даваш АМ може кашата да е с АМ, ако сте на кърма купувай безмлечна(в нея можеш да сложиш АМ ако искаш). И кашите няма смисъл да ги даваш със шишето, трябва да е с лъжичка идеята е плавно да се премине към друг вид храна, просто може да е рано за захранване.
Моят син също го втрисаш, но само при захранването с картоф - нещо и много гъст му се видя май.
*
« Отговор #381 -: Януари 19, 2012, 22:21:23 pm »
Иванита, за да няма недоразумения казвам, че само изразявам мнение и не задължавам никого с него. Нито пък имам претенции, че е най-правилното.
До колкото съм информирана един от белезите, по които можеш да познаеш, че детето е готово за захранване е точно да не избутва всичко с език. Когато захраних Илияна, тя избутваше обикновено първата лъжичка, докато разбере какво давам. Пак си е строго индивидуално, трябва да си видиш детето дали се опитва да яде и просто не е разбрал как или се опитва да изплюе.  Ако на всяка лъжичка му се гади, както описваш по-добре изчакай известно време със захранването.
Аз не бих давала храната от шише, при захранване не е важно да се нахранят, а да се запознаят с новите вкусове, текстури, с новия начин на хранене. Понякога това отнема повече време от колкото сме предполагали...
Успех :)
Ами да де, аз не казах ли това?? :-)
А това с шишето просто пробвах.
Аз мисля, че ако го карам " насила" да яде ще свърже хрененето с нещо неприятно и може да стане злоядо, докато майка ми е на противоположното мнение и казва да бутам в устата- само така ще се научи да яде. Вие как мислите?
Смятам да пробвам още 2-3 дни, и ако избутва всичко със все лигите :-D ще спра и пробвам след 1-2 седмици.

Какво мислите за пюретата на Ганчев, като гледам почти всички имат оризово нишесте - това ок ли е?

Дидон, малкия е голям сладур :-)
« Последна редакция: Януари 19, 2012, 22:25:53 pm от ivanita »

« Отговор #382 -: Януари 19, 2012, 22:47:47 pm »
Здравейте имам един въпрос все още кърмя но забелязвам че вече не и стига\става въпрос за вечерното хранене\Та въпроса е с какво да дохранвам с кисело мляко или с АД и ако с АД с кой № някъде бях чела че без значение от кого се почва с АД се почва с 1
*
« Отговор #383 -: Януари 19, 2012, 23:03:55 pm »
марикол, за адаптирано мляко ли питаш? На мен ми се струва по-удачен вариант от киселото мляко.

*
« Отговор #384 -: Януари 19, 2012, 23:07:02 pm »
Боби,точно, и Коко се втриса при нов вкус
Иванитка, :) благодаря!  аз не бих бутала насила. Със сигурност детенцето ще прояде "когато му дойде времето" :)

Бях пряк свидетел на това, как брат ми прекратяваше храненето на сина си,щом му бутнеше два пъти ръката  с лъжицата. След това си го оставяше намира,докато самото дете не покаже,че е гладно.Нямаше такива, абе я да го пробвам аз, че не е ял нищо преди малко. Като резултат, детето винаги знае за какво сяда на масата и никога не е имало хранене, което да продължава с часове.
*
« Отговор #385 -: Януари 19, 2012, 23:11:48 pm »
Бях пряк свидетел на това, как брат ми прекратяваше храненето на сина си,щом му бутнеше два пъти ръката  с лъжицата. След това си го оставяше намира,докато самото дете не покаже,че е гладно.Нямаше такива, абе я да го пробвам аз, че не е ял нищо преди малко. Като резултат, детето винаги знае за какво сяда на масата и никога не е имало хранене, което да продължава с часове.
Е това исках да напиша, но ме изпревари :)
Марикол, и според мен е по-добре адаптирано, но за първи път чувам, че се почва задължително от 1-ца. Според мен си трябва двойка, но питай педиатъра най-добре...

*
« Отговор #386 -: Януари 19, 2012, 23:14:49 pm »
Дидон, ти казваш за захранено дете, а не за такова, което тепърва се захранва.
Иванита, моят син също не показа особена охота при захранването, а мляко много обичаше. Питах момичетата тук. Казаха да не бързам. Да му давам всеки ден по няколко лъжички морков. Първия месец успях да въведа точно три неща, но е факт, че детето започна да си яде и досега си хапва без проблеми. Явно всичко му е ново. Още не знае какво да се случи с лъжичката, консистенцията му е странна и т.н. Не бързай и нещата постепенно ще станат от само себе си.
Марикол, подкрепям Ади - трябва мляко, съобразено с възрастта на детето, нищо, че досега не е пило АМ.

