0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари, февруари, март 2012
« Отговор #260 -: Март 29, 2012, 14:43:12 pm »
Момичета, не искам да се повтарям, защото съм го казвала много пъти в темата, но тези 2 съкровища са плод на Майчин дом - Варна. Лекарите, за които говорите не са специалисти по репродуктивна медицина и не смятам, че трябва да продължавате с тях. Д-р Юдова  е ембрионолог, но е бременна и вече не преглежда. Та...остава единствения лекар, на който ще съм благодарна цял живот - др Капка Атанасова. Обърнете се към нея и няма да сгрешите. Ако имате въпроси - насреща съм.
« Отговор #261 -: Март 29, 2012, 14:47:02 pm »
Десита аз бях без стимулация. На мен не ми правиха стимулация, защото твърде късно отидох на преглед при доктора, 4ак на 9 ден от цикъла, пък и не исках да се натоварвам с излишни лекарства още от първия път, все пак сме с мъжки фактор.
Пък и де да знам мислех си с моето леко изкривено съзнание, че ако са повече фоликули, горките сперматозоиди дали ще успеят да се справят с тях или ще се разпокъсат и няма да могат нищо да свършат.(Това в кръга на шегата) :lol:
 На една позната и назначиха стимулация от шестия или седмия ден на цикъла, но не съм сигурна точно за какво и беше стимулацията.

« Отговор #262 -: Март 29, 2012, 15:10:45 pm »
Doli_1, и аз пробвах първия път без стимулация, но фоликулите ми не пораснаха достатъчно :( Така че 100% ще ме стимулират, въпроса е да не отида твърде късно. То не че реагирам кой знае как на стимулация - правя си все по 1 фоликул, но...
А аз пък като ми казаха на инсето че ще ми вкарат 25 млн.сперматозоида и аз изпаднах в ужас (то чула, недочула само цифрата)  :lol:

*
« Отговор #263 -: Март 29, 2012, 15:23:14 pm »
 Тя каза да отида на 5-6 ден от М. Та питането ми е кога ще е най-добре да отида на преглед? 6 ден не е ли късно за стимулация. А при първия преглед правеха ли се някакви изследвания, не знам дали сутринта преди работа или вечер след работа да ходя до клиниката? Уфф, много ми станаха въпросителните  :? Момичета, моля ви помагайте!!!
А относно хормони преди инсе - да, и на мен ми пуснаха такива.
Аз съм павила стимулация 5-9 ден с клостил. Мисля, че 6-ти ден е малко късно за начало на стимулация, късно е и за хормони. Хормони по собствено желание можеш да си пуснеш за да видиш как са на 3-4 ден . А специално естрадиол е хубаво да се види какви са стойностите му и тогава да се сложи прегнила за таймиране на овуто.
На 5-ти ден не е късно.
P.S. Добър АГ специалист не значи, че е и добър Репродуктивен специалист и обратното. Дори по скоро са две различни специалности (не е точната дума това ). Това го казвам без да подценявам нито единия нито другия като лекари.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #264 -: Март 29, 2012, 15:24:45 pm »
Десита при мен при първото инсе стимулацията беше от 3-7 ден. Следващите две бяха от 5-9 ден и това се оказа по-добрия вариант - ставаха повече и по-добри фоликули. Та моят съвет е да отидеш на 5я ден от цикъла. Успех!!
Доли не е ли време за тест  :crossfingers:
« Последна редакция: Март 29, 2012, 15:27:16 pm от vesta »

« Отговор #265 -: Март 29, 2012, 15:41:26 pm »
Деси наистина ли са ти казали 25 милиона сперматозоиди?
На мен ми вкараха само 2 милиона, ама то нямаше и пове4е след обработката.
Вече взех да се съмнявам сериозно в резултата :(
А теста ще го правя в събота стискайте палци да е положителен!
« Отговор #266 -: Март 29, 2012, 15:49:11 pm »
Деси наистина ли са ти казали 25 милиона сперматозоиди?
На мен ми вкараха само 2 милиона, ама то нямаше и пове4е след обработката.
Вече взех да се съмнявам сериозно в резултата :(
А теста ще го правя в събота стискайте палци да е положителен!
Доли, не се шашкай предварително, мисли позитивно. В този момент не знаех къде се намирам (все пак това ми беше за първи път) и чух само 25 милиона, ама какво - броя ли, процента ли...не разбрах, то и не ми беше до това, мислех само как ще мине процедурата  :lol:
Стискам палци в събота за положителе тест!

