0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #460 -: Януари 25, 2012, 18:12:45 pm »
При нас Криси още се буди вечер къде за вода къде да хапва,има не редки случай в който правя мляко не иска,а изпива 30-40 мл.вода и заспива и така до сутринта,но има и вечери в който давам вода веднъж,два пъти е няма сън докато не дойде млякото :lol:.
Колко мляко съм изхвърлила защото не мога да го оставя да хленчи докато разбера какво иска,че да не събуди Марти.

Да ви питам след като съм въвел от няколко дена овеса,мога ли вече да давам пшеница
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 18:21:38 pm от бина »
« Отговор #461 -: Януари 25, 2012, 22:03:42 pm »
ivanita Според мен не почвай да храниш нощен щом ти спи горе долу спокойно просто пред деня прави по малки паузи между яденията на 2,5 /3 и така ще направиш 6 хранения.Но ако е спокоен през деня не променяй нищо то детенце си показва щом е доволен  значи толкова ядене му стига всяко дете е различно едни ще ядът по 7 пъти други по5
« Отговор #462 -: Януари 25, 2012, 22:32:41 pm »

Да ви питам след като съм въвел от няколко дена овеса,мога ли вече да давам пшеница
Може, най-добре със смесени каши -овес и пшеница, от които има голямо разнообразие. Като пюрета за междинно хранене също- плодови с овесени и пшенични ядки, много са хубави.
Както казват и другите нови вкусове естествено, че ще въвеждате с вече въведени, но гледайте и в какво съотношение са, ако има инфо, за да прецените количеството- напр. може да е ябълка и банан, но банана е съвсем малко и тогава съм давала и цяло бурканче като въвеждах банана, а после и пресен плод.
За водата- имахме един период -около 6-7 месец, когато само като пийне вода през нощта се успокояваше, все пак не можех да го храня на всяко прореваване.

Ама, аз пак да питам за царевичния грис- някои правил ли го е с мляко?

Вече въведох малко кисело мляко, но пак само като пюре -плодове с йогурт- има много хубави на Сънвал, Хип и Бейбилав (ДМ). Струва ми се, че някои храни е добре първо от пюре, все пак са по-адаптирани и после натюр  :wink:
« Отговор #463 -: Януари 25, 2012, 22:34:43 pm »
Ако е гладно детето наистина не върви да се залъгва с вода, но пък щом се успокоява... Аз също мислих да опитам тези дни, но малката се буди с такъв категоричен рев, че не търпи отлагане кърменето :). Другият проблем е че не пие вода :(. Знам, че е обсъждана темата и има и други деца, които късно се научават, но взех да се притеснявам по малко, след като я захранвам, да не стане проблем с това неприемане на вода  :?
От два дни успявам да я излъжа с по 5-10 мл. Смених биберона с един по-твърд; не суче, но го дъвче и като е легнала водата й се излива и гълта, няма накъде :). Ама не си е работа, понеже така и въздух влиза предполагам... Да не говорим, че за тези 5 мл. се гоним по половин час  :(

Изобщо не се притеснявай, че не пие вода. Йоана започна да пие вода на 9 м. и то по 50 мл. Като я отбих преди месец, се налива по цял ден. :)
А за царевицата - въведох я с пюре тиквичка с царевица на Бебивита. Това беше едно от любимите ни пюрета.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #464 -: Януари 25, 2012, 22:38:22 pm »
Боби ти даваш ли вода? Имам предвид изобщо - аз до сега съм предлагала, но той не пиеше, сега изпива по 10мл максимум другото го разлива, а заради рефукса не съм и настоявала. Това също ме спира да давам вечер вода.
Кога я въвеждате царевицата?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #465 -: Януари 25, 2012, 23:48:03 pm »
Боби ти даваш ли вода? Имам предвид изобщо - аз до сега съм предлагала, но той не пиеше, сега изпива по 10мл максимум другото го разлива, а заради рефукса не съм и настоявала. Това също ме спира да давам вечер вода.
Не. Уж щях да давам, че сестра и много трудно ня научих, ама съм несериозна. Вчера и дадох малко, но не бях давала от един месец сигурно. Андреа обаче спи по 10 часа на нощ, така че поне нямам нужда да я отучвам от нощно хранене. Ивана обаче с вода се отказа и то само с няколко глътки. Човек докато не пробва не знае дали се будят по навик или от глад.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #466 -: Януари 26, 2012, 03:40:40 am »
Иванита, опитвала ли си да дадеш биберон, вместо мляко и вода? При Тереза така отпадна нощното хранене - два пъти се събуди, дадох залъгалка, а после престана да се буди до сутринта. Не вярвам, че гладно бебе може да се задоволи само с биберон или вода. Ако не мине "номерът", може би още не сте готови да прескочите това хранене.

