0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #480 -: Февруари 28, 2012, 09:58:55 am »
Лелеее,какво става тук!Ама вие ще се избиете, бе момичета! osi_13 Какъв е тоя спор дето водите и кому е нужен всъщност!Я се успокойте малко!Пресен ембрион,замразен ембрион!!!Оставете тази работа на докторите!Те си знаят работата!А която от вас не иска и се съмнява в успеваемостта на ЗЕТ,да не го прави тогава!Само да вметна,че при мен трансфер на пресни ембриони завърши с  отрицателен резултат,а при направен ЗЕТ след това-положителен,за съжаление за кратко!Така,че аз  нямам нищо против ЗЕТ!Не се бъркам в работата на докторите,не бих могла и да коментирам кое е по-добре и кое не,тъй като не съм компетентна,нямам медицинско образование!!!Не се нападайте една друга,всички ни обединява една цел!Чудя ви се защо изобщо сте започнали такъв спор!Изписали сте цели 2 страници...                                                                                                                                                                              eraf , желая ти лека бременност,миличка!Много ти се радвам! :bighug:  Ето за  такива хубави неща искам да чета тук,а не безсмислени спорове!            
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 10:08:28 am от sole »
*
« Отговор #481 -: Февруари 28, 2012, 10:35:23 am »
Чак избиване, спор.....силно казано

Според мен дискусията се заформи от предразсъдъците, които някои имат  -  " ЗЕТ, аз го възприемам като намеса и в разрез с Всевишния и онези от Светия Синод" - ей, такова подобно нещо прочетох преди няколко дни на по предните страници.

Всичко си е в рамките на нормалното. Хората недокоснати от стерилитета имат предразсъдъци към ин витрото - "ненужен лукс и каприз"
Когато човек се сблъска с неволята, всички задръжки падат, къде изведнъж, къде постепенно....

*
« Отговор #482 -: Февруари 28, 2012, 10:38:09 am »
Когато човек се сблъска с неволята, всички задръжки падат, къде изведнъж, къде постепенно....

Това е истината, започвате да мислите за неща за който не сте си и помисляли и всичко се пречупва във вас.

*
« Отговор #483 -: Февруари 28, 2012, 10:45:06 am »
В спора се ражда истината!
 :D
*
« Отговор #484 -: Февруари 28, 2012, 11:18:57 am »
Здравейте момичета, досега бях само наблюдател на форума и в него нееднократно намирах отговор на моите въпроси и терзания. Сега реших да се включа с моя скромен опит. Аз съм след ин винтро на спонтанен цикъл, трансфер на един единствен ембрион на 2 дни. Трансфера ми беше 07.02. В четвъртък съм на преглед при д-р Персенска да видим има ли плодно сакче. Правих си два кръвни теста - 11 ден чхг 66, на 14 ден - 168.
След пункцията ми, ми предложиха директно трансфер, не сме обсъждали варианта за замръзяване. Според мен всеки случай е много различен и лекарите базирайки се на своя дългогодишен опит преценяват дали да се трансферира един пресен или да се събират и замръзяват. Имайте доверие на лекарите и обсъждайте с тях нещата. Те знаят най-добре!

Eха, ей такива неща искам да чета тук. Браво, момиче. Даваш ми огромна надежда, че се зареди една серя от неуспехи, която доста ме сломи. Успех и леко бременеене.
*
« Отговор #485 -: Февруари 28, 2012, 11:42:44 am »
ЗЕТ, аз го възприемам като намеса и в разрез с Всевишния и онези от Светия Синод
Няма такова мнение - Тара препредава нещата като развален телефон. Не беше разбрала също, че не обсъждаме стимулацията. Перефразирането от човек, който не разбира материята, води до изкривяване на становището.
Основното, което си обсъждахме беше - предимства и недостатъци на ЗЕТ при естествен цикъл по отношение на ин витро на естествен цикъл. Трудността в обсъждането идва от това, че нямаме статистика за двата метода.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 11:53:08 am от doci »
*
« Отговор #486 -: Февруари 28, 2012, 11:58:24 am »
Извинете ме за невежеството,но какво е ЗЕТ??????????
ЗЕТ (Замразен ЕмбриоТрансфер)е модерна работа, но аз си предпочитам класиката. Едно прясно ембрионче, върнато и ЧХГ нагоре. Хем със Светия синод и горния шеф (Господ) да не влизаме в колизия.

Не съм искала да се припознаеш, doci.
Изрових ти поста и се оказа, че не ми е къса паметта. Не се заяждам.

Какво е "артефакт", в твоя смисъл, че и на мен ми стана интересно?
« Отговор #487 -: Февруари 28, 2012, 12:09:13 pm »
Боги, аз това го знам много добре и също имах предвид въпросната наредба (просто реших да не я цитирам, за да не звуча много юридически :D). Имах предвид, че броят ембриони , който ми е трансфериран е в съответствие с изискванията на Наредба 28.

My first, my last, my everything!
*
« Отговор #488 -: Февруари 28, 2012, 12:18:44 pm »
Тара, това, че не влизам в колизия с една теория, не означава, че я споделям. Напротив, не я споделям. Науката прави всичко, стига да може, няма значение дали е позволено или забранено. Когато е забранено, го правим незаконно. Нали забраненият плод е най-сладък.:lol: 
*
« Отговор #489 -: Февруари 28, 2012, 12:21:35 pm »
Стига моля ви и двете.Не помагате на никой, ако искате де се доуточнявате минете на лични съобщения.

*
« Отговор #490 -: Февруари 28, 2012, 12:29:26 pm »
Стига моля ви и двете.Не помагате на никой, ако искате де се доуточнявате минете на лични съобщения.

Именно, Маги, но нямам лична вражда, че да  си пиша на лични. Но ще се върна към решението, което за себе си бях взела - да отбирам с кого си общувам тук.
И ве пак, считам себе си за средно интелигентен човек, че да се съгласявам с неща, които не смятам за правилни.
*
« Отговор #491 -: Февруари 28, 2012, 13:09:18 pm »
Аз пък се считам за повече от средно интелигентна и съм фен на Тара!  :D
И съм съгласна, че просто си обменяме мнения. В крайна сметка, никой никого не задължава да приема това на другия.
*
« Отговор #492 -: Февруари 28, 2012, 13:36:16 pm »
хайде един анекдот за разведрявка - извън темата :)

прочетох го в книгата на З. Ливанели, където той описва от една страна борбата на турската армия с кюрдите в Анадола, от друга страна хайлайфа в Истамбул се забавлява с вицове на тази тематика.

"Група привърженици на ПКК /кюрдската работническа партия/ нападат едно село и избиват всички негови жители.
Оцеляват само възрастна жена и мъж. Прицелвайки се в жената, един от членовете на отряда пита: " Как се казваш?"  Клетата жена отговаря: "Айше"
Войникът споделя, че и неговата майка така се казва и добавя: " Няма да те убия заради майка си!"
Прицелва се в мъжа и пита: "Добре, а ти как се казваш?"
С треперещ глас мъжът отговаря: "Аз по принцип се казвам Ахмед, но всички в село ми викат Айше"

Зорът какво ли не прави :lol:

Маги и аз  :hug2:
*
« Отговор #493 -: Февруари 28, 2012, 14:51:23 pm »
хайде един анекдот за разведрявка
средно интелигентна смешка
*
« Отговор #494 -: Февруари 28, 2012, 15:38:10 pm »
Мисля, че си груба, Doci! И си единствената, която се заяжда тук. Чувството за хумор е строго субективно, но изконните правила за елементарно възпитание са общовалидни.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #495 -: Февруари 28, 2012, 15:53:32 pm »
Да споделя,ако може :lol:
Ще ставам леля на два сладура.
Първи опит стартирал при д-р Димов в Шумен и финиширал при  д-р Персенска и екип.
Дано вси4ко мине леко и безпроблемно и на есен  съм първа помощница:)))

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #496 -: Февруари 28, 2012, 15:55:07 pm »
Първи опит стартирал при д-р Димов в Шумен и финиширал при  д-р Персенска и екип.

Браво, Вали. Голяма фамилия, много веселба.
Да сте здрави.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #497 -: Февруари 28, 2012, 16:01:42 pm »

Музика за ушите ми. И то от най-прекрасната!
На есен, с песен! :D
« Отговор #498 -: Февруари 28, 2012, 16:50:55 pm »
Преди няколко месеца в съседната тема за инвитро на естествен цикъл се опитах да предизвикам такава дискусия относно събирането и замразяването на ембриони.
Само ще споделя моя опит! За 10 месеца събрах 2 замразени и извадихме пресен. Правиме трансфер, да ама замразените не се размразиха добре, и все едно върнахме само един пресен, а с колко труд съм ги събирала тези ембриони, защото изобщо не можеш всеки месец да извадиш яйцеклетка, ама изобщо.
Сега мнението но док е за донорска, и аз не мога да си простя, че не връщахме при всяко вадене, което беше 3 пъти в годината и се развиваше винаги перфектен ембрион.
Все пак това си бяха още два шанса!
*
« Отговор #499 -: Февруари 28, 2012, 17:23:55 pm »
Мисля, че си груба! И си единствената, която се заяжда тук. Чувството за хумор е строго субективно, но изконните правила за елементарно възпитание са общовалидни.
Това го адресирай в пълен текст до себе си. Аз не съм писала обидни квалификации на никого. Тук сме, за да обсъждаме процедурите. Ето ти една приказка: когато двама души си обменят една ябълка, всеки има по 1 ябълка, а когато си обменят 1 идея, всеки има по 2 идеи. Затова си обсъждаме методите.
Преди няколко месеца в съседната тема за инвитро на естествен цикъл се опитах да предизвикам такава дискусия
Именно това обсъждаме. Различното мнение не е вражеско мнение, а ни помага да направим верния избор.