0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #160 -: Април 02, 2012, 13:13:35 pm »
Пиле по виетнамски от Мишанта
макарони на фурна от Мини

Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #161 -: Април 02, 2012, 15:07:12 pm »
Вени, в такъв случай дай рецептата, моля!

Пърленки

Рецепта: 220мл прясно мляко
40гр масло ( предварително разстопено)
350гр бяло брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая
кашкавал
сирене

Пускам в машината да се омеси и втаса на програма от 1.30h. Послв оформям топчета, разточвам ги на тънко, поръсвам ги с кашкавал/сирене. След това ги завивам повторно "на плик", оформям пак на топка и пак разточвам. Важно е кашкавалът и сиренето да са настъргани за да ги покрие лесно тестото и пълнежа да остане скрит.После оформям в тава,оставям да се отпусне 15 мин., намазвам със зехтин и наръсвам с розмарин или чубрица.Пека на 220 градуса,предварително загрята фурна за 13- 15 минути. Пека на вентилатор, затова стават готови за около 13 минути. Ако печете на реотани ще ви трябва малко повече време :)


Снимки във ФБ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150664684436749&set=a.10150163308826749.300657.752976748&type=1&theater
« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 15:30:16 pm от mishanta »
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #162 -: Април 02, 2012, 15:20:21 pm »

Парси, дано ви се хареса!

Вени е едно лошо момиче, сега "как ми се разкри" тази рецепта!

 :eat: днес съм на път да прекаля

Юфка със сирене и масло
Пиле Фрикасе
Таратор
Сърмички в лозов лист
Пица
Бананов шейк

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #163 -: Април 02, 2012, 17:47:46 pm »
крем супа от карфиол
пилешка кавърма
зелена салатка

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #164 -: Април 02, 2012, 21:59:41 pm »
тази вечер ядохме домашно приготвени хамбургери, много се харесаха :)
за утре супа топчета и гювечета, и салата от карфиол, краставици и репички.
« Последна редакция: Април 02, 2012, 22:02:44 pm от StefiZ »
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #165 -: Април 02, 2012, 22:41:24 pm »
Моля за рецепта и аз отдавна искам да ям хубави бургери, без да получавам киселини.
И да не е спам:
-таратор
-огретен с картофи
-козунак
-пиле  на фурна - дояждане
[/url][/url]
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #166 -: Април 02, 2012, 22:52:25 pm »
Вени, направих кайма като за кюфтета и на тефлоновия тиган без никаква мазнина ги изпекох, много плоски като на мак доналдс на хамбургерите. Питките бяха купешки, сусамени, много вкусни и пресни. Сложих и сирене чедър, домат и кетчуп. Можеш всичко да сложиш, аз това имах под ръка :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #167 -: Април 02, 2012, 22:54:52 pm »
зелена салата
пиле с картофи яхния за утре
и ето ги козуначетата- направих ги с кафява пудра захар /леко кафеникаво става тестото/, с лимонови корички и с бял и кафяв шоколад на капки




« Последна редакция: Април 02, 2012, 23:14:01 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #168 -: Април 02, 2012, 23:06:31 pm »
Вени, благодаря!

Парси, макароните на фурна на мини са страхотни. Страшно съм доволна, че на мъжа ми комбинацията му се струва необичайна, та си ги изяждам сама.  :lol:

Аз ще правя само една супа с тиквички, защото в четвъртък ще пътуваме и не трябва да прекалявам с готвенето.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #169 -: Април 03, 2012, 09:11:36 am »
Деси,то и аз за себе си ги правя,че моите вкъщи не ядат макарони под никаква форма.Та тавата вчера отиде за ден :oops:
за днес:
пълнени чушки
таратор
« Последна редакция: Април 03, 2012, 10:23:47 am от parsi »

Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #170 -: Април 03, 2012, 10:45:23 am »
сърмички и пълнени чушки
Николай е на 2г.4м.5д.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #171 -: Април 03, 2012, 11:11:36 am »
Мусака от зелен боб
таратор
Кантучини с портокалов сок, нес кафе и лешници

http://stirianowa.blogspot.com/2012/04/blog-post_03.html



200 грама бяло брашно
60 грама бадемово брашно
20 грама ленено брашно
10 грама нес кафе
50 грама кафява /пудра/ захар
70 грама бяла кристална захар
3/4 с.л бакпулвер
1/4 с.л сода за хляб
щипка сол
2 яйца
40 грама лешници
40 грама орехи
60 грама шоколадов чипс /или наситнен натурален шоколад/
сока от един портокал и кората му настъргана на ситни спиралки

Загрейте фурната на 180 градуса. Накълцайте ядките и ги сложете в тавичка, да се запекат леко. През това време смесете бялото брашно с бакпулвера и содата, добавете му бадемовото и ленено брашно и разбъркайте. Сложете и останалите сухи съставки- нес кафето, щипка сол и кафявата пудра захар. Яйцата разбийте леко с бялата захар и прибавете към тях портокаловия сок. Смесете двете смеси и бъркайте до получаването на гъсто, лепкаво тесто. Последно добавете изпечените ядки и шоколадовия чипс. Оформете от тестото багета и я сложете в преварително застлана с хартия за печене тавичка. Печете около 20 минути, като последните 5 наблюдавайте и проверете ако е изпечено го извадете, за да не се препекат. Извадете хлябчето и го оставете да изстине около 15 минути. След това нарежете филийки по диагонал и наредете филийките легнали в тавичката отново. Печете пак около 15 минути и след като извадите оставете върху решетка да поизстинат. Може да декорирате със смес от пудра захар, прясно мляко и бял шоколад /затоплете шоколада в микровълнова, разбъркайте го с малко мляко и добавете пудра захар, до получаването на плътна гладка смес/.


« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 15:48:04 pm от mishanta »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #172 -: Април 03, 2012, 11:17:05 am »
Закуска-Мюсли

Дробчета с лук
Пържолки с гъби
Кисело мляко с мед и орехи

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #173 -: Април 03, 2012, 12:48:32 pm »
Отворен пай / по рецепта на Бон Апети/ , таратор

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #174 -: Април 03, 2012, 13:53:57 pm »
пролетни ролца-правя си ги сама само соса е купешки.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #175 -: Април 03, 2012, 14:39:08 pm »
пролетни ролца-правя си ги сама само соса е купешки.

 :flower: Рецепта, моля!

:eat: днес
Зелена салата с краставички и пресен лук
Телешко със спанак
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #176 -: Април 03, 2012, 15:56:16 pm »
Мише нямаш грижи.

Пролетни рулца

Продукти
половин пакет кори за баница
пилешки гърди 500гр
праз лук 3-4 броя
1 яйце
подправки-вегета, червен пипер, ч. пипер или каквито предпочиташ.

Нарязваш на ситни кубчета месото и лука.Задушаваш в тиган по отделно.След което се смесват и се добавят подправките.
Корите за баница се нарязват на квадрати голями колкото салфетка.Взимат се по две.В единия край се слага от плънката, след това се сгъва от страни и след това се навива на руло като мажеш края с разбитото яйце за да запечата.Ох, ама го обясних  :oops:
И редиш ролцата в един поднос със запечатания край нагоре за да не залепне за подноса.
Ролцата се пържат във фритюрник или в тенджерка с повечко олио.Стават много бързо.
Има опция да замразиш ролцата и след това само вадиш и пържиш.Но в този случай е хубаво след като са опържени да се стоплят в микровълновата за 1 минутка, защото има вероятност плънката да остане студена.
Сервират се с кисело сладък сос с чили.Аз купувам тао тао от Кауфланд.
Бон апетит  :P
« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 20:07:01 pm от mishanta »
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #177 -: Април 03, 2012, 18:05:19 pm »
таратор
спагети с лук  , гъби и колбас
tanj74 и на мен ми допадна рецептата за ролцата  :thankyousign:

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #178 -: Април 03, 2012, 18:46:49 pm »
Мише нямаш грижи.
Продукти
половин пакет кори за баница
пилешки гърди 500гр
праз лук 3-4 броя
1 яйце
подправки-вегета, червен пипер, ч. пипер или каквито предпочиташ.

Нарязваш на ситни кубчета месото и лука.Задушаваш в тиган по отделно.След което се смесват и се добавят подправките.
Корите за баница се нарязват на квадрати голями колкото салфетка.Взимат се по две.В единия край се слага от плънката, след това се сгъва от страни и след това се навива на руло като мажеш края с разбитото яйце за да запечата.Ох, ама го обясних  :oops:
И редиш ролцата в един поднос със запечатания край нагоре за да не залепне за подноса.
Ролцата се пържат във фритюрник или в тенджерка с повечко олио.Стават много бързо.
Има опция да замразиш ролцата и след това само вадиш и пържиш.Но в този случай е хубаво след като са опържени да се стоплят в микровълновата за 1 минутка, защото има вероятност плънката да остане студена.
Сервират се с кисело сладък сос с чили.Аз купувам тао тао от Кауфланд.
Бон апетит  :P

това  зву4и   страхотно  вкусно,ще се пробва :D
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-16!
« Отговор #179 -: Април 04, 2012, 10:01:06 am »
:thankyousign: Танитка, много обещаващо, ще пробвам!

 :eat: днес

Зелена салата с цветни добавки
Омлети със сирене и кашкавал
Пудинг Ванилия
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)