Намерих прословутите бисквитки на "Плазмон" и в Америка  :lol:, Тереза изяде цяла бисквита още в магазина. Как ги "ползвате"? Аз мисля да й давам по една за гризкане след кашата.
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 03:50:13 am от elle22 »
*
« Отговор #467 -: Януари 26, 2012, 08:16:08 am »
elle22 аз понякога давам биберон и минава номера, но друг път много му се спи и взема биберона, но започва да скимти т.е. не е това което иска, а друг път направо си се задавя от рев. Тази нощ се буди през 3ч и ми го направи единия път това със скимтенето ми не мога да дам вода в тая ситуация съвестно ми е.
*
« Отговор #468 -: Януари 26, 2012, 08:57:44 am »
Намерих прословутите бисквитки на "Плазмон" и в Америка  :lol:, Тереза изяде цяла бисквита още в магазина. Как ги "ползвате"? Аз мисля да й давам по една за гризкане след кашата.
Аз му ги слагам натрошени в кашата и в пасираните плодове на следобедната закуска (която за Кай все повече измества вечерното мляко като количества и засищане). С плодове май най-много му харесват. Нали още няма зъби, пухкавото ми теленце, та "дъвче" усърдно с голо чене, като прабаба си :-)
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #469 -: Януари 26, 2012, 11:06:32 am »
 sami Благодаря ти,че се отзова на питанката ми :P
а за водата Марти още не пие приема около 20-30мл.за разлика от Криси той изпива около 300мл. :lol:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #470 -: Януари 26, 2012, 16:53:48 pm »
elle22 аз понякога давам биберон и минава номера, но друг път много му се спи и взема биберона, но започва да скимти т.е. не е това което иска, а друг път направо си се задавя от рев. Тази нощ се буди през 3ч и ми го направи единия път това със скимтенето ми не мога да дам вода в тая ситуация съвестно ми е.

Ти си познаваш знаците на детенцето, щом преценяваш, че е гладно си го храни. Аз правя така: опитвам да "променя" нещо от режима на детето плавно, без да го оставям да плаче. Ако стане - стане, ако не - здраве да е  :D. Часовете ни за хранене са фиксирани, но не от мен, а от Тереза. Например: обядва пюре в 12, но само 2 часа по - късно има нужда да пие мляко.

Надин, мерси за идеята. Смятам да слагам по една на ден, нали е госпожица  :lol:.
*
« Отговор #471 -: Януари 26, 2012, 17:23:20 pm »
Е аз съм благодарна за съветите ви и споделения опит, понякога човек зацикля и има нужда да сподели.
*
« Отговор #472 -: Януари 26, 2012, 17:46:56 pm »
Надин, мерси за идеята. Смятам да слагам по една на ден, нали е госпожица  :lol:.

Тя ще е фиданка на тамошния макдоналдски фон :-)
*
« Отговор #473 -: Януари 27, 2012, 13:30:08 pm »
Момичета бяхте ми препоръчали  да дам сладтък картоф, алабаш на малкия. Кои марки имат тези храни?

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #474 -: Януари 27, 2012, 15:25:34 pm »
Тереза много обича сладък картоф, но й го варя и пасирам.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #475 -: Януари 27, 2012, 22:50:59 pm »
Алабаш има на Сънвал, а сладък картоф аз купувам от Карфур, варя и пасирам, и на пюре съм виждала веднъж, само дето не се сещам на кое. Иначе аз го комбинирам и с тиква, и с моркови, става много вкусно.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #476 -: Януари 27, 2012, 23:13:25 pm »
Тереза много обича сладък картоф, но й го варя и пасирам.
„Но“? :-) Е то оставаше да и го даваша суров и цял :-)

П.П. Просто не можах да се сдържа, но теб те знам че разбираш от майтап :-)
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 23:17:14 pm от Bobbie »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #477 -: Януари 27, 2012, 23:32:04 pm »
Сварих те и те набодох на вилицата!  :lol: :lol: :lol:

Чудех се как да приготвя спанак.

« Последна редакция: Януари 27, 2012, 23:34:50 pm от elle22 »
« Отговор #478 -: Януари 27, 2012, 23:46:43 pm »

Аз въведох царевица на 7 м. и 20 дни.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #479 -: Януари 28, 2012, 02:50:14 am »
Сварих те и те набодох на вилицата!  :lol: :lol: :lol:

Чудех се как да приготвя спанак.

Спанакът се вари само. Прави сметка, че става много по-малко от колкото изглежда в началото. Сваряваш, изцеждаш водата и пасираш.