0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #180 -: Май 23, 2012, 22:26:37 pm »
Е,аз се уредих значи да не му мисля:))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #181 -: Май 24, 2012, 11:09:54 am »
Е и за мен един зет трябва :D.
Теди,аз родих планирано секцио,с спинална упойка.Убождането от иглата в гръбнака не усетих ,а по скоро все едно ток ми премина от кръста по крака,и след 10 мин от кръста надолу не усещах нищо .Всичко мина за 15 минути ,чувах лекарите какво си говорят ,анестезиолога постоянно говореше с мен ,чух плача на бебка ,показаха ми я,а мен ме зашиха за няма и 10мин.За около 4часа ме държа упойката ,постепенно изтръпването в краката отмина,имах катетър (който ми сложиха още докато бях под упойка)На 5-ия час ставах ,боли си ,но за 4-5 дни постихва болката,
« Отговор #182 -: Май 24, 2012, 11:16:10 am »
Роузи,ти къде роди?А коластрата и млякото,кога ти тръгнаха,бебка засука ли веднага или в началото бяхте на шише?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #183 -: Май 24, 2012, 11:56:29 am »
Аз родих в Стара Загора в частна болница ,и съжалявам че не родих в пловдив ама нищо нали всичко мина.Ами в болницат не успя да засуче бебка,явно й хареса от шишето ,аз бях с втърдени до болка гърди,цедих се с помпа,но ме караха да хвърлям коластрата :xщото нямали условия за изваряване на шишета  :(,смотаняци....Коластрата тръгна на 3 ден след раждането.В къщи започна да суква по малко ,ама се отказва бързо и аз й давам цеденото от шише.Цедя се за всяко папкане.
« Отговор #184 -: Май 24, 2012, 12:12:03 pm »
Ей, че хубаво Змимка-три девойки:)) Има да се купуват рокли и фибки на поразия:) :D

Днес бях на преглед при Персенска-6 седмица и 1 ден показва ехографа, по мои сметки е и 3 дни, така или иначе се видя сърчицето, според Персенска много слабо се чувало, но рано сме се гледали.
Моята миома е много голяма, Персенска изглеждаше много притеснена или недоволна, не мога да разбера. Каза-ама защо не сме я махнали?
Спомням си, когато още мислех, че ще забременея нормално, лекарят при когото ходих на преглед, каза, че е на коремната стена и не пречи на бременността. Стаменов, на първия преглед, каза нещо от типа-като цяло да, но не се знае. И сега след дъжд каучлка.
Много се притеснявам, Явно ще си е така ден за ден, преглед за преглед. Дано всичко е добре.

Здравей Имел, първо честито сърчице,
второ за миомата,
и аз съм с такава в стената и не рискувах да я махна преди бременносттa.
В началото порастна, след това спря.
Ще те следят по-често и колкото по-голямо става бебето, толкова по-малко внимание "обръщат" на миомата.
Т.е. лека полека, ако не пречи на бебето, а тя не би трябвало, нали е в стената, само рутинно я марят.
За теб най-важно сега е да си спокойна. Успех!
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #185 -: Май 24, 2012, 13:12:16 pm »
Аз току що усетих движенията на бебето много осезаемо, не както до сегашното пърхане...Почти се разплаках! Дано този път всичко да е наред и с мен, и с него и да се роди здрав....всичко да е наред!! Нищо друго не искам!

Тия земетресения ми идват в повече, нощес пак се стресирах! Аз никога не съм била пъзла и страхливка, но сега направо се ужасявам и треса от страх!  :? Най-вероятно се дължи на бременността...Нямам друго обяснение!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #186 -: Май 24, 2012, 15:20:41 pm »
Аз току що усетих движенията на бебето много осезаемо, не както до сегашното пърхане...Почти се разплаках! Дано този път всичко да е наред и с мен, и с него и да се роди здрав....всичко да е наред!! Нищо друго не искам!

Тия земетресения ми идват в повече, нощес пак се стресирах! Аз никога не съм била пъзла и страхливка, но сега направо се ужасявам и треса от страх!  :? Най-вероятно се дължи на бременността...Нямам друго обяснение!
Да, страхотно е първото усещане. Стискам палци всичко да е наред при вас. А после  те очаква още един страхотен момент, когато таткото го усети за пръв път. Няма такова ентусиазирано и щастливо лице  :lol:
Относно земетресенията, май наистина бременността оказва влияние, защото никога в живота си не съм отразявала подобни събития, а онази нощ направо изпаднах в някаква нервна криза, беше ме страх да вляза сама в банята да се изкъпя  8O , ненормална история.
« Отговор #187 -: Май 24, 2012, 22:16:47 pm »
много благодаря, silvianik
« Отговор #188 -: Май 25, 2012, 08:43:13 am »
Ами в болницат не успя да засуче бебка,явно й хареса от шишето ,аз бях с втърдени до болка гърди,цедих се с помпа,но ме караха да хвърлям коластрата :xщото нямали условия за изваряване на шишета  :(,смотаняци...
В много малко болници има условия за изваряване на шишета и помпи.
Има таблетки за студена стерилизация, които биха свършили работа в такива случаи.
Не съм ползвала лично и нямам впечатления, но ме бяха предупредили да си взема за болницата, че било възможно да имам този проблем.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #189 -: Май 25, 2012, 13:39:18 pm »
Mimata_79, а кога се спира утрогестана, че и аз се чуех?
Боги, д-р Стаменов ще ти каже кога.Аз го спрях в 12 г.с.- в края на 3 акушерски месец по преценка на д-р Персенска.
« Отговор #190 -: Май 26, 2012, 18:31:47 pm »
Здравейте момичета,може ли някоя от вас да ми препоръча специалист гинеколог във Варна.Прибирам се в отпуск в БГ и трябва да си направя от 12 до 14 г.с. изследването за синдрома на Даун.Благодаря предварително.
« Отговор #191 -: Май 26, 2012, 19:18:18 pm »
Доктор Александров от АГ Варна,препоръчвам го с две ръце!
« Отговор #192 -: Май 26, 2012, 19:22:53 pm »
Здравейте момичета,може ли някоя от вас да ми препоръча специалист гинеколог във Варна.Прибирам се в отпуск в БГ и трябва да си направя от 12 до 14 г.с. изследването за синдрома на Даун.Благодаря предварително.
Милена, може да отидеш при д-р Балев, той прави основно фетални морфологии, не съм попадала на лоши мнения за него.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #193 -: Май 27, 2012, 01:13:24 am »
А след като вече цял месец бия Клексан, не е ли време за някакви кръвни изследвания?
Другото ми путане е за Естрофема, на него пише, че не е подходящ за бременни, а аз продължавам да го пия в 7-ма седмица.
Третото питане към момичетата от София, може ли да ми препоръчате лекар, който работи по здравна каса в широк център-Румънско посолство, бул. Мадрид, Раковска, НДК?
Благодаря
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #194 -: Май 27, 2012, 08:25:07 am »
По първото ти питане- на мен кръвни изследвания ми взеха в 12г.с., но аз не съм на Клексан, а на Аспирин Протект....Може би за теб е по-различно.

