0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Jezabel

Моля за съвет
« -: Юни 16, 2006, 15:57:17 pm »
Здравейте, много бих искала да ме посъветвате какво да правя.От септември миналата година аз и мъжът ми правим планове за бебе,и понеже цикълът ми е нередовен отидох на гинеколог.Тогава ми намериха киста -4,5 см,лекуваха ме с femoden 3 месеца и тя се махна.Когато след месец отново отидох на лекар се оказа че имам 5 малки кистички.Според лекарката ми нямало нищо изписа ми duphaston от 14 до 24 ден на цикъла и каза "айде сега върви да забременяваш".Реших да ида при друг лекар който каза 4е нямам кисти,пусна изследване на пролактина и FSH,резултатите  на прол.бяха 366,6 mklU/ml ,a на FSH-6,27 mlU/ml.Според лекаря  били добри,но се наложи да ме оперират уж от апандисит,обаче хирурга каза че съм имала спукана киста и че всъщност  десният ми  яйчник бил поликистозен и се е наложило да направят клиновидна резекция и електрофенестрация.След изписването ми отидох при гинеколога и му дадох да прочете епикризата.Той каза че хирурга наразбирал и че всъщност всичко ми било наред.Сега пак ми закъснява,през два три дни усещам напрежение в гърдите и болка ниско долу ,усещането е такова сякаш всеки момент ще ми дойде но не идва и незнам какво да правя.Има ли смисъл да ходя пак на лекар като според него ми няма нищо.Моля Ви дайте ми съвет какво да правя   :cry:
Моля за съвет
« Отговор #1 -: Юни 16, 2006, 16:01:26 pm »
Що не вземеш да отидеш на лекар, само че друг. Кажи от кой град си за да може да те посъветваме при кого да отидеш евентуално.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Моля за съвет
« Отговор #2 -: Юни 16, 2006, 16:02:44 pm »
колко ти закъснява?
направи един тест
успех!
*
Моля за съвет
« Отговор #3 -: Юни 16, 2006, 16:04:20 pm »
Jezabel, звучиш много объркана и изплашена, за което много съжалявам. Мисля, че нещата не са толкова трагични, колкото ти се струват. Просто си попаднала на поредния доктор, който вади диагнозите и лечението от торбата и ги раздава.
1. Като начало си направи един домашен тест за бременност от аптеката. Много е възможно да си бременна.
Ако тестът е отрицателен и не ти дойде, повтори го след ден-две с първа сутрешна урина.
2. Прочети мнения на момичетата в сайта и си избери нов лекар, защото този не е добър вариант. Важно е да се чувстваш спокойна в избора си.
3. Стискам палци да не ти се налага да правиш изследвания различни от тези за бременни :D
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Моля за съвет
« Отговор #4 -: Юни 16, 2006, 16:04:22 pm »
Джезабел,

тези симптоми, които описваш са харктерни както за периода преди настъпване на М., така и за ранната бременност. Съветвам те, да си направиш тест за бременност като за начало. Ако е отрицателен, задължително върви на лекар, най-добре да се насочиш към клиника по стерилитет; в противен случай рискуваш да губиш излишно време, нерви и пари по др.гинеколози, които в повечето случаи не разбират много от репродуктивните неудачи.
Пожелавам ти + тест. Пиши как се развиват нещата при теб.

П.С. Координати на клиники по стерилитет има на началната страница на Зачатие
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Моля за съвет
« Отговор #5 -: Юни 16, 2006, 16:13:09 pm »
Е, това беше бисерът на деня: как този лекар е заявил, че хирургът не е оперирал това, което е казал, че е оперилрал!
Мила, сменяй лекаря. Надявам се да ти се наложи да търсиш лекар, който е добър при женска консултация!
Моля за съвет
« Отговор #6 -: Юни 16, 2006, 17:10:10 pm »
Мила Jezabel, звучиш ми също като мен самата. Явно и двете не сме случили на светсен лекар досега. Но винаги има смисъл да отидеш при специалист! Разбира се, не при този, при когото си ходила досега! Аз така ще направя.
Стискам ти палци  :crossfingers:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Моля за съвет
« Отговор #7 -: Юни 16, 2006, 20:38:38 pm »
Мила Jezabel първо задължително направи тест за бременност !
Второ как то ти казаха момичета  консултирай се с добър специалит!
Ако напишеш от кой град си момичета ще те посъветват към кого да се обърнеш за консултация!!!
Между друго колко  дена ти закъснява???
Не се притеснявай толкова ...нещата ще се оправят!Може пак и да е станало нещо хубаво!Успех мила и пиши как са нещата! :lol:
Моля за съвет
« Отговор #8 -: Юни 17, 2006, 12:11:27 pm »
Здравейте,момичета много ви благодаря за съветите за съжаление обаче тази сутрин ми дойде :cry: .Но снощи си поговорихме със мъжът ми и решихме ако до 2-3 месеца не успеем да си направим бебче да отидем при специалист по стерилитет за да проверим как стоят нещата и има ли някакъв проблем.От това което прочетох във този форум реших да отидем при д-р Младен Ангелов във В.Търново.Моля се обаче да не се налага да го правим
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Моля за съвет
« Отговор #9 -: Юни 17, 2006, 12:18:45 pm »
Да разбирам ли,че си от Търново?Като гинеколог Ангелов е добър,също е много внимателен.В Търново обче няма специалисти по стерилитет,нито такава клиника.А за консултация е хубаво да отидеш при него,най-малко да проследите овулация и дори за общ преглед.
Цитат
Моля се обаче да не се налага да го правим

Защо да не се налага?Дори да нямаш проблеми,един гинекологичен преглед може да ти е само в полза.
*

Anonymous

Моля за съвет
« Отговор #10 -: Юни 17, 2006, 12:35:41 pm »
Цитат
Моля се обаче да не се налага да го правим

Защо да не се налага?Дори да нямаш проблеми,един гинекологичен преглед може да ти е само в полза.[/quote]

Имала е предвид сигурно,че се надява до тогава да е вече бременна.дано да е така и не и се налага да търси специалист.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Моля за съвет
« Отговор #11 -: Юни 17, 2006, 12:53:48 pm »
Разбира се,дано да забременее още този месец :D ,но така или иначе гинекологичния преглед може само да и е в полза,както казах.Имах в предвид,че не е необходимо да чака 2-3 месеца и тогава да отиде на преглед,а може да го направи сега,за да се проследи овулация и да правят бебче в най-подходящия момент.И другия месец да се похвали с положителен резултат.Стискам палци!!! :D
Моля за съвет
« Отговор #12 -: Юни 17, 2006, 13:49:21 pm »
Много благодаря за информацията че д-р Ангелов не е специалист по стерилитет,не съм от В.Търново но града в който живея е сравнително близо до там.И шом той не е такъв специалист към кого евентуално може да ме насочите някъде в този регион :roll: Наистина бихме искали да си направим всички изследвания за да знаем има ли някакъв проблем или просто не сме уцелвали подходящия момент за правене на бебе
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Моля за съвет
« Отговор #13 -: Юни 17, 2006, 14:29:33 pm »
Не е необходимо на този етап да си правите каквито и да било изследвания.Просто намери свестен гинеколог,който да ти проследи овулацията и да те прегледа.Нищо друго засега.Ако не стане още 2-3 месеца,можете да направите спермограма на мъжа.Успех!
П.П.Ти от къде си?