Все не остава ред да разкажа за нашата почивка. Добре, че е Лиско да ме ръчка
Ама то голямо обикаляне беше де
На отиване решихме да минем през Етъра. Тръгнахме, но видях табела "Дряновски манастир" и свихме в отбивката
Разгледахме го, айде и в пещерата "Бачо Киро". Мислех, че децата ще се страхуват, но като ги питах дали ще ги е страх, защото е тъмно, най-безцеремонно ми отговориха, че има лампи и е светло
Останаха изключително вчепатлени и все още разказват, че там са живяли стари хора и стари мечки
Това донякъде определи и пътя ни на връщане. След манастира минахме и през Етъра. И там разгледахме.
После път през Габровския проход, за да не се връщаме до Стара Загора и към магистралата, минахме през Павел баня и се качихме на магистралата про Пловдив. Пътя беше като забравен от втората световна война, Нямаше много дупки, но беше много обрасъл и имаше място за по една кола на места. На Ихтиман слязохме от магистралата, оттам през Самоков, Дупница, Благоевград и посреднощите бяхме в Банско. Понеже хижата е извън града и аз си помня пресечка надясно, да ама по едно време се усещаме, че не сме хванали пресечката, а сме на скипистата с колата
Та и по пистата се пуснахме посред лято
Пристигнахме най-накрая и още на другия ден тръгнахме по чукарите - езера, върхове - пообиколихме ги. Няма да пиша подробности, но обиколихме дори Седемте рилски езера (без 3, защото моя мъж не видял правилно часа и вместо 16.35 каза че е 6.35 и ние бегом надолу, че да не замръкнем в планината). Не сме ползвали лифта, качихме се пеша, лапетата наравно с нас. Дойде момента да станем и едър седловен добитък, но то е неизбежно с малки деца
Кръстиха ни малкото конче и голямото конче
На връщане минахме през Гоце Делчев, оттам Ягодинската пещера и Дяволското гърло разгледахме. После през Девин на магистралата и през прохода на Републиката. Навъртяхме едни 2хиляди километра, но беше страхотно изживяване и най-хубавото че децата бяха супер доволни и постоянно повтаряха колко им харесва на планина. Искат пак да ходим
Майка им и тя иска, защото не успяхме да разгледаме всичко, останаха още върхове за покоряване