0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации - април, май, юни 2012 година
« Отговор #400 -: Юни 16, 2012, 14:11:02 pm »
Катя, щом и лекарят е изразил съмнение- по-добре се пази и си слагай утрогестана, както сте се разбрали, Няма да навреди:)Стискам палци!
*
« Отговор #401 -: Юни 16, 2012, 18:36:48 pm »
Момичета, от днес на обед нещо се опитва да ми идва май МЦ - имам зацапване /поне досега/ червеникаво - като прясна кръв, много слабо. Ако вчера не бях ходила на ехо и доки не ми беше казал, че има неубедителни данни за бременност, щях да го сметна за цикъл и всичко да си продължи нормално, все пак ми закъсня 3-4 дена. Сега обаче съм много притеснена, не знам какво да правя  :? - да продължавам ли с Утрогестана дори и да тръгне като за цикъл. Ако пък Съм бременна и си кървя, дали според вас ще е късно в понеделник да отида да ме видят? Иначе дори нямам болки или "опъване" като при МЦ, които при мен и без това са мнооооооого слаби.
« Отговор #402 -: Юни 17, 2012, 14:02:16 pm »
Катя, според мен е добре да направиш кръвен тест,
той ще си покаже. Кървенето не е повод да решиш, че опита е неуспешен
и да спреш лекарствата. След процедура винаги трябва да се уверим, че
няма бременност преди да отписваме опита.
Казвала съм го и друг път - моето ИКСИ започна с кървене на 6-7 ден от ЕТ и на 10-ти ден кървях като за МЦ, но въпреки това сега имам син на 3 години и половина.
Пожелавам и на вас такъв "ревящ" резултат
« Отговор #403 -: Юни 18, 2012, 08:17:30 am »
Здравейте от мен и честито на бременните и успех на всички останали. Аз правих първа инсеминация на 08.06, днес теста ми е отрицателен. Имам всички симтоми на цикъл: пъпки, болки, лакомийка за сладко. Може ли от Утрогестана да ми се вие свят? До кога трябва да го пия? Мисля че няма смисъл да се надявам за бебче, с този тест и симптомите, а така го исках Боже....много съм изнервена вече, знам че всички вие само може да ме разберете.
*
« Отговор #404 -: Юни 18, 2012, 09:08:30 am »
biserche даваш ми зрънце надежда :D Снощи се усили кървенето като за цикъл, говорих с доки и каза да не спирам утрогестана, докато не сме сигурни какво се случва и това и направих.Днес съм на преглед и ще стане ясно.
forever_pm от Утрогестана ако го приемаш пер ос е нормално да ти се вие сват и аз съм така. А относно теста - не разчитай много на тях, на мен след първата инсеминация ми казаха да не спирам утрогестана ДО цикъл, а и тест на 10 ден май е малко раничко за конкретен резултат, аз по препоръка на док го правя на 17-18 ден след инсе-то.Така, че не се отчайвай и аз този път се бях отписала след отрицателен на 16 ден, ама на ехото доки каза, че може и да съм бременна  8O. Така че изчакай и след седмица, ако не ти е дошло може да си направиш още един тест. Желая ти успех!
« Отговор #405 -: Юни 18, 2012, 11:00:41 am »
Кате, правилно ти е казал лекаря- не спирай утрогестана,а кръвния ще покаже. Ти сигурно вече си го направила днес, чакаме резултати:)
Аз от утрогестана направо заспивах права, и свят ми се виеше и едва гледах...пък по онова време и шофирах. Едва по-късно видяхче пише да не се шофира,когато се приема...но това обикновено започваше 1-2 часа след приема му и пак за 2 часа отшумяваше.
forever_pm, ако си правила уринен тест, още е рано...ако е кръвен, той обикновено е точен дори на 10 ден. Първата инсеминация винаги е най-тежка, защото много силно се надяваш,а не знаеш какво да очакваш:) Питай лекаря за утрогестана -моя ми предписваше да го спирам на 10 ден и да чакам цикъл, на друигте момичета им предписват да не го спират до цикъл, така че всичко е индивидуално и по негова преценка.
