Kimbi, ако можеш да разчиташ на това, че работодателят ти е разбран човек кажи за какво отсъстваш. Това само ако си сигурна, че си го преценила добре. В противен сучай рискуваш. Да минат 6-те месеца и да влезеш в постоянен договор, пак няма гаранция за сигурност. Реши ли - ще ти намери цаката.
Аз съм с почти 8г. стаж във фирмата и въпреки това не смея. На никой работодател не му е приятно да се занимава да търси нови хора, които тепърва да навлизат в работата, да свиква той с тях и те с него, както да разчита на тях и най важното да им се гласува доверието, че ще си вършат работата, така като на него му харесва.
Това е в частния сектор - бясната експлоатация. Да не говорим за това, че често един служител съвместява няколко функции и както е при мен няма кой да ме замести -та всеки един ден отсъствие ми излиза после през ..... да не казвам къде. Пред очите ми две служителки (самотни майки при това)бяха изгонени от днес за утре, макар, че бяха на постоянни договори, само поради причината, че шефа бехе решил, че са се явили по-способни кандидатки, в последствие се доказа че не са толкова способни новите, но както и да е. За всико си има начини, колкото и да ни облъчват, че работника в Бг е защитен. Лоши хора има много, а лошия човек е и лош началник и всичко това се засилва под влияние на кризата в която се намираме, както и армията от безработни хора готови на какво ли не за да се сдобият с работно място. Нещата някак си освирепяха. Напоследък и малкото добро у човека изчезва.
Аз си ползвам ден по ден когато ми се налага полагаемия отпуск. Ще поискам от клиниката болничен , но ще го покажа само ако стане много напечено. От там нататък каквото сабя покаже. Апропо, миналата година със счупен крак и пак ме привикваха. Милост няма .