0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации - април, май, юни 2012 година
« Отговор #300 -: Май 17, 2012, 15:17:38 pm »
Катя, наскоро четох в една от темите за инвитро при едно момиче са започнали стимулация при наличие на задържан фоликул. След като може при инвитро, значи няма проблем и при инсеминация. Иначе можеш да пробваш да ги спукаш с коремни преси, ама си трябва бая преси да направиш  8)
Желая ти успех...при мен второто инсе беше късметлийско  :wink: Желая ти го и на теб  :P

*
« Отговор #301 -: Май 17, 2012, 16:21:30 pm »
Sukrovishte, desita_r благодаря за скорострелните отговори  :bighug:
Е сега вече съм по-спокойна, от утре започвам да го пия и на 23.05. ще видим какво ще каже доки. Овулацията ми трябва да е на 25-27. Дано този месец и аз да се похваля с :bfp:
« Отговор #302 -: Май 17, 2012, 20:29:14 pm »
Катя,препоръчаха ми и скачане-аз правех по 100 коремни:(
не бях правила от ученическите си години  ;)
Десита,а при теб и двете ли инсета бяха на спукани фоликули?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #303 -: Май 17, 2012, 20:40:23 pm »
Десита,а при теб и двете ли инсета бяха на спукани фоликули?
Първото беше на неспукан фоликул (аз си правех все по един Ф) и като започнах едни коремни преси  osi_16, после не можех да мръдна  osi_14. Ако съдя по силните болки, а и според Док, се беше пукнал още същата вечер. А втората инсеминация беше на спукан фоликул. Но според мен успеха ми дойде не от това, че ми направиха инсето при спукан фоликул, а от правилното му местоположение - при мен левия яйчник не е много читав  :?

« Отговор #304 -: Май 17, 2012, 21:19:53 pm »
и аз още се възстановявам от спортуването ;)
и аз си бях нарочила левия я,че не ок,но последните 3 месеца само той е с О,като джата месеца е с лека стимулация:-)
решила съм другия месец да со почина,че нещо се поизнервих напоследък
Айнщайн
« Отговор #305 -: Май 18, 2012, 10:18:07 am »
:) Всички сме го правили това със спорта, аз пък все правех по 2 в левия яйчник и все само единия се пукаше, а другия трябваше да го мъча. Но последния път го спуках с купуване на вода от 9 л, качването и по стълбите до вкъщи и вдигането и вместо тежести:) Оказа се добър подход! :lol:
« Отговор #306 -: Май 18, 2012, 10:48:46 am »
Това ми се струва по-малко мъчително от коремните преси и подскоците ;)
Айнщайн
*
« Отговор #307 -: Май 18, 2012, 13:38:25 pm »
За пукането помага и един здрав "кекс",поне е по приятно  :balk_68:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #308 -: Май 18, 2012, 13:40:19 pm »
 :D :good_post:
« Отговор #309 -: Май 18, 2012, 14:13:15 pm »
osi_5
Всяко зло за добро, а?  osi_9
Айнщайн
*
« Отговор #310 -: Май 18, 2012, 15:32:32 pm »
здравейте, планираме инсе за юни, с луф синдром съм и исках да попитам, правих тестове за овулация и нямаше такава и този месец, та това има ли значение за инсеминация на следващия цикъл? сигурно е елементарно питането ми, но се ошашках с толкова много информация и явно не мога да я обработя бързо и качествено, благодаря ви предварително, и успех на всички :goodluck:
« Отговор #311 -: Май 18, 2012, 15:47:50 pm »
Арика, предполагам, че преди инсето ще има някаква хормонална терапия.
Доколкото знам, при Луф синдром не се препоръчва инсе.
Айнщайн
*
« Отговор #312 -: Май 18, 2012, 16:02:32 pm »
ами и аз така зная, аз тепърва започвам де... все пак съм длъжна да пробвам. Инсеминацията предполага да си имам овулация, но ако нямам може да я предизвикат нали? друга причина има ли да не се препоръчват инсеминации при луф синдром?
« Отговор #313 -: Май 18, 2012, 16:36:04 pm »
проблемът при луф синдрома е, че фоликулът се задържа и не се пука, вследствие на което не настъпва овулация.така че нещата са взаимосвързани.
затова според мен първо трябва да ти направят хормонална терапия, така че фоликулът да се пук и да има овулация и тогава инсе
Айнщайн
« Отговор #314 -: Май 18, 2012, 16:46:27 pm »
Аз съм със СПКЯ и нямах спонтанна овулация, но като започнах стимулация с клостилбегит, се появи. Въпреки това беше доста късна,а и не ме следяха правилно,така че не знам дали и при мен не е имало ЛУФ,защото при второто ми и засега последно инсе единият ми фоликул беше точно такъв. Така че лекарят трябва да каже кое е най-добре при теб, и да види как и колко фоликула се развиват. Ако е на мнение,че няма смисъл от инсе,защото не се повлияваш от хормоните, изпускаш тази стъпка.Но според мен тр.да искаш да те следи внимателно във всяка фаза от цикъла и да обоснове решението си.
« Отговор #315 -: Май 19, 2012, 13:13:53 pm »
Здравейте, момичета! Има ли някоя сред вас, на която да й предстои инсеминация в Майчин дом - Варна? Ще се радвам да споделите мнение, относно лекарите там. Благодаря и успех на всички!
*
« Отговор #316 -: Май 19, 2012, 14:25:36 pm »
Имаме две момичета успели там  :) Рали нали там беше твоята процедура?

*
« Отговор #317 -: Май 19, 2012, 15:19:39 pm »
Alisia, моите процедури бяха там! Второто ми инсе беше успешно, но в последствие май се оказа, че сме нямали проблем! Ти при кой лекар си?
« Отговор #318 -: Май 19, 2012, 15:59:29 pm »
Момичета, при тази успеваемост ще ме накарате и аз да ходя до Варна ;)
и без това ми е един от любимите градове :-)
Айнщайн
« Отговор #319 -: Май 19, 2012, 20:21:33 pm »
Момичета как сте? Аз май съм малко по-добре вече. Не че ме е напуснала безизходицата,но все пак няма начин да се откажа докато не сбъдна най-съкровеното си желание-да стана майка. Не съм сигурна как ще продължа напред, но със сигурност знам, че ще сменя клиниката. Много ме е яд, загубих още една година с безхаберни доктори, а уж са ми близки. Лошото е, че там правих 3 инсета, а те не искат да ми изгатвят док за Фонда докато не направя четири/да ми изгубят още време, пари и надежди/. Не че съм се спряла на клиника, а и в най-добрите е трудно да дойде твоя ред. Очарована съм от положителните резултати в Надежда, респектирана от имиджа на Щерев. Посъветваха ме да ида при Димитров, тъй като той е учил Стаменов.Четох и за Вита, но не ми се рискува с новаци. Та така-стига съм Ви занимавала с мойте си страхове и разсъждения, но знам че може да ми помогнете със съвет и подкрепа.
Междувременно си направих изследване на хормони на 3ти ден от МЦ, как мислите дали са ОК. Нещо миналия месец се стреснах , че ми е високо съотношението на LH към FSH по време на овулаторната фаза,a и никой разбира се не ми го разясни дали е така.
LH-5,74 U/I      реф стойности за фол.фаза 2.40-12.60
FSH-6,63 U/I     реф стойности за фол.фаза 3.50-12.50
E2-105,3 pg/ml   реф стойности за фол.фаза 12.50-166
Още веднъж извинявайте за дългия пост, прегръщам ви. grouphug2