Сноби, звучи ми 1:1 като болестта на Дани, която лепна по 1-и май и от него - накачихме се и аз и майка ми.
Първо посмърка една нощ /излизаха два кътника/, на сутринта беше доста топъл, взе и да покашля - водя на лекар. Гърди - чисти, гърло - ОК, само Т, леко секрети /бистри/ и това е. Изписаха обичайните дивотии - изопринозин, вит. Ц и в този ред. За кашлицата - Флудитек 3х2мл.
Не дадвах вит. Ц и изопринозина, въпреки че го купих. Ден трети - няма сваляне тази Т, бронхоспазъм, всички екстри, навръх 1-и май. Изследвания какво е и защо е - няма кой и къде да направи естествено. Педиатърът предписа АБ Клацид, Венотолин, Медрол, Флудитек-а да остане и всичко друго дето преди била изписала...чудеса. И няколко вида капки за нос едновременно /естествено/.
Карахме на АБ, Вентолин, Медрол, Флудитек и Риномер - да чистя носа. Другите неща не ги прилагах. След 24 часа беше чувствително по-добре. На ден 5-и бих казала, че всичко изчезна, хлапето беше видимо добре. Аз пих Клиндамицин, ама навреме се усетих, мама за нещастие реши че ще й мине с Парацетамол само и яко изтърва положението... Ама сега се оправя и тя.
П.П. За справка - в СЗ детско и инфекциозно са препълнени последните 2 седмици от двата актуални вируса, след усложнения. Единият с белодробни "екстри", другият със стомашно-чревни. Предвид това - дадох АБ и без да настоявам за изследвания, оправдаващи необходимостта от такъв.