*
« Отговор #406 -: Юни 18, 2012, 11:26:15 am »
forever_pm,  и моята първа инсеминация беше на 08.06., ама честно казано аз не бързам с теста, мисля поне до 14-ти ден да издържа, много е напрягащо, разбирам те, а и всички тук най-вероятно ни разбират и са минали по този път! Желая ти успех, а може и още да е рано да ти покаже тест. Но дори да не е станало от първата процедура, не се отчайвай, ще стане!!!  :goodluck:
*
« Отговор #407 -: Юни 18, 2012, 23:02:59 pm »
Да дам отчет и от днешния ден  :) Кървенето мааааааалко се усили тази вечер, но като имам предвид последните ми МЦ/в смисъл супер оскъдни и кратки 1-2 дена/ май е цикъл. Ходих на ехо,при др.доктор от екипа /той ме гледа и в петък и ми прави и двете инсе-та/, който ме следи, когато моят го няма, точката от петък пак си беше там и си беше същата, по думите му -хипоинтензна зона 8-9 мм, а отделно вече имам и 4 фоликула 8O. Първо каза, да чакам да ми дойде цикълът, а после като ме доогледа каза да не спирам утрогестана поне още 5-6 дена, за всеки случай. И ако ми дойде МЦ след това да отида да видим фоликулите, ама не разбрах защо.Толкова бях изумена, че си глътнах граматиката. Можело това, което се вижда да е събрана слуз, течност...
По моята логика: не може в 4-5 седмица да е 9мм /ако греша - поправете ме/ и ако си бременна не би ли трябвало да не образуваш фоликули все пак? И ако това е цикъл, утрогестана няма ли да подтисне кръвотечението?
Чудя се още за кръвен тест, но май няма смисъл. Нещо нямам усещането, че този път чудото е станало :(
офффффффффф доста се отплеснах, извинявам се за което, но съм много притеснена, какви ли не мисли ми минават през главата, нещо малко ме хвана и депресията, ама както се казва аз си имам моите малки психични отклонения и си ги обичам всичките  :lol:
Лека вечер и успех на всички борещи се за едно прекрасно малко същество :bighug:
« Отговор #408 -: Юни 19, 2012, 10:41:16 am »
Здрасти Кате...доста странно, наистина. Утрогестана не потиска МЦ, може да го забави леко,но и въпреки него ще ти дойде. Защо не потърсиш все пак още едно мнение, да видиш какво ще ти кажат, има различни видеозони, на един се вижда едно, на други друго. Ако пък не ти се ходи при друг,кръвният тест ще реши всичко. Малко ми е странно защо лекарят още не е предложил кръвен,ако се съмняват за бременност-нали по него най-собре се вижда дали нещо се развива...
« Отговор #409 -: Юни 19, 2012, 10:43:53 am »
Кате, направо ме удивляваш как още не си направила кръвен тест ;)
аз не бих се и замислила при тези обстоятелства :-)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #410 -: Юни 19, 2012, 11:53:02 am »
Ами...момичета вече съм сигурна-цикъл си е. А и като се разрових из нета 9мм са си размери за 7 г.с. Така че се отказах от идеята за кръвния тест. А и споменах, че отидох твърде рано на лекар/след 2-3 дена закъснение на МЦ/-ако бях изчакала както си му е редът поне седмица след закъснението, нямаше да се шашкам и щях да си помисля, че ми е закъснял цикъла, така че Божа работа..от петък съм толкова изморена психически, да мисля какво е.
А между другото за кръвния тест ви питам, да знам за следващия път, какъв тест да си направя: директен тест за бременност или Тotal Бета ЧГХ /мисля, че за този съм чела, че бил тест за бременност/?
