По първото ти питане- на мен кръвни изследвания ми взеха в 12г.с., но аз не съм на Клексан, а на Аспирин Протект....Може би за теб е по-различно.
По второто- малко по-нагоре вече казах, че лекарство, на което да НЕ пише, че е противопоказно при бременност, лично аз, не съм срещала. Може би единствено Но шпа-то е изключение и някои, на чисто билкова основа. Това е така, защото лекарствата трябва да се тестват за да се установят страничните им ефекти, а тестове върху бременни жени, да ти обяснявам ли до къде ще доведат?
Именно за това се смятат ползите за майката срещу минимум вреди за плода и се определя необходимостта от дадено лекарство...В твоя случай- Естрофем-а /който аз вземах до 12гс/ е за лигавицата на матката, която тепърва започва да се оформя. Трябва да имаме повече доверие на тези, които ни лекуват все пак....
Трето- да ти препоръчам такъв лекар не мога, аз ходя в частна клиника. Предполагам, че в абсолютно всеки държавен АГ център /болници, клиники/ -МД например, можеш да намериш такъв...