моят опит е коренно различен. с ади сме на захранване, водено от бебето, което значи, че от самото начало тя яде каквото и ние ядем, макар, че поради седенето в този сайт първите пъти правех задушени зеленчуци, но то и ние това ядохме. доматът е любима храна, особено чери доматите, които тук са много по-достъпни от в бг и са й по-мярка за ръката, мента, не знам да съм й давала, понякога слагам в плодовата салата, иначе всякакви зелени подправки. също така чушки, сурови са много удобни да си ги държат в ръката и да гризат и всички бебета около нас много ги харесват, досега никое не е имало проблем с никой от зеленчуците или плодовете или с каквото и да е, всъщност. та мисълта ми е, че е възможно да го правим по-сложно отколкото е. в темата за кърменето някой беше дал линк към документът на сзо по захранване и хранене на бебета и там изрично се казва, че изследванията НЕ поддържат тезата, че забавянето на някой храни намалява риска от алергии и, че децата трябва да се хранят с онова, което е обичайно за семейството и региона. ако искате погледнете там, има и насоки за количества храна, за кърмени бебета е, но на едно място се казва, че за не-кърмените е същото, просто количеството мляко идва от ам-то.