*
« Отговор #387 -: Януари 19, 2012, 23:22:16 pm »
Иванита, защо не пробваш да захранваш по мъничко само с оризова каша, а на по-късен етап да включиш пюретата?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #388 -: Януари 20, 2012, 05:11:15 am »
За размер на биберон ли говорите? Ако е така, Тереза е на 8 м и още сме на 1-ца. Много зависи от типа на биберона. Ние сме на NUK, от 2-ката се задавя и направо прекъсваме яденето.

Ако говорите за друго, извинете  :).

За захранването съм напълно съгласна с Адито. Изчакай, може би е въпрос на дни.

Дидон, ние също спираме да храним при бутане на шишето/лъжицата. И детето си изкарва спокойно до следващото хранене.

Обаче още не пием вода, категорично отказва. Има ли някой като нас?
*
« Отговор #389 -: Януари 20, 2012, 08:34:09 am »
Елле моят син не отказва вода, но я смуче и пуска да тече.
Не е добре да се принуждава да яде детето, аз винаги съм доближавала лъжичката до устата, даже ако не прояви интерес забърсвам по устните(само отвън) и ако не иска не давам, даже в началото уж зяпа, а после започваше да реве с пюрето в уста и се давеше, това не е нормално. Трябва да иска, на да го натъпчем.
Дидон, много сладък, аз тия физиономии не можах да ги запечатам.
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 08:37:11 am от м-и »
*
« Отговор #390 -: Януари 20, 2012, 08:45:51 am »
Елле, София също отказва вода. Физиономията, която прави докато я давам е все едно е най-гадното нещо на света.
Опитах с чай, резултата е същия. Опитах с чаша с накрайник, с лъжица, нъцки.
Иначе като види шишето с млякото няма такава радост. Затова и не бързам да заместя цяло хранене. Давам бурканче 125 гр. и след това малко мляко. Като й видя щастливата мутричка ми се пълни душата :D
За захранването и аз съм на мнение, ако детето бута, значи не е готово.
Засега мома София приема всичко, което и се даде за ядене. Изключение прави картофа, но няма да го правим на проблем :D

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #391 -: Януари 20, 2012, 08:52:01 am »
Аз мисля, че ако го карам " насила" да яде ще свърже хрененето с нещо неприятно и може да стане злоядо, докато майка ми е на противоположното мнение и казва да бутам в устата- само така ще се научи да яде. Вие как мислите?
Смятам да пробвам още 2-3 дни, и ако избутва всичко със все лигите :-D ще спра и пробвам след 1-2 седмици.
Аз си имам собствена теория за това мнение на майка ти. Не знам дали помните, повечето сте по-малки от мен, но около моят набор (дидон ти си май там някъде) всички деца бяхме злояди. Ама освен наиситна дебеличките дечица, всички други бяхме злояди и ни гонеха с филии и попари да хапнем поне една лъжичка, майки излизаха с купичките дори до игрищата за футбол, че докато рита орочето да се залъже да хапне поне малко и пак да ходи да рита. Като дойдох тук бях силно учудена, че не видях злоядо дете. В България сегашното поколение също не са таквиа злояди. Та точно това даване на зор да се изяде всичко и да се яде когато не ти се яде, според мен ни направи такива. Аз поне така мисля. Затова моите деца не ги насилвам. Ако не иска да яде, ляга си гладна и толкова. Е, правила съм компромиси с това дали да яде на масата и съм и давала да си пие млякото долу като се разхожда из хола, но аз няма да седна да я гоня с храната никъде.  Явно не е гладна, щом заспива. По принцип тя не е злояд,а но е имала периоди от по няколко дена, през които почти нищо не яде и аз гледам да си изпие течностите, пък другото колкото иска и следняколко дена пак се оправя и си проежда. То пак ще има злояди деца, но си мисля, че ще са по-малко, ако в началото не са били насилвани.

