Моля за съвет д-р Бърди и момичета, имали подобен проблем.
Снощи се нахранихме към 21.00 ч. - 140 мл кърма, след което се уригнахме и към 21.30 малкия заспа. Към 22.20 ч. започна да се пробужда - това го прави всяка вечер, след което започваме отново люшкане на възглавница, за да заспи пак. Започна да се сърди и да мрънка, в полудрямка. Дадох му малко да суче, като си мислех, че така ще се успокои и ще заспи отново. Така и стана, но само за десетина минути, после пак се размърка и в един момент му посиня цялата главчка, изстина, нямаше никакви реакции и признаци, че диша. Обадих се на спешен център и попитах какво да правя - отговориха ми да чакам линейката. Естествено, докато чакахме се опитвахме да му възобновим дишането, бръкнахме и в устата му, езика беше мек. Бебчо дойде на себе си, но не знам поради каква причина. Когато докторката пристигна, той беше весел и спокоен. Откараха ни и в педиатрията - там също установиха спокойно дишане, нормална сърдечна дейност и нищо обезпокоително. Никой не може да каже каква е причината - предполага се задавяне или някаква проява на гърч.
Личната ни педиатърка предлага да направим консултация с невролог и ЕЕГ.
Въпроса ми трябва ли да предприема нещо друго като изследвания и каква да ми бъде реакцията, ако има и друг такъв случай?
Бебчето ми е на 4.5 месеца, храни се само с кърма и момче. До сега не сме боледували, направени са му всички задължителни васксини до момента, като за последно сме ги правили на 20-ти февруари.
Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря на всички, които ще се включат със съвети и предложения.