Здрава и слънчева седмица и от нас.
Розовелка, Цигу ти е дала най-добрия съвет:) Не оставяй детето само с тях. Може да е тъпо но от опит ти казвам, че друг вариант няма. Верно хората са различни ама в това бабите и дядовците до голяма степен си приличат. Равни нямат:) Все повтарям как свекърва ми живее на 100 метра но ако се случи нещо спешно да свърша търся хиляди други варианти кой да стои при децата за да мога да изляза. Много често напоследък нищо не успявам да свърша защото те отказват да ядат и спят ако не съм аз при тях.
Свекърва ми оня ден по случай Задушница, донесе на децата бухти поръсени с пудра захар, така, че не си личеше какво е отдоло а като ги стиснах (пред нея) по пръстите ми потече олиото в което ги е пържила, мляко с ориз каквото би трябвало да знае (казвала съм и поне 7 пъти), че децата не обичат и слава богу пъпеш, който опитаха предвид странния му вкус за това време на годината. Моите уважения за труда който си е направила но отдавна не ме интересува колко ще я обидя като и кажа директно в очите какво мисля-какъвто и празник да е.
Та скарахме се отново защото според нея децата вече били големи да ги лишавам (милите, гладни стоят с такава майка) от подобни неща, от какво съм ги била пазила толкова. Казах и "от добри баби като теб ги пазя най-много".
Днес записах децата на градина. На есен с някоя научена песен и бодра стъпка ще се учим да сме разделени с мама:) Никол все за училище говори и за децата, но Алекс докато чуе и "Айсън пачи"
Едва ли изобщо прави връзка какво го чака и защо реши, че ще плаче не зная:)
Иначе, Ники знае първата си песен:)
мамо, моа миааааааааааа
нена, бичка
как мамо кажа
коко бичам те
))))) Това се пее крещеййки колкото глас има:) особено когато направи беля:)))
Алекс друга песен освен "Варна, морето, сините вълни" не иска да ме чува да пея а Дани сам си измисля песни и по цял ден ходи и си пее "мамоо, баииии, коба тати, ля тукаааа, чичо доку боциии, дани пачиииии, уйки и пъзалки, нанан даниииииииии"
И обикновено щом единият запее другите двама започват техните си песни...
Тези дни ще ги запиша вече:) В момента само и само да стана от компютъра ми се пее на ухото "мамо как кажа, как кажа мамоооо"
))))
Извинете, ама напоследък ни мога да си кажа две думи с някой на живо, ни по телефона. Не дават:) Та остава писането на чичо доку, който ще изпише на мама хапче:)))))))
Пете, съжалявам за Ники. Много неприети деца има и тук. За нашата градина имаше 170 резерви. умът ми не го побира. Все съм знаела, че е страшно положението обаче май не се бях съвсем замисляла.