Мише нямаш грижи.
Пролетни рулцаПродуктиполовин пакет кори за баница
пилешки гърди 500гр
праз лук 3-4 броя
1 яйце
подправки-вегета, червен пипер, ч. пипер или каквито предпочиташ.
Нарязваш на ситни кубчета месото и лука.Задушаваш в тиган по отделно.След което се смесват и се добавят подправките.
Корите за баница се нарязват на квадрати голями колкото салфетка.Взимат се по две.В единия край се слага от плънката, след това се сгъва от страни и след това се навива на руло като мажеш края с разбитото яйце за да запечата.Ох, ама го обясних
И редиш ролцата в един поднос със запечатания край нагоре за да не залепне за подноса.
Ролцата се пържат във фритюрник или в тенджерка с повечко олио.Стават много бързо.
Има опция да замразиш ролцата и след това само вадиш и пържиш.Но в този случай е хубаво след като са опържени да се стоплят в микровълновата за 1 минутка, защото има вероятност плънката да остане студена.
Сервират се с кисело сладък сос с чили.Аз купувам тао тао от Кауфланд.
Бон апетит