ние също нямахме странични ефекти от мотилиума, пихме дори и още едни прахчета, но не се сещам сега как се казваха. Аз също не исках да тъпча славея с химии, но детето беше много зле и пищеше почти целодневно, успокояваше се донякъде само като я разнасяхме права напред назад. почти не спеше през деня, докато я сложех легнала и започваше да се дере. Бях ангажирала и двете баби да идват да се сменяме, че ние с баща й каталясвахме. Бяха я кръстили бебето щафета. Много ме беше яд че стигнахме чак до прахчета, но когато съм питала педиатърката ни за нейните симптоми дали не са рефлукс тя ми казваше че всички бебета имат и не се прави нищо специално. На въпроса ми защо се дърпа от гърдата след първите 2-3 глътки и реве, ми каза че са фасони нейни и че може да е решила да се отбива - бебе на 3 м. !? И така положението се влоши до там че се наложиха прахчета. Пробвах на своя глава да давам ар 2-3 дена-не видях никакъв ефект. Сигурно е щяло да има след 1-2 седмици, но като не бях сигурна и не виждах подобрение не продължих, за да не ми спре пък кърмата. И така реших че ще давам прахчетата, не можех да гледам повече как се мъчи човечето. Още след около 3-4 дни се усети подобрение, а след 10-тина си беше пак същото бебче от преди рефлукса. Пихме ги 1 месец, междувременно аз поради здравословни проблеми трябваше да спра да кърмя и започнахме с ар пак. Пие го и до сега, наред с външните хранения. Много рядко повръща-най вече като се налочи с много вода. Но си е едно щастливо и спокойно бебе.
Извинявам се за дългия пост, разказах всичко за да могат майките с подобен проблем да вземат мерки от рано, не да стават като нас