0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #160 -: Февруари 05, 2012, 20:18:05 pm »
Bogi, и аз ще съм с РВМС и замразен трансфер в близките дни, само че моите емриончета са замразени на 5 ден, но и мен ме вълнуват същите въпроси. Днес бях на преглед, лигавицата ми е 8 мм и док ми каза да дойда пак в сряда за проследяване. До сега съм правила 2 пъти РВМС преди биопсия, като биопсията се прави 3 дни след поставянето на РВМС-то. Не знам обаче дали и при трансфера е такъв приципът или се прави по-рано.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #161 -: Февруари 06, 2012, 13:59:16 pm »
Момичета , може ли да ми пратите на лични телефона на д-р Шефкетова .
Приятелката ми от Бургас прави преди седмица биопсия и иска да разбере  резултата , а и няма телефона .
*
« Отговор #162 -: Февруари 06, 2012, 14:46:14 pm »
Bogi,аз размразявах преди 2 год.4 Е,от които 3 оцеляха и бяха перфектни.Но това не е толкова важно ,дори и с леки фрагментации оцеляват и се раждат прекрасни деца.По мои сметки трансфера ти ще е в събота,тъй като днес ти е овулация(неосъществена пункция)и това се брои за ден нула.Ембрионите ти са замразени на 3 ден(трябва да се изчака трети ден от овулация),т.е.четвъртък,и като исча Док да станат бластосцити до ден 5 и ето ти събота на ЕТ.УСПЕХ,УСПЕХ...:) Но имай готовност и за четвъртък,защото при размразяването,което ще е тогава,като минат няколко часа и в зависимост от ,,приличното държание на ембриона,,могат да решат да не го изчакат до бластосцит. Но май те подведох,сега виждам,че вчера си била на пункция,така че се готви за сряда или петък.
« Последна редакция: Февруари 06, 2012, 15:00:04 pm от eima »
« Отговор #163 -: Февруари 06, 2012, 14:48:26 pm »
Днес преди обяд хванах едно филмче, снимано в нашата клиника.
Даваха го по канал 1, казва се "Сътворение ин витро". Много, много добро.
Явно ще предстои още с идеята да проследят един цикъл на процедурата.
Поздравления за момичето, което се е снимало, както и за екипа. Днес даваха д-р Шефкетова.
Ето линк http://bnt.bg/bg/productions/136/edition/20028/denjat_otblizo_s_mira_6_fevruari_2012

От третата минута нататък.
« Последна редакция: Февруари 06, 2012, 14:59:57 pm от *vera »
« Отговор #164 -: Февруари 06, 2012, 15:34:23 pm »
Много е хубаво филмчето.Желая на Нели успешна процедура.
*
« Отговор #165 -: Февруари 06, 2012, 17:06:47 pm »
Bogi,аз размразявах преди 2 год.4 Е,от които 3 оцеляха и бяха перфектни.Но това не е толкова важно ,дори и с леки фрагментации оцеляват и се раждат прекрасни деца.По мои сметки трансфера ти ще е в събота,тъй като днес ти е овулация(неосъществена пункция)и това се брои за ден нула.Ембрионите ти са замразени на 3 ден(трябва да се изчака трети ден от овулация),т.е.четвъртък,и като исча Док да станат бластосцити до ден 5 и ето ти събота на ЕТ.УСПЕХ,УСПЕХ...:) Но имай готовност и за четвъртък,защото при размразяването,което ще е тогава,като минат няколко часа и в зависимост от ,,приличното държание на ембриона,,могат да решат да не го изчакат до бластосцит. Но май те подведох,сега виждам,че вчера си била на пункция,така че се готви за сряда или петък.
Докторът изрично ми каза, че ще чакаме да станат бластоцити, тъй като при предишния ни трансфер при стимулираното ИКСИ не настъпи имплантация. По това, които са написали момичетата тук, и аз горе-долу си правя сметка за петък. Поне така ми звучи наистина логично.
Мисля утре, като отида за РВМС, задължително да попитам.
Много благодаря за споделеното!
« Отговор #166 -: Февруари 06, 2012, 20:14:22 pm »
филмчето е страхотно дано има хубав край
« Отговор #167 -: Февруари 06, 2012, 20:44:26 pm »
Момичета,някой знае ли цената на оперативната хистероскопия каква е в момента?
« Отговор #168 -: Февруари 06, 2012, 21:46:27 pm »
Преди няколко дни мина моята хистероскопия-оперативна,цена-600 лв.Ако е само диагностична цената е 350 лв.
*
« Отговор #169 -: Февруари 06, 2012, 22:49:07 pm »
Момичета,някой знае ли цената на оперативната хистероскопия каква е в момента?
600лв е  плюс 88 лв за изследванията
« Отговор #170 -: Февруари 07, 2012, 12:41:15 pm »
Момичета имам нужда от съвет! След две седмици започвам стимулации,вчера си пуснах ТСХ 0.12 реф.0.34-5.6, Персенска ми каза че трябва да ми е под 2.5,втпросът ми е-този резултат лош ли е,и трябва ли да намаля Елтироксина(от 6 месеца съм на 0.75)немога да се свържа със ендокриноложката а нямам време за губене! Благодаря ви предварително. :bighug:
« Отговор #171 -: Февруари 07, 2012, 16:09:42 pm »
Момичета имам нужда от съвет! След две седмици започвам стимулации,вчера си пуснах ТСХ 0.12 реф.0.34-5.6, Персенска ми каза че трябва да ми е под 2.5,втпросът ми е-този резултат лош ли е,и трябва ли да намаля Елтироксина(от 6 месеца съм на 0.75)немога да се свържа със ендокриноложката а нямам време за губене! Благодаря ви предварително. :bighug:
Здравей, нека и другите да кажат, но според мен е прекалено ниско, трябвало е по-рано да ти корегират дозата. Търси друг ендокринолог. Освен това мисля, че трябваха 45 дни след промяна на дозата, за да се повлияе резултата на ТСХ.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #172 -: Февруари 07, 2012, 16:59:50 pm »
kairavd , ниско е, но не мисля, че ще ти отложат стимулацията заради това. На мен един път ми беше малко по 0,34 и ендокринолога ми д-р Начев каза, че не е проблем за стимулацията, проблем е, ако е много, много ниско  - 0,0...Същото ми каза и д-р Стаменов. Все пак звънни на спешния и попитай, аз просто споделям своя опит.
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 17:14:33 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #173 -: Февруари 07, 2012, 20:13:33 pm »
Момичета, днес дадох кръв за 2-ри път и направихме РВМС. Сега чакам ембриолозите да звъннат утре евентуално дали снежковците са се размразили както трябва и кога ще правим трансфер. Стискайте палци и 4-те ембриончета да са добре :crossfingers:
« Отговор #174 -: Февруари 07, 2012, 20:25:45 pm »
Днес преди обяд хванах едно филмче, снимано в нашата клиника.
Даваха го по канал 1, казва се "Сътворение ин витро". Много, много добро.
Явно ще предстои още с идеята да проследят един цикъл на процедурата.
Поздравления за момичето, което се е снимало, както и за екипа. Днес даваха д-р Шефкетова.
Ето линк http://bnt.bg/bg/productions/136/edition/20028/denjat_otblizo_s_mira_6_fevruari_2012

От третата минута нататък.      Адмирации за смелостта-Нели желая ти от все сърце успех.Толкова ме разчувства- много е истинска и позитивна! :bighug:
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #175 -: Февруари 07, 2012, 21:30:48 pm »
Момичета, днес дадох кръв за 2-ри път и направихме РВМС. Сега чакам ембриолозите да звъннат утре евентуално дали снежковците са се размразили както трябва и кога ще правим трансфер. Стискайте палци и 4-те ембриончета да са добре :crossfingers:
Успех, дано всичко е наред със снежинките!И после... :bfp:  :cloud9:
*
« Отговор #176 -: Февруари 07, 2012, 22:47:05 pm »
Успех, дано всичко е наред със снежинките!И после... :bfp:  :cloud9:
Благодаря!
Да ви разсмея - до преди малко обяснявах на възмутения ми, от липсата на точна информация за дата на ЕТ, мой мъж защо тук нещата не са като математическо уравнение и просто трябва да чакаме. :) Човекът не можеше да разбере как така не може да се определи предварително дата.
Но днес в клиниката и един друг мъж задаваше забавни въпроси, та съм спокойна, че не е само моят. :)
*
« Отговор #177 -: Февруари 07, 2012, 22:56:36 pm »

Но днес в клиниката и един друг мъж задаваше забавни въпроси, та съм спокойна, че не е само моят. :)
Това ме подсети  и за моя хубавец. :D Значи,влизам аз да си запиша час при секретарките,и той влиза с мен.Питат ме в  кой ден от цикъла съм,аз отговарям"десети",а той учудено "Ама как,нали преди 5 дни ти мина?!" А аз  8O  :lol:
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 23:00:22 pm от sole »
« Отговор #178 -: Февруари 07, 2012, 22:58:22 pm »
 :lol: :lol: :lol:

Аз в една друга клиника бях неволен свидетел на следния разговор съпруг - докторка.
"Ама няма ли данни, все пак да се знае какви трябва да са й стойностите на ПКК, утайка, телесна температура за успеваемостта? Все пак тези показатели имат граници, но не знаете ли при нея колко трябва да са за да се увеличат шансовете"

Стана ми много мъчно за жената на този математик. Но такива са мъжете, не всичко разбират и усещат така, както ние.
Bogi, :bighug:
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 23:14:22 pm от *vera »
*
« Отговор #179 -: Февруари 08, 2012, 06:53:17 am »
:lol: :lol: :lol:

Аз в една друга клиника бях неволен свидетел на следния разговор съпруг - докторка.
"Ама няма ли данни, все пак да се знае какви трябва да са й стойностите на ПКК, утайка, телесна температура за успеваемостта? Все пак тези показатели имат граници, но не знаете ли при нея колко трябва да са за да се увеличат шансовете"

Стана ми много мъчно за жената на този математик. Но такива са мъжете, не всичко разбират и усещат така, както ние.
Bogi, :bighug:
Затова и казват, че те са от Марс, а ние от Венера :)
Благодаря ти отново, Вера.