На едната ми приятелка и течеше така кръв от носа и без да пие Аспирин,бяха и казали,че е нормално при бременни и се случвало често.
Мимс - на мен лекарката от ЖК ми пуска всеки месец кръв и урина по каса ,а този ми пуска и ГТТ(обременяването с глюкоза за гестационен диабет).
За кърменето - с баткото не се справих,въпреки огромното ми желание,сега се надявам да успея и ще чета от сега.
Аз родих секцио,но кърма имах на 4-тият ден чак,а коластра от 3-тият.Преди това абсолютно нищо.Дадоха ми в болницата електрическа помпа и ми казаха да се "цедя" на всеки 2 часа по 20 мин. ,като редувах гърдите.Отделно на това слагах и бебето на гърда,но то милото яко ревеше ,като нищо не пускаше.Та чак на 3-тият ден взе нещо изобщо да изтича с помпането -коластрата.После се наложи да вземат бебето в кувьоз и беше с много ниска кръвна захар и силна жълтеница.Като ни изписаха не послях да сме само на кърма,защото ми правиха пробно кърмене преди да си тръгна и не беше добре работата.Слагах го първо на гърда и после давах и АМ.Цедих се и ръчна помпа и тази кърма също давах.Пие разни чайчета ,разни гранулки разтварях,хапвах специални супи за кърмачки,но с триста зора беше на смесено хранене само 3 месеца.А детето така обичаше да е на гърда и рани не ми е правил.Даже много след като вече нямаше кърма ,съм го слагала на нея,защото като реве много.така се успокояваше.