« Отговор #267 -: Март 29, 2012, 16:06:36 pm »
Рали, доколкото знам д-р Корновски наистена не е специалист в тази област,но не се отчайвай, общо взето всичко е божа работа. Дано да успееш!
Шугари ,а преди да започнеш със инсетата нямаше ли поне цветна снимка за проходимост на тръбите?А сега как продължавате?
Аз също съм в същата клиника при д-р Юдова,с две неуспешни инсета, но и имам довериенадявам се най-накрая да успеем.
Имам 3 цветни снимки-  при втората стана недоразумение и бе излязло на нея запушена лява тръба,но следващия месец си направих трета-при друг д-р и всичко си беше ок.Просто при мен преди 10 години лекувах открита при едно от изследванията хламидия.Обясниха ми,че след нея е малко вероятно да не е нанесла своите поражения.Т.е. това ,че на снимката се вижда пропуснато контрастно в-во,не означава,че нямам срастване и е било необходимо да се направи първо лапароскопия и след това инсеминация.А относно д-р Юдова,не бих казала,че не обяснява.Да,тя и Сариев са ембриолозите в инвитро центъра това го знам,но се занимават с инвитро и инсеминации.И за д-р Атанасова чух в последствие,но вече бях приключила с 4 неуспешни инсе-та-подадохме документите по фонда .Не искам да ме разбирате,че плюя по някой от докторите -всеки един от тях си има и успехи и неуспехи.Просто сега като чета как минава при всяка една от вас процедурата се имам за голям карък ,но вече ги преживях нещата-гледам напред и искрено вярвам,че и на мен ще се усмихне щастието.Не натрапвам мнението си,просто споделих и моя случай.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #268 -: Март 29, 2012, 16:12:01 pm »
Всички сме минали през неуспешни опити, важното е да не се отказваме.
« Отговор #269 -: Март 29, 2012, 17:11:29 pm »
Обадих се в клиниката и се оказа, че на 5-ия ми ден Док е на работа следобед, което означава, че ще ходя след 17 ч. А ако отида на следващия ден сутринта ще ми е 6-ти ден и май ще е късно  :? И естествено няма часове и пак ще си отвися в клиниката  :x Сега се чудя дали в събота (3 ден) да не си пусна едно хормончета...