*
« Отговор #392 -: Януари 20, 2012, 09:00:56 am »
Аз си имам собствена теория за това мнение на майка ти. Не знам дали помните, повечето сте по-малки от мен, но около моят набор (дидон ти си май там някъде) всички деца бяхме злояди. Ама освен наиситна дебеличките дечица, всички други бяхме злояди и ни гонеха с филии и попари да хапнем поне една лъжичка, майки излизаха с купичките дори до игрищата за футбол, че докато рита орочето да се залъже да хапне поне малко и пак да ходи да рита. Като дойдох тук бях силно учудена, че не видях злоядо дете. В България сегашното поколение също не са таквиа злояди. Та точно това даване на зор да се изяде всичко и да се яде когато не ти се яде, според мен ни направи такива. Аз поне така мисля. Затова моите деца не ги насилвам. Ако не иска да яде, ляга си гладна и толкова. Е, правила съм компромиси с това дали да яде на масата и съм и давала да си пие млякото долу като се разхожда из хола, но аз няма да седна да я гоня с храната никъде.  Явно не е гладна, щом заспива. По принцип тя не е злояд,а но е имала периоди от по няколко дена, през които почти нищо не яде и аз гледам да си изпие течностите, пък другото колкото иска и следняколко дена пак се оправя и си проежда. То пак ще има злояди деца, но си мисля, че ще са по-малко, ако в началото не са били насилвани.
Подкрепям мнението на Боби.
Аз съм захранена на 6 месеца(хаха, майка ми е гледала в бъдещето) поради огромните количества кърма, които е отделяла майка. Дори до шестия ми месец е давала кърма и на друго бебе. След това бавно, плавно, но поради факта, че не е имала много време да се занимава. Гледала е брат ми и болния ми дядо по това време.
Дадена съм на ясла на 10 месеца, майка работеше на две места от както се помня. И наистина нямаше време да ни гони с манджите. Ако си гладен ядеш, ако не си не ядеш.
Никога не сме били насилвани да се храним. И резултата е две прасенца, които хапват всичко :D

*
« Отговор #393 -: Януари 20, 2012, 09:32:54 am »
Боби, Боби,колко си права...
Ники, хихи, и ни бяхме така като малки, и резултатът е същия :)
 БлуСкай ,не се ли води целия период, до момента, в който детето мине на обща храна, захранване. Говоря за периода на захранване. Дете, което е било само на кърма до 6ти месец, не е захранено изцяло /според мен/. Имаха предвид точно това,че може да се дава тази каша в този период. Т.е. с нея бих могла да захраня /примерно с глутен и мляко/

Предала съм информацията дословно.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #394 -: Януари 20, 2012, 11:27:24 am »
Марикол, аз също знам, че ако детето не е било на АМ досега, се взима първо 1, пие се една две кутии, и тогава се минава към следващия номер. Идеята е, че 1цата е най-близка до кърмата.

*
« Отговор #395 -: Януари 20, 2012, 11:57:37 am »
Дидон, ама аз друго имах предвид. Че ако бебето на иванита, което е на 4 м. и да речем не иска да яде, а тя настоява да му даде две-три лъжици, това не означава, че бебето се е нахранило и затова само съзнателнателно отказва храна, а според мен просто още не знае за какво става въпрос.
ел, ние почнахме в яслата да пием вода, т.е. на 1,5 г. Там винаги след хранене им дават, като всяка чаша си е надписана с името на детето. Така да се каже, организират им масово пиене на вода. Преди това пиеше АМ и ядеше пюрета, но не искаше да пие вода. Педиатърката не беше особено притеснена.

Мен никой не ме е гонил с храна. Никога не съм била злояда.  :lol: Моят син също понякога яде повече, друг път - по-малко. Не е злояд като цяло. Не го насилвам.
Много са ми смешни най-вече бабите, които гонят детето с филии по детската площадка.

« Отговор #396 -: Януари 20, 2012, 14:01:16 pm »
Мерси за отговорите ще взема първо 1ка за по сигурно.Моята педиатърка каза че било все тая какво ще давам защото Калина вече е голяма и може да бъде захранена и с кисело мляко
Аз захраних на 6м и за моя радост Калина не отказва ядене хапва си добре/и за радост на бабите който само се чудят какво да и дадат да си хапне :D /
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #397 -: Януари 20, 2012, 18:51:04 pm »
Мерси за отговорите ще взема първо 1ка за по сигурно.Моята педиатърка каза че било все тая какво ще давам защото Калина вече е голяма и може да бъде захранена и с кисело мляко
Аз захраних на 6м и за моя радост Калина не отказва ядене хапва си добре/и за радост на бабите който само се чудят какво да и дадат да си хапне :D /
При нас АМто е само от 0м до 12м., но при вас май е различно от 0-6 и 6-12. Ако е така, не започвай с първото, а с второто, което си е за възрастта на твоето дете.

*
« Отговор #398 -: Януари 20, 2012, 19:48:15 pm »
 Скайче, ми да, аз май същото съм казала...Нещо разминаване се е получило... :)
*
« Отговор #399 -: Януари 20, 2012, 22:48:29 pm »
Дидон, нали си кърмачка, пък аз съм отнесена. Разбрахме се значи.  :lol: