Ако ви разкажа на какви детегледачки попадах до преди Тони да навърши 2 години, ще се ужасите. Даже дадох 200 лв. на единствената агенция за подбор на такива. Е и какво направи тя, пуснала обява във вестника и ми ги изсипва всички на интервюто. Без преди това да ги е виждала дори, да не говорим за подбор. Бях написала въпросник и желанията ми за бъдеща такава. Нищо не беше прочетено...Едната й се превиждаха разни извънземни светлини, аури, чакри, казах си нищо де има и други. Другата пък била мед.сестра в неонатологията, ама нагримосана като клоун. Казах си, детето ще се страхува от нея и без друго имаше остри черти. Трета пък като й разяснявах изискванията ми, се уплаши и отказа. Взех три пробно, еми повече от 1 ден не идваха. Едната /тази нагримосаната/ми ровеше пред мен в шкафовете и ми даваше акъл как да си храня детето, като игнорираше всичко което й обяснявах и държах да прави. Друга пък беше толкова стъписана от детето, че охкаше и вайкаше, отгоре на всичко ми сподели, че нейната най добра приятелка била в затвора за измама. Друга пък искаше двойна сума, като видя обстановката. И още и още мога да пиша, накрая се отказах и си останах у дома. Сега близки ме обвиняват за това, но не можех да поверя най скъпоценното същество в моя живот на такива хора, просто не мога. Не съм опериана от апатия, както повечето майки, които наблюдавам. И те така...
П.П. Деница, просто от набор 2006 г. предучилищна възраст започва на 5 годинки или 3-та група. Може да продължи отново предучилищна в училището следващата година или да остане в градината 4-та група отново предучилищна. Има и такива, които записват 5 годишни направо в училище, но там няма занималня, тоест са до обяд. Ако има кой да гледа детето е ОК, ама за работещи, освен детелгедачка няма начин, но и там пак две години ис карат предучилищна.