По второто- малко по-нагоре вече казах, че лекарство, на което да НЕ пише, че е противопоказно при бременност, лично аз, не съм срещала. Може би единствено Но шпа-то е изключение и някои, на чисто билкова основа. Това е така, защото лекарствата трябва да се тестват за да се установят страничните им ефекти, а тестове върху бременни жени, да ти обяснявам ли до къде ще доведат?  :) Именно за това се смятат ползите за майката срещу минимум вреди за плода и се определя необходимостта от дадено лекарство...В твоя случай- Естрофем-а /който аз вземах до 12гс/ е за лигавицата на матката, която тепърва започва да се оформя. Трябва да имаме повече доверие на тези, които ни лекуват все пак.... :)
Трето- да ти препоръчам такъв лекар не мога, аз ходя в частна клиника. Предполагам, че в абсолютно всеки държавен АГ център /болници, клиники/ -МД например, можеш да намериш такъв... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #195 -: Май 27, 2012, 08:45:50 am »
Искам да питам момичетата с домашен доплер ,колко често го използвате?Аз имам от една мила съфорумка и гледах да слушам бебе по веднъж на ден само ,но вече 4 седмици минаха от последният преглед и направо яко ме тресе нервата и слушам поне по 3 пъти на ден и ме е страх нещо да не вреди това.То пък  ,за да засили страховете ми ,се чува едно глухо и го търся по сумати време ,а преди много силно и хубаво го чувах.Направо ще лудна до 6.06 - чак тогава съм на преглед.
Иначе се чувствам добре ,сутрин гаденето тотално изчезна,само кръста ме боли на работа- което разбира се хем ме радва,хем още повече ме панира.
<br />
« Отговор #196 -: Май 27, 2012, 09:33:32 am »
z22 не знам дали вреди доплера на бебето, но аз моя го ползвах от 11-12г.с. и до 37г.с. всеки ден по няколко пъти, в началото даже много много често... :lol: :lol:, после като осещах бебета по рядко го включвах.
иначе и при мен по някога се чуваше много добре, а някой път не толкова........но предполагам зависи къде се забило бебето  :wink:
сега ела ги виж какви бясове станали..... :lol: :lol:, ама не вярвам да е от доплера  :lol: :lol:

иначе много познато състояние за бременна....бях съща паника и разбирам как се чустваш, но ще видиш, че всичко ще бъде наред  :wink:

лека бременност на всички  :D
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #197 -: Май 27, 2012, 09:59:01 am »
Имел, бих ти препоръчала за ЖК в болница Сердика д-р Константин Ташков, ако те устройва като район (болницата е намира срещу министерство на земеделието). Аз ходя при него, макар че никак не ми у е удобно и близо, но това за мен в никой случай не е определящо. Трябва да те предупредя обаче, че се чака за консултациите.
« Отговор #198 -: Май 27, 2012, 11:15:37 am »
А след като вече цял месец бия Клексан, не е ли време за някакви кръвни изследвания?
Другото ми путане е за Естрофема, на него пише, че не е подходящ за бременни, а аз продължавам да го пия в 7-ма седмица.

Имел , аз съм на клексан през цялото време . Слава богу вече го спирам , защото ми е определена дата на секциото.Лично на мен д-р Сигридов ми искаше кръвни изследвания почти всеки месец  по два показатела , които показват кръвосъсирването в организма , точно заради клексана.Така че питай си лекарят какво точно трябва да изследваш!
« Последна редакция: Май 27, 2012, 12:14:19 pm от Дидомира »
« Отговор #199 -: Май 27, 2012, 11:42:26 am »
Здравейте момичета  дойде и моето време да се включа при вас, не знам дали въпроса ми е за тук но ме интересува някой правил ли е пренатална диагностика в 8-12седмица не живея в БГ казаха ми че щом мъжът ми е над 50 трябва да я направя прочетох информация в нета но все пак ако някой го е преживял лично
Красиfile:///