алиа, чакай сега - аз не разбирам, проблемът е, че през деня постоянно иска да суче, или че спи. моята девойка е изключително кърмена откак се е родила. тя се роди с два "прозореца" от по 4 часа, в които спеше, като единия се падаше през деня, другия между два и 6 през нощта. през деня правеше големи паузи, привечер беше постоянно на гърдата. толкова зор виждах първата седмица докато се опитвах да будя на три часа, че си мислех, че бебето ми е направило кома или нещо подобно.
та ако си спи нощем, нека спи, ако иска през деня да се храни "почти постоянно", оставяй я, тя най-добре си знае, гърдите ти ще произвеждат толкова мляко, колкото има нужда бебето. досега не ми се е налагало никога да дохранвам.
white, няма "момент за регулиране на лактацията", тя се регулира постоянно с нуждите на бебето. до 3-4 ден след раждането лактацията се регулира от хормони, след това е само на принципа "търсене-предлагане". драмите около 3-4тия месец се случват защото жените не си вярват на децата, мислят си, че като са им "омекнали" гърдите и децата сучат по-кратко, това означава, че няма мляко. а от друга страна, тогава бебетата започват да плачат "тъжно", това е постижение в развитието им - преживяването на тъга и разбирането, че от време на време се разделят с майката. и се започва "танденмното плачене". има доста около производството на кърма в kellymom.com, ако ти е интересно.
аз и досега кърма от една гърда, освен ако тя не си поиска и другата, но тя е вече голяма (9мес) и сама си показва. рядко ми се случва да кърмя и от двете гърди.