Здравейте,бих искала да знам какви изследвания да направим при 2 неуспешни ИКСИ-та. Водещата диагноза е мъжки фактор - олигоастенотератозооспермия, 3-6% нормална морфология по Крюгер. Ето информация за мен и за него:
Жена на 30г - нормален яйчников резерв, нормален цикъл, хормони в норма, тръби без проблем, ТСХ беше 4 преди процедурите, сега се поддържа до 2.5 с тироксин. Няма възпаление на жлезата. Имунологични изследвания - антиовариални, антиспермални, анти зона пелуцида, антифосфолипидни антитела, НК, без проблем. Майка ми има и дядо ми е имал диабет тип 2, при мен за сега не е проявен. Дядо ми е починал от инфаркт. Нямам отклонение при тромбоцити и време на съсирване при ПКК. Друго не ми е известно.
Мъж на 35г - диагнозата е както по-горе. ДНК фрагментация - изследвана преди 3г, 17.8%. 30% зрели сперматозоиди. Няма подобрение на спермограмата след употреба на добавки. Няма диабет, клинично здрав. Роден на 2 ден от 7 месец. Друго не му е известно.
При опит 1, преди 2 г, от 6 яйцеклетки се оплождат всички. На ден 3 всички ембриони са с различна степен на фрагментация. Връщат 3 бр, другите се замразяват, но не се размразяват успешно.Опитът приключва без нито 1 ден закъснение на цикъла.
При опит 2, този месец, от 5 яйцеклетки се опложда само 1. Ембрионът на ден 3 пак има фрагментации, но имаше трансфер. Опитът приключва без нито 1 ден закъснение на цикъла.
Какви изследвания да направим? Има ли лечение на генетични проблеми при мъжа? Според Вас, има ли смисъл на продължаваме с опитите? Голяма каша ми е в главата.