0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Прогестерон
« -: Юни 15, 2006, 15:11:08 pm »
Мили моми4ета,след като из4етох доста инфо,сега си дадох сметка,4е на мен никои не ми е назна4авал изследване на прогестерона.
Изследвани са ми само FSH,LH,PROLACTIN I ESTRADIOL.
Възможно ли е,според вас прогестерона да е при4ината за неуспе6ната ми инсеминация?
Доколкото съм запозната,прогестерона оказва влияние по време на лутеалната фаза и спомага за закрепването на ембриона.В такъв слу4ай е възможно да имам дефект в ЛФ.Поправете ме ако греШа,моля ви :oops: Доста не6та все о6те не са ми ясни,6те ви бъда благодарна ако ми разясните по-ве4е по този въпрос.
Благодаря ви

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

eleonor

• 1075
Re: Прогестерон
« Отговор #1 -: Юни 15, 2006, 15:52:56 pm »
Цитат на: eleonor_78
Мили моми4ета,след като из4етох доста инфо,сега си дадох сметка,4е на мен никои не ми е назна4авал изследване на прогестерона.
Изследвани са ми само FSH,LH,PROLACTIN I ESTRADIOL.
Възможно ли е,според вас прогестерона да е при4ината за неуспе6ната ми инсеминация?
Доколкото съм запозната,прогестерона оказва влияние по време на лутеалната фаза и спомага за закрепването на ембриона.В такъв слу4ай е възможно да имам дефект в ЛФ.Поправете ме ако греШа,моля ви :oops: Доста не6та все о6те не са ми ясни,6те ви бъда благодарна ако ми разясните по-ве4е по този въпрос.
Благодаря ви

Ако модераторите сметнат,4е темата ми е за хормонални проблеми,моля да я преместят там.
Благодаря ви

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Прогестерон
« Отговор #2 -: Юни 15, 2006, 16:17:03 pm »
Ами прогестеронът е много важен при планиране на бременност. Най-добре си го изследвай - 7 дни след овулация се изследва.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Прогестерон
« Отговор #3 -: Юни 15, 2006, 16:33:09 pm »
Да, изследвай си прогестерона. Относно инсето - не смятам, че това е било причината за неуспеха, тъй като най-вероятно след процедурата са ти предписали да приемаш/слагаш вагинално прогестеронов препарат.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

eleonor

• 1075
Прогестерон
« Отговор #4 -: Юни 15, 2006, 16:40:03 pm »
Цитат на: rally_g
Да, изследвай си прогестерона. Относно инсето - не смятам, че това е било причината за неуспеха, тъй като най-вероятно след процедурата са ти предписали да приемаш/слагаш вагинално прогестеронов препарат.

Да,предписаха ми прогестеронов препарат вагинално и прокървих на 11 ден от инсето.Но ,от тогава не са ме изследвали или гледали на Узи,а ми казаха следва6тият цикъл на 3 ден да отида в клиниката за подготовка на 2 инсе.
Май сама 6те отида да изследвам прогестерона,преди това.
Благодаря ви за отговорите
Rally_g i Фре6и :kiss:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Прогестерон
« Отговор #5 -: Юни 15, 2006, 16:45:30 pm »
Ели,

проследи си овулацията (най-добре с фоликуметрия) и си пусни изследване за прогестерон на 7ми ден от овуто. Пожелавам ти хубави резултати и успех, дано второто ти инсе е и последно:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Прогестерон
« Отговор #6 -: Юни 15, 2006, 20:57:59 pm »
Мила Ели до колкото си спомням твоята история при половинката ти всичко е ОК!При тебе 1 проходима и една частично запушена тръба!
Опити 2,5 год.
Мисля че е хубаво да си изследваш прогестерон!7 дни след ову!
Когато правиш инсе ти след това си приемаш прогестеронов препарат и мисля че резултата ще е ок!
Може би трябва да направиш изследването на нормален цикъл когато неприемаш прогестеронов препарат ........да се проследи ову и да се види колко трае ЛФ и в какви стойности е прогестерон!

Найважното от всичко е да си спокойна!Така че сега немисли за това .....почивай си и се готви за второ инсе и дай боже да е сполучливо!!!!!!Успех мила Ели. :balk_21:
*

eleonor

• 1075
Прогестерон
« Отговор #7 -: Юни 16, 2006, 11:57:41 am »
Благодаря ти,мила Ади
И аз ти стискам палци и дано скоро се похвали6 с :bfp:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