« Отговор #411 -: Юни 19, 2012, 12:28:30 pm »
Аз пък се удивлявам кое е това,което виждат лекарите 8O . При наличие на бременност освен всичко и лигавицата е увеличена-и няма как да дойде цикъл, ако това е цикъл, то лигавицата ще е вече по-тънка, така си мисля. А и никой да не те прати на кръвен...първо те шашкат, после ти се чудиш какво да правиш.При мен беше така-със силно положителен кръвен, отговарящ на 7 г.с. 3 видеозона не видяха нищо вътре(в продължение на седмица и половина) и ме пратиха за операция за извънматочна. и изведнъж в болницата преди операцията видяха,че е вътре,но беше вече късно. Извинявай,Кате,не искам да те обърквам, нито да го съпоставяш с моя случай,но понякога малко се ядосвам на лекарите...
*
« Отговор #412 -: Юни 19, 2012, 13:06:18 pm »
Ами то и аз им се дразня понякога, но пък ако е писано бебо да го има - ще си се задържи и без хапчета.И без това трябва да ходя на преглед след края на МЦ да видим как се движат фолиулите. Това ще е най-вероятно в петък или понеделник, така че тогава ще видим какво се случва. Вече не искам да го мисля, нямам сили вече, ще чакам до ехото др. седмица.
Моя приятелка тъкмо видя на ехото бебо в 5 г.с. и на следващия ден с кръвоизлив,3 доктори не видяха ембрион, казаха че е направила спонтанен аборт и последва кюртаж. След 15 дена на ехо се видя бебето в 8 седмица и в момента е в 6 месец, така че...как да не им се дразниш и ядосваш, хора в нашата ситуация разчитат на тях, а понякога  като си изкажат съмненията или ти поставят изведнъж страшни диагнози,без да са направени всички изследвания, не знаят какво означават думите им за пациентите.
Офффффффф май заспамих нещо, сори, спирам, че се ядосвам още повече  :balk_198:
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 13:19:33 pm от katya »
« Отговор #413 -: Юни 19, 2012, 14:40:37 pm »
затова правиш си един хубав Тotal Бета ЧГХ на 12 ден и каквото, такова ;)
Айнщайн
« Отговор #414 -: Юни 19, 2012, 18:28:34 pm »
Катя и аз съм на това мнение - направи си кръвен тест, не е толкова скъп, а и ти няма да се разочароваш толкова, ако е отрицателен, защото и без това така си го мислиш, нооо ... Така чуденето ти спира, а рисковете /ако дай Боже има бебе/ - намаляват, защото ще ти надупчат дупето с но-шпа  :wink:
*
« Отговор #415 -: Юни 20, 2012, 10:46:58 am »
момичета, кога кръвния тест би бил най-правдоподобен? В смисъл, не кога най-рано би отчел евентуално ( то си е и индивидуално  - на някой може да отчете , на друг - не). Днес ми е 12-ти ден след инсето, най-идиотското е, че всъщност аз изобщо не бързам да си правя тест?! Мислех да направя теста на 14-ти ден, ок ли е според вас?
 Вчера вечерта ме заболя кръста, както си ме боли като ще ми идва, ама после спря да ме боли, а сутринта нещо съвсем бледо ми зацапа.
Поздрави на всички ви и хубав ден!!!
« Отговор #416 -: Юни 20, 2012, 11:07:55 am »
Арика, днес си е супер, на 12 ден, но нали не броиш деня на инсето :-)
Айнщайн
*
« Отговор #417 -: Юни 20, 2012, 11:16:43 am »
не, не го броя деня на инсето - на 08.06. беше самата процедура... :)
а понеже не съм правила такъв тест (кръвния имам предвид), той сутрин рано на гладно ли се прави, или няма значение?
« Отговор #418 -: Юни 20, 2012, 11:19:31 am »
няма значение - когато можеш, но гледай да е до 17ч, че повечето лаборатории дотогава взимат кръв. излиза за 2-3 часа.
Успех :-)
Айнщайн
*
« Отговор #419 -: Юни 20, 2012, 11:36:26 am »
благодаря, sukrovishte! Ще пиша като имам резултат! :bighug: