0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,моля за коментар на моята графика.Миналия месец пих клостолбегит и утрогестан,и О май е била на 16 ден.Този месец бях на лекар на 11 ден и лекарката ми каза ,че е настъпла О и два дни да работим по въпроса.Правя тестове за О и винаги за отрицателни ,а си спазвам инструкциите.Няма как лекар да е сгрешил ,нали? В сряда ми каза да отида пак за да ми вземат кръв за пролактин.Дори не знам какви въпроси да задам ...:( А според температурната графика рано ли е да се каже дали всичко е наред?Тоест нормално ли е Т все още да е под 37?
Надявам се да не ви питам врели некипели,но съм под голямо напрежение.Благодаря ви предварително.
*
Re: Графика на Дона ,моля ви за коментар
« Отговор #1 -: Май 06, 2012, 14:37:56 pm »
Здравей Дона, от графиката ти не може все още да се потвърди овулация.  БТ се покачва до 5 дни след натъпването и, така че все още има време. И няма никакъв проблем овулационните дни да са различни всеки месец. Моите например варират от 12 до 17-ти ден.
Ще ти бъде полезно да отчиташ цервикалната слуз, защото е основен фактор за определяне на фертилните дни.
Тестовете за овулация прави следобед между 4-8 часа като не пишкай поне 2 часа преди това и по възможност ги прави по едно и също време. Инструкциите в опаковките ги игнорирай.
И последно, не е необходимо БТ да е над 37 градуса, за да се потвърди овулация. Трябва да има температурна разлика от 0,4 градуса т.е. ако средната БТ през ФФ е била 36.4, в ЛФ може да е 36.8-36.9 и пак да е настъпила овулация.
Ще ти е полезно да изчетеш тези материали: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=175&Itemid=13

Успех и се опитай да се разведряваш, за да не си докарваш допълнителен стрес :hug2:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #2 -: Май 06, 2012, 14:52:16 pm »
Много ти благодаря Оливия :)Тестовете за О точно така ги правя.Колкото до ЦС не мога да я определя кога е ,имаме  всеки ден сърчица и не мога да я разпозная.Това което ме озадачи е докторката която каза: Днес си в овулация.Бъркали ли са доктори поотношение на О?
Благодаря ти ,че ме успокои все пак,трябва да се поотпусна малко.То колкото са полезни тези графики,доста могат да те стресират :)
*
« Отговор #3 -: Май 06, 2012, 15:48:10 pm »
За съжаление, историята познава много ситуации, в които докторите бъркат...
Това, което мога да коментирам е, че фоликула или го има или го няма т.е ако е там - предстои овулация, ако се е спукал - овулацията е настъпила, но дали е била днес, преди 12 часа или преди 48?! "Днес си в овулация" може да е достоверно само, ако и вчера те е гледала. И още нещо, по-важно е да има сърчица преди овулацията, защото сперматозоидите живеят до 5дни, а яйцеклетката - часове.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

anni1981

• 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
« Отговор #4 -: Май 09, 2012, 14:37:43 pm »
Здравей,честичко поглеждам към твоята графика, прилича ми на моята .На мен док също ми каза спукан е фоликула- в овулация си  надявам се да е бил прав , а и ние да сме отцелили момента . Късмет ти пожелавам  :P
Интересно ми е да споделиш , забелязваш ли нещо по- особенно ,знам че са минали само няколко дена ,, но питам просто  :wink:

« Отговор #5 -: Май 09, 2012, 15:26:46 pm »
Уауууу с толкова усърдие,няма начин да не успеете.Направо ти завиждам как си го притиснала милото :bed:
сигурна съм,че съвсем скоро ще получиш каквото искаш
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #6 -: Май 09, 2012, 19:35:05 pm »
Уауууу с толкова усърдие,няма начин да не успеете.Направо ти завиждам как си го притиснала милото :bed:
сигурна съм,че съвсем скоро ще получиш каквото искаш

