0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #940 -: Юли 17, 2012, 17:33:38 pm »
Чудесна новина Punche! Да е здрав, много послушен и щастлив малкич герой, а на мама пожелавам повече спокойни нощи  :ballons: :ballons: :ballons:
*
« Отговор #941 -: Юли 17, 2012, 17:58:35 pm »
Честито, Пухче! Да ти е жив и здрав юнака!
Стискам палци и на останалите мами, дето им предстои срещата с техните чудеса!
« Отговор #942 -: Юли 17, 2012, 19:55:12 pm »
Честито Пухче! Да е жив и здрав юнака, а също и нашия доктор Александров :) Хубаво е, че вече сте се опознали, кърмите се и се гледате.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #943 -: Юли 17, 2012, 23:59:40 pm »
Puhche,ЧЕСТИТО, да ти е жив и здрав малкият мъж,много да ви радва  :party:
« Отговор #944 -: Юли 18, 2012, 07:15:40 am »
Добро утро! Не беше ми се случвало да стана около зазоряване, но и това ми се случи  :lol:
Теди, леко раждане мила! Пожелавам ти безпроблемнно секцио и да си гушнеш момата!
Иванова, леко раждане и на теб  :grouphug:
Puhche Чеситта ти рожба! Да ви е жив и здрав момъка!
Да се отчета, почти всичко сме купили за бебка, аз се придобих с малко парцалки за оставащите месец и половина лято  :lol: Кожата на лицето ми изсъхва много-дори и се бели на места, а уж се мажа с хидратиращ крем. Дали е от потенето и честото миене. НЯямам търпение АГ-то ми се върне от болничен, за да видим бебка на ехографа и да разбера дали всичко е наред. Малко се притеснявам като незнам как е.
Спокоен ден мамчета!
« Отговор #945 -: Юли 18, 2012, 09:05:36 am »
Честит син Puhche :bori_002: Нека бъде здрав и силен! А на теб бързо възстановяване.
Мисловно днес съм с Теди  :crossfingers: в големия за нея и семейството й ден! Надявам се всичко да мине идеално!
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #946 -: Юли 18, 2012, 09:51:04 am »
Теди, Иванова и аз ви мисля!
Леко раждане момичета!
Всъщност Теди може вече да се е срещнала със своето слънчице...

Пухче честито! Да ви е живо и здраво бебчето и много радост да ви носи!
Кръвното ли ти падна по време на операцията, че ти стана лошо и повърна или ти обясниха друго?

Аз вчера бях на преглед - бебо е застанал на диагонал, главата под дясното подребрие е краката над левия яйчник. Плацентата е много ниско, няма никакъв шанс да се вдигне. Док каза да внимавам с резките навеждания, ставане и клякане.

В края на юли и ние ще определяме дата за секцио.
Как бързо мина времето...
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #947 -: Юли 18, 2012, 10:36:20 am »
И аз да се отчета-току що се връщам от преглед и беше мой ред да ме изненадат. 8O Младежа тежи 1,073кг. и изпреварва с около 2 седмици. Струва ми се доста да е наддал с 500гр за около 20 дни, предполагам, че става въпрос за допустима грешка, която по назад коментирахме. BPD е 7,0см, т.е. върви си едър по принцип, може и генетично да е обусловено, тъй като мъжа ми е доста едър и сестра му също роди голямо бебе - 56см, 4,5кг. Та не знам...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #948 -: Юли 18, 2012, 23:31:24 pm »
Бубулина, има още доста време, за да се каже от сега, че ще се роди голямо бебе. Не се шашкай излишно! Пък и голямо да се окаже, по-лесно се гледало. За момченцата вече е нормално тегло до 4 кг без да се смятат за едри.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #949 -: Юли 19, 2012, 06:27:45 am »
Бубулина, има още доста време, за да се каже от сега, че ще се роди голямо бебе. Не се шашкай излишно! Пък и голямо да се окаже, по-лесно се гледало. За момченцата вече е нормално тегло до 4 кг без да се смятат за едри.
Благодаря ти, Блу, права си сигурно... :) Зная, че е рано, просто доста се учудих...Док спомена, че би било проблем, /ако запази темпото/ само за нормално раждане /което аз предпочитам и ще настоявам/, но на мен този момент ми се струва на светлинни години, за да го мисля от сега...Малко завиждам на мамите, които непрекъснато коментират, как бързо им минало времето  :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #950 -: Юли 19, 2012, 08:42:47 am »
Теди,вероятно вече се гушкате с бебчето ,пиши когато имаш време .
Леко раждане и на Иванова.
Буболина,понякога има отклонения в размерите и килограмите така че не го мисли,важното е че расте човечето малко.Наслаждавай се на бременноста че бързо отлитат тези прекрасни месеци.Отдай се на почивка,че после ще искаш ама няма ,ще имаш приятни занимания денонощно :D.
На всички коремчета стискам палци за оставащи леки месеци.
« Отговор #951 -: Юли 19, 2012, 09:33:18 am »
Намерих филмчета: Грижи за новороденото, мисля ще биха били полезни, затова ги споделям с вас :)