« Отговор #270 -: Март 30, 2012, 09:53:52 am »
Деси мисля, че няма да е излишно да си пуснеш хормони на третия ден, на мен ми казаха дори че е задължително в месеца на инсеминацията да си пусна ФСХ на третия ден от цикъла.
« Отговор #271 -: Март 30, 2012, 10:26:18 am »
Момичета, аз направо ще откача докато дойде време за теста...не знам вие как издържате, но мен просто не ме свърта!Трагедия!Организирах си срещи след работа, правя някакви чудеса,за да бъда заета и да не го мисля,но не мога и не мога.
А относно хормоните, стана ми интересно-ако си ги направил м/у 3-5 ден от цикъла и са в норма, трябва ли после пак да се изследва естрадиола, или не?
« Отговор #272 -: Март 30, 2012, 10:56:06 am »
Афродита всички, на които ни предстои да правим тест се чувстваме така, то направо си е чисто изпитание на психиката и постоянно го премисляш, но трябва да си спокойна шансовете са 50 на 50  :). На мен утре ми предстои да правя теста, досега нямах търпение да дойде деня,но сега като че ли нещо чак не ми се ще да го правя за да не се разочаровам от резултата, откачена работа.
А относно хормоните на мен на 12 ден ми изследваха Естрадиола, въпреки че ФСХ беше в норма и чак тогава ми поставиха инжекцията за таймиране на овулацията. Не че знам какви ми бяха резултатите, то дори и да знаех не знам на какви норми трябва да отговарят, а бе аз изобщо не съм от най-информираните :wink:
п.с. май-стана много объркано и дълго ама ще ме извините
« Последна редакция: Март 30, 2012, 10:59:24 am от Doli_1 »
« Отговор #273 -: Март 30, 2012, 11:41:22 am »
Афродита всички, на които ни предстои да правим тест се чувстваме така, то направо си е чисто изпитание на психиката и постоянно го премисляш, но трябва да си спокойна шансовете са 50 на 50  :). На мен утре ми предстои да правя теста, досега нямах търпение да дойде деня,но сега като че ли нещо чак не ми се ще да го правя за да не се разочаровам от резултата, откачена работа.
Стискам ти всичките си палци-на теб и останалите чакащи- знам,че при всички е така, затова споделям тук, хора,които не са минали през това, надали ще разберат. Аз изпитвам ужас от теста-особено домашния:)Омръзнало ми е от отрицателни резултати.Дано да видиш + и да се похвалиш тихичко утре! :bighug:
*
« Отговор #274 -: Март 30, 2012, 11:46:59 am »
Момичета, аз направо ще откача докато дойде време за теста...не знам вие как издържате, но мен просто не ме свърта!Трагедия!Организирах си срещи след работа, правя някакви чудеса,за да бъда заета и да не го мисля,но не мога и не мога.
А относно хормоните, стана ми интересно-ако си ги направил м/у 3-5 ден от цикъла и са в норма, трябва ли после пак да се изследва естрадиола, или не?
Хормоните не са константа през целия цикъл, едни са в началото , други са в средата. Движението им в рамките на МЦ значи нещо. Естрадиола  (както и ЛХ-то) непосредствено преди овулация се покачва. Той дава инфо дали ще настъпи такава. Изследва се преди да се таймира с прегнила. Това най-просто казано.
При мен стойностите трябваше да са над 300 за да сложим прегнила.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #275 -: Март 30, 2012, 16:51:26 pm »
Долиии, хайде стискам палци за утре!!!
И аз вече започвам да ги мразя тези тестове. В сряда нещо ме побутваше цял ден и вечерта взех че си направих един уринен тест - естествено силно отрицателен. То не че очаквах нещо друго, ама пък тайничко се надявах, че може и да стане по естествен начин. А мъжа ми пък ме успокоява, че така е по-добре след всичките лекарства и АБ, с които се натъпках този месец  :?
Благодаря ви момичета за отговорите! Ще ходя на преглед в понеделник (5-ти ден) следобяд, но се чудя ако в понеделник сутринта си пусна хормоните дали може? Досега все съм ги пускала на 3 ден, но сега се пада събота, а работещите в събота лаборатории са ми много далече  :x И кои бяха на 3-ти ден - LH, E2 и FSH - само тези ли са?
Ох, дано стартираме с процедура този месец, че вече ми се изчака чакането  8O

« Отговор #276 -: Март 30, 2012, 18:52:37 pm »
Момичета благодаря за стиснатите палци, дано теста да излезе положителен.
Деси защо не звъннеш на твоя доктор да го попиташ дали да си пускаш хормони и кой ден е най-удачно да го направиш.
« Отговор #277 -: Март 30, 2012, 19:09:14 pm »
Доли, не ми се иска да досаждам на Док, тъй като се разбрахме как да процедираме още миналия месец. Ама аз нали съм си паника... всяко посещение в клиниката го изживявам предварително  :oops: И аз се чудя що се бутам сама да ме бодат...сигурно защото от 2 седмици не съм колабирала :oops:  :lol:

« Отговор #278 -: Март 30, 2012, 22:24:22 pm »
Здравейте и от мен,предстои ми инсеминация през април.Толкова съм се стресирала ,че колкото повече чета ми става по зле.Искам да питам момичетата,които са правили инсеминация при д-р Александров във Варна,как се обработва там спермата?Прочетох доста страшни неща за необработената сперма и ме достраша.Нали докторите не ти дават много обяснения за това питам вас.Днес ми прецапа и най-вероятно утре ще ми е 1 ден от цикала.Казаха ми да звънна по тел.за да се уговорим да отида към 8 ден за някакви изследвания и преглед.Утре нали е събота и си мисля дали,ако се обадя в понеделник няма да е късно.
« Отговор #279 -: Март 31, 2012, 11:02:35 am »
butterfly, бих те посъветвала да не мислиш особено кое как се прави и обработва. Никога не можеш да бъдеш сигурна на 100 % дали дадената процедура е направена или не. Мисли, че всичко което правите ви доближава да щастието да имате дете. И пак казвам не спирайте да се борите, въпреки неуспехите!