:goodluck: :goodluck: :bighug:
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
« Отговор #7 -: Май 09, 2012, 22:33:30 pm »
Момичета ето това се казва "Работа"  :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:
Дона според мен Ову е била на 11-я ден.
В интерес на истината и прекаленото  :bed: също не е хубаво,защото се намалява качеството на  :sperm2:!
Това го имай в предвид!!!И както каза Olivia те  :sperm2: живеят няколко дни в нас!Дано имаш късмет и скоро да ни зарадваш със  :bfp:
« Отговор #8 -: Май 09, 2012, 23:04:39 pm »
Моята лекарка ми каза по време на овулацията да имаме  :heartbeat:през ден, а не всеки ден, защото трябва време на сперматозоидите да узреят и да бъдат годни за оплождане.
« Отговор #9 -: Май 10, 2012, 10:45:14 am »
Момичета,много ви благодаря,накарахтеме да се смея с глас рано сутрин :) Наистина е хубаво да имаш с кой да споделяш.Ние с милото по принцип сме си така със сърчицата,даже са по няколко на ден :D ,и аз от срам спирам да ги отбелязвам след като температурата ми стане 37  :oops: И аз знам,че така стават по хилави войничетата,нооо :oops: Взехме от аптеката специални витамини за засилване на войничетата струват 50 евро данно да имат ефект  :D Днес чакам резултатите от пролактина и другите хормони дано всичко да е наред.
Много много се радвам ,че ви има стискам палци на всички вас и ви пращам положително-сърчицовата си енергия :bed:
« Отговор #10 -: Май 10, 2012, 10:50:17 am »
Здравей,честичко поглеждам към твоята графика, прилича ми на моята .На мен док също ми каза спукан е фоликула- в овулация си  надявам се да е бил прав , а и ние да сме отцелили момента . Късмет ти пожелавам  :P
Интересно ми е да споделиш , забелязваш ли нещо по- особенно ,знам че са минали само няколко дена ,, но питам просто  :wink:

И аз силно се надявам да е бил прав,иначе ние чакаме един ден,то се оказва друг е много възможно да се пропусне.Иначе нищо по особенно не чувствам освен ,че зърната ми парят ,но на мен преди цикъл са ми много чувствителни гърдите.Ако забележа нещо тези дни ще пиша.Данно да е станало и да ми споделиш и ти дали има нещо различно :)
*
« Отговор #11 -: Май 10, 2012, 12:26:37 pm »
Късмет мила!На истина при толкова любов,няма как да не излезе някое бебче!! :crossfingers: :crossfingers:
*

vitanova_1981

• 418
  • аз съм твоя подарък,пази ме
*
« Отговор #13 -: Май 14, 2012, 10:18:57 am »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
« Отговор #14 -: Май 20, 2012, 10:08:50 am »
Добро утро на всички,как сте момичета? Какво ще кажете за графиката ми,ако броя дните от О май си е достатъчно за тест? М? Дали изобщо според Т има шанс?
*

anni1981

• 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
« Отговор #15 -: Май 20, 2012, 10:43:17 am »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:Пожелавам ти го от сърце :bfp:

« Отговор #16 -: Май 20, 2012, 10:43:39 am »
Здравей и от мен,наистина с толкова много  :heartbeat: :bed: съвсем скоро ще ви сполети щастието.Желая ти това да е най-дългата ти графика.КОлко дни ти е МЦ-по-принцип,защото ако бях аз до сега да си бях направила тест.
Успех

*
« Отговор #17 -: Май 20, 2012, 13:04:24 pm »
Добро утро на всички,как сте момичета? Какво ще кажете за графиката ми,ако броя дните от О май си е достатъчно за тест? М? Дали изобщо според Т има шанс?

Овулацията би могла да се определи на 14/15-я ден според температурната графика. Оттогава са изминали 12 дни. Кръвен тест ще отчете със сигурност, за уринен - може, може и след 1-2-3 дни..

Успех  :)
............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #18 -: Май 21, 2012, 09:20:30 am »
Здравей и от мен,наистина с толкова много  :heartbeat: :bed: съвсем скоро ще ви сполети щастието.Желая ти това да е най-дългата ти графика.КОлко дни ти е МЦ-по-принцип,защото ако бях аз до сега да си бях направила тест.
Успех

Благодаря ти мила,по принцип цикъла ми е 31 дни.И аз съм много нетърпелива,както всички,но днес Т падна на 37 и се отчаях.Май няма да е и този месец :(
« Отговор #19 -: Май 21, 2012, 09:23:18 am »

Овулацията би могла да се определи на 14/15-я ден според температурната графика. Оттогава са изминали 12 дни. Кръвен тест ще отчете със сигурност, за уринен - може, може и след 1-2-3 дни..

Успех  :)

Да според температурната графика е рано ,но от доказаната на Узи е на 11 ден от цикъла,за това си помислих,че може и да покаже.Ох, да са живи и здрави откривателите на микровълновите фурни ,за нетърпеливите като нас  :P