http://vbox7.com/play:28eecdd0
http://vbox7.com/play:7fb387c1&al=2&vid=3293620
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #952 -: Юли 19, 2012, 10:14:14 am »
Честито на Пухче! Пожелавам Ви прекрасни моменти заедно!
Аз да се похваля, че си взех един панталон за бременни с ластик на кръста и два потника, че с порасналите гърди ми става все по-трудно. Сестра ми ми даде и два дънкови сукмана, с който вече се вижда, че съм бременна :) Най-сетне и бабите в градския транспорт ще се държат нормално с мен. Иначе - скрих се на хладно в планината за една седмица и се чувствам много добре. Ежедневно карам количките с малкия племенник и мислено се радвам, че на мен ми се падна да играя с кукли. Да Ви споделя - моята госпожица много обича, когато мама седне някъде на кафе - два дни подред започва да се обажда с ритници като реша да седна навън. Ще я видим после как ще е. Хубав ден!
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
« Отговор #953 -: Юли 19, 2012, 10:43:29 am »
Мили момичета,вчера в 7.45 сутринта се роди нашата малка дъщеричка Жаклин и като ви казвам малка е съвсем буквално-2500гр е 47 см.Ама да ви разкажа от начало,нощта на 17 имах страхотни болки в кръста,ама си мислех че е от чистенето около 4 часа станах до тоалетна и ми изтече една леко розова слуз,т.нар тапа.Доста се уплаших ,че беба ще тръгне предварително.В 5.30 вече ме приеха в клиниката,на ехографа се видя,че тя е заела позиция за раждане,в 7.30 ме вкараха в операционната,първото което ми каза мъжа ми ,като се събудих(а това стана незабавно)беше,че дъщеря ни идва с голям късмет-пъпната връв се била усукала около шийката и 2 пъти,не искам да мисля какво би станало,ако бяхме закъсняли,ако беше тръгнала да се ражда..само благодаря на Бог,че в крайна сметка сега гледам най-съвършеното мъничко човече,тя има уникална жажда за живот,засука на минутата в ,която я сложихме на гърдата и от вчера се кърмим много успешно,дано продължим така!
Каквото и да кажа за клиника Селена,ще бъде малко получих такова внимание подкрепа и отношение,че направо забравих ,че съм в българска болница.Тук работят хора,които наистина обичат работата си,препоръчвам не с две,а с двайсет ръце!
На момичетата,които ще раждат скоро искам да кажа с ръка на сърце,че се чувствам повече от добре,болки така и не усетих,на 4-я час бях раздвижена,а сега вече се изкъпах и се разхождам сякаш не са ме оперирали преди 24 часа.Бебка спи до мен в кошчето и аз съм най -щастливата майка.Не се тревожете,бъдете спокойни,мига в който си гушнете рожбичките всичко останало минава на заден план.
Благодаря ви за положителните милси,които ми пращахте!Прегръщам ви всички
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #954 -: Юли 19, 2012, 10:59:50 am »
Теди, честито!
Да ви е жива и здрава малката принцеса!
Избрали сте прекрасно име.
Благодаря за разказа и отзивите от клиниката /аз още съм в чуденка там ли да раждам/.

Чудесно е че се се възстановяваш бързо и се чувстваш добре. На кой ден ще те изпишат, казаха ли вече? А конците? В деня на изписването ли ги махат или трябва да се ходи пак? Питам, защото живея на 200 км от Пловдив и това е основното ми колебание дали да родя там. А иначе бебето е дело на докторите на Селена :)
*
« Отговор #955 -: Юли 19, 2012, 11:02:11 am »
Теди да Ви е жива и здрава малката принцеса.
Радвам се , че сте минали без усложнения.
Утре сутрин и ние ще сме на операционната.
Като се осеферим ще се търсим из стаите. :D
*
« Отговор #956 -: Юли 19, 2012, 11:04:28 am »
TEDI 81 честито!
Да ви е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва!

*
« Отговор #957 -: Юли 19, 2012, 11:10:11 am »
Честито,Теди!
Да расте здрава и щастлива и много да ви радва! :P

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #958 -: Юли 19, 2012, 11:26:58 am »
Иве,аз не съм с конци,а с аграфи това са едни скоби като тел бод,махат се лесно със специален уред и не боли,ако в твоя град има хирург с такъв уред няма нужда да идваш до Пловдив.Не знам кога ще ме изпишат,по принцип е на 4-ти ден,но ние сме много малки и може и повече да ни подържат.Няма да съжаляваш,ако родиш тук,това е моето мнение.
Иванова,стискам палци за утре сигурна съм ,че всичко ще е наред!Ще се видим:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #959 -: Юли 19, 2012, 11:30:44 am »
Теди, честито Ви малка дъщеричка...тя ще порасте голяма :) Да Ви е жива, здрава, щастлива да расте и усмихната :) Вчера всички стискахме палци от сутринта и бяхме притихнали цял ден в очакване...сигурно сме ви пратили и нашата положителна енергия. Много целувки и прегръдки!