Здравейте,на всички!Моля ако някой може да ми отговори биха ли ми навредили прогестероновите свещички,ако прогестерона ми е в граници?
Случаят е следният 4 години опити за забременяване -2 миседа през 2 години в 7ма и 8 ма седмица.
Според лекарят,който е специалист по стерилитет, е твърде вероятно да имам прогестеронов дефицит ,в което аз не съм убедена.Имам пускан прогестерон 3 месеца на предполагаем 7 ми ден след 0(овулация не е била доказана с фоликулометрия-така се практикува тук)като две от стойностите са съответно 35 и 33.1 при референтни 3-68.Другия месец се оказах с по-дълъг цикъл и съответно прогестерона е бил измерен на 4 ти ден след О и резултата беше 2 ,при което заключиха,че е бил ановулаторен,но според този лекар може просто прогестеронът да е бил нисък.
Този месец правих фоликулометрия и имах фоликул 16мм и на следващия ден положителен овулационен тест .След 2 дни започнах прогестероновите свещички,назначени от лекаря.Във вторник имам час ,за да видим какво се е случило с фоликула.
Семптември ще пускам генетичните и имунологичните в България,както и щитовидната.Но,ми е малко притеснено,ако има някакви последици от тези свещички,при положение ,че може би нямам нужда от тях.