cofee lungo, много се радвам и за вас, и за Марти! Да сте живи и здрави, и много щастливи заедно. И аз си мисля, че колкото по-малко дандания има в началото, по-добре. Но според мен ти си по-наясно как да подхванеш нещата от всички нас. Много ти благодаря и за хубавия подфорум, който направи, много ми е полезен.
За ритуали, методи на отглеждане и т.н., и аз смятам точно като цигу - нека родителите си решават и правят всичко според своите разбирания, стига да не вредят на детето. По принцип ми е мнението, не следя конкретния случай, който обсъждате. Ние и двете деца си ги взехме съвсем сами от родилното, без никакво роднини и циркове. И в двата случая искахме ние да свикнем с децата, да се адаптираме едни към други и едва тогава да идва който и да било. Дани баба и дядовците го видяха на 40 дни, Диманка - на около 3 седмици. Никой не ми се е сърдил, помагали са ми със съвети, само ако аз попитам. Явно имам разбрани роднини и добре съм управлявала очакванията им. Телефона си направо го изключвах в първите седмици, аз звънях обратно, когато имам възможност и желание. Никой не пострада ужасно от липсата на контакт с мен, а на мен ми беше много добре да се фокусирам само върху децата си.