Ех,
Надин! И аз искам две години на заплата. Дори и на една ще съм навита.
От всичко, което си описала за берлинската детска градина, уж и ние сме в частна, дори в държава по-богата от Германия, но не ги извеждат на разходки. Имат двор, където тази година са излизали 3 пъти. Мързи ли ги, такива ли са им инструкциите, не знам. През лятото - да. Но когато вали или е студено, не излизат. Както и да е. Свикнала съм вече. Иначе много рисуват, правят разни колажи, понякога готвят някакви дреболии, приготвят тестото. И организират партита, когато е карнавалът, например, както и ако някое детенце има рд. Правят и за родителите от време на време дребни подаръци. Като цяло ги занимават добре, често гледат и книжки. Но категорично не ги водят на спорт, балет, цирк или каквото и да било от този сорт.
В края на годината ще мога да дам отчет и от берлинска детска градина. Да видим дали ще се доредим до тази, която искам!
Иначе тук жените се регистрират като бременни, ако искат да получат място. Понеже не бързах да го пращам моя, записах го само 9 месеца преди да тръгне. Не мога да се оплача. Беше близката ясла, където исках да е.
Успех на всички с търсенето на